Država izdala za 122,5 milijona evrov menic

Čas branja: 1 min
08.07.2014  15:28
Cena zadolževanja je v primerjavi z junijsko izdajo upadla, povpraševanje pa je preseglo končno vrednost izdaje
avtor

Država je danes izdala za nekaj več kot 122,5 milijona evrov tri-, šest- in 12-mesečnih zakladnih menic. Cena zadolževanja je v primerjavi s podobno junijsko izdajo dodatno upadla, je razvidno iz objave na spletnih straneh ministrstva za finance.

Država je izdala za 93,045 milijona evrov 12-mesečnih menic in pri tem pristala na letno obrestno mero 0,59 odstotka. Na junijski dražbi je bila letna obrestna mera 0,65 odstotka, država pa je takrat izdala za 100,25 milijona evrov 12-mesečnih menic. Več o junijski izdaji v članku nDržava z novim paketom zakladnih menic.

Povpraševanje je tudi tokrat precej preseglo končno vrednost izdaje. Na tokratni dražbi je prispelo za 133,045 milijona evrov ponudb, na junijski pa jih je bilo za 179,25 milijona evrov.

evri-evro-denar-th.1400005572.jpg.n.600px.jpg

Država je danes izdala tudi za 24 milijonov evrov šestmesečnih menic, letna obrestna mera pa je dosegla 0,19 odstotka. Junija je država izdala za 18 milijonov evrov tovrstnih menic in takrat pristala na letno obrestno mero v višini 0,26 odstotka.

Povpraševanje je na tokratni dražbi doseglo 43 milijonov evrov, junija pa se je ustavilo celo pri 95 milijonih evrov.

Država je na koncu izdala še za 5,5 milijona evrov trimesečnih menic, pri čemer so vlagatelji oddali za 20,5 milijona evrov ponudb. Letna obrestna mera je dosegla 0,12 odstotka.

Junija je država izdala za 20 milijonov evrov trimesečnih menic in morala pri tem pristati na letno obrestno mero v višini 0,15 odstotka. Povpraševanje je takrat doseglo 55 milijonov evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(V živo) Kateri Adriini leti za danes so že odpovedani, kateri se izvajajo? 2

Pogodbe za letala je po neuradnih informacijah odpovedal lizingojemalec, ki je v lasti družbe Cityjet, ki je veljala za 'rešitelja' Adrie

FINANCE
Članki
Članki Neuradno: upnik prizemljil dve Adriini letali. Je to konec zgodbe? 16

Nasvet: vozovnice - če že - kupujte prek partnerskih letalskih družb

FINANCE
Davčni dolg: lani ga je bilo za dobro milijardo, a se zmanjšuje

Skoraj 40 odstotkov davčnega dolga je ujetega v insolvenčnih postopkih

FINANCE
Sabina Sobočan, Varis Lendava: Rast prinese tudi težave

Kaj v prihodnosti snujeta Varis Lendava in Paradajz, hitrorastoči podjetji iz Pomurja

FINANCE
Sistemsko razsulo na sončni strani Alp 4

Kaj je tako fino? Le nova generacija politikov se je zaparazitirala na denarju, ki nam ga država vsak mesec izpuli od naših že tako...

PRO
Članki
Članki Katera so najboljša industrijska podjetja v Sloveniji

Vodstva proizvodenj slovenskih podjetij, proizvodni strokovnjaki ter njihovi dobavitelji bodo 9. oktobra zbrani na enem mestu in medsebojno...