ŠC Pohorje v ponedeljek v stečaj?

Čas branja: 1 min
27.06.2014  19:54
Predlog bodo, če se DUTB in občina do ponedeljka ne dogovorita glede najema infrastrukture, podali zaposleni

Obveščaj me o novih člankih:  

Zaposleni v Športnem centru Pohorje bodo v ponedeljek podali predlog za stečaj podjetja. Kot je po današnjem zboru delavcev povedal predstavnik zaposlenih Janko Breznik bodo v četrtek začeli s stavko.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) - ta ima v lasti 97,3-odstotni delež do vratu zadolženega podjetja ŠC Pohorje - in mariborska občina se tudi danes nista uspeli dogovoriti za sklenitev najemne pogodbe za infrastrukturo ŠC Pohorje. Nekaj več kot 100 zaposlenih tako še vedno čaka na izplačilo večjega dela aprilske in celotne majske plače.

Z zaposlenimi se je danes ponovno sestala direktorica Barbara Vtič Vraničar, ki je šele pred dnevi prevzela ta položaj. Po navedbah zaposlenih jim ni povedala nič novega, zato so izpolnili grožnjo, ki so jo dali prejšnji teden, in napovedali sprožitev stečaja podjetja. Če se bodo med vikendom lastniki in občina vendarle kaj dogovorili, pa predloga za stečaj ne bo, je še povedal Breznik.

smucisce-pohorje5-us.1395776122.jpg.s.600px.jpg
ŠC Pohorje s Smučarskim klubom Branik Maribor upravlja celoten sistem žičniških naprav, štiri hotele in 33 apartmajev na Mariborskem in Areškem Pohorju.

Spor glede gostinskih storitev

Da bi rešila podjetje pred stečajem, je želela občina vzeti v najem infrastrukturo ŠC Pohorje. Za aro, ki naj bi jo nakazala takoj po podpisu najemne pogodbe, je namenila 280.000 evrov, s čimer bi lahko v podjetju takoj poplačali del manjkajočih plač zaposlenih.

A se občina z DUTB ni mogla dogovoriti glede pogojev najema. Po besedah direktorja mestne uprave Marka Žule je DUTB želela iz najemne pogodbe izključiti gostinsko-nastanitvene zmogljivosti ŠC Pohorje, kar za občino ni sprejemljivo, saj v teh zmogljivostih dela dobršen del zaposlenih in ker predstavljajo bistveni del poslovanja ŠC Pohorje.

Župan Andrej Fištravec je zato DUTB očital neodgovorno obnašanje. "So manipulativni sogovornik in se sploh ne obnašajo kot lastniki," je dejal, medtem ko na DUTB na vprašanja niso odgovarjali.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Fištravec ne razkriva, s kom se pogaja za pohorske žičnice 1

Ime naj bi bilo znano prihodnji teden, omenja se lokalni poslovnež Niko Pauko, ki je v kriminalistični preiskavi

FINANCE
Članki
Članki Bo Fištravec pohorske žičnice oddal poslovnežu v kriminalistični preiskavi? 7

Mariborska občina naj bi se za oddajo žičnic pogovarjala z Nikom Paukom. Hkrati lovi roke za končanje letnega remonta gondole.

FINANCE
Članki
Članki Pauko med kandidati za pohorsko smučišče

Niko Pauko naj bi bil v kriminalistični preiskavi; mariborska občina: S preiskavo nismo seznanjeni, zanjo smo izvedeli iz medijev

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Najpodjetniška ideja: Z zamahom roke lahko prižgete luč ali dvignete roleto 1

Stikala, ki jih razvijajo v podjetju Anigmoteh, lahko upravljamo kar z gibi rok, ki jih zazna senzor

FINANCE
Članki
Članki »40 jurjev, pa ocenim, kok'r hoč'te«: kriminalisti na DUTB 5

Uslužbenec DUTB je osumljen, da je zahteval podkupnino, v zameno za ugodnejšo cenitev nepremičnine.

OGLAS
FINANCE
Zlato je najdražje v zadnjih šestih letih + brezplačni vodnik 'Kako prek spleta trgovati s ceno zlata'

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca prejšnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15 odstotkov.