Zakaj kupiti jutrišnje Finance

21.04.2014  19:00

Spoštovani bralci,

vas zanima, kako je obdavčen vaš spomladanski piknik? Ob desetih povabljenih gostih pride s plačilom davkov še sedem nepovabljenih, med njimi dva upokojenca in dva javna uslužbenca. Preverili smo, kako obdavčena je slovenska poraba v primerjavi s porabo v drugih članicah Evropske unije in kdo se masti, ko denarja ni.

Zaposleni na agenciji za varstvo konkurence (AVK) v anonimki očitajo direktorju Andreju Krašku, da ne opravlja svojega dela. Kakšni očitki letijo nanj, si preberite v jutrišnji tiskani izdaji.

Evropski parlament se je po mobilnih operaterjih, ki jim je z decembrom 2015 odpravil zaračunavanje mobilnega gostovanja znotraj EU

(roaming), lotil tudi kartičnih družb. V postopku sprejemanja je uredba, ki prinaša pocenitev in omejitev medbančnih provizij za plačila s karticami. Kakšne bodo posledice?

Zakaj NLB zapira nedonosne poslovalnice in odstranjuje bankomate? Zakaj največja banka odpušča, prodaja premoženje in ne kreditira več toliko, kot je včasih? Odgovor najdete v jutrišnjih Financah.

Telekom Slovenije bo približno 100 tisoč rednim uporabnikom storitve Moneta od maja zaračunaval 49 centov mesečne naročnine, odpravlja pa stroške posamezne transakcije. Preverili smo, kdaj vam bodo naročnino zaračunali in zakaj je Moneta vse bolj priljubljena.

Elanu gre, kot kaže, pri prodaji spet na tesno. Čeprav bi moral biti prodan že v začetku leta, se morebitni kupci vse bolj odmikajo, odlašajo z zavezami in vsakič ponudijo manj. Bo begunjski proizvajalec športne opreme vendarle dočakal novega lastnika?

V jutrišnji rubriki Avto pa smo se posvetili dostavnikom, ki gredo letos dobro v prodajo. Raziskali smo, katere znamke so najmočnejše, ali vsi ostanejo v Sloveniji in zakaj so dostavniki tako priljubljeni v območni enoti Vrhnika.

Uspešen torek vam želi ekipa Financ!

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice V Škofji Loki odprli prvo Messerjevo kisikarno pri nas

Z današnjim uradnim odprtjem kisikarne so v družbi Messer uspešno zaključili svojo največjo investicijo. Gorenjska je tako dobila...

FINANCE
Članki
Članki Politični kviz: Kateri stranki ste najbolj podobni 56

Nimate ideje, koga voliti? Rešite kviz in ugotovite, kdo razmišlja tako kot vi.

DRAŽBE
Članki
Članki Pošta na spletno dražbo pošilja še osem nekdanjih poslovalnic

Izklicne cene se začnejo pri 16 tisočakih. Spletna dražba bo 6. junija.

FINANCE
Igor Gregorič: Inštitut bo začel zdraviti otroke, ko bo zagotovljena varnost in kakovost, datum ni znan 4

Vse kaže, da to še ne bo 1. julija, kot je obljubljala vlada v odhodu; v vmesnem času Gregorič pričakuje, da bo dejavnost izvajal UKCL

PRO
Članki
Članki Imate idejo za posel? Kako veste, ali je dobra?

Navajamo pet meril, po katerih lahko presodite, kako dobra je vaša poslovna ideja.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Pregled tedna: Nazarčani izvedli prevzem v Nemčiji, Novogoričani si evropske tarče ogledujejo

O čem smo v zadnjih teden dni pisali na portalu Izvozniki.si, ki je eden od projektov našega gibanja za slovenski izvoz, in kaj so o...

FINANCE
Senica: Ne povem vam, ali in zakaj sem dokapitaliziral Lon

Delo neuradno piše, da naj bi v banko Lon vstopil irski sklad Kylin Prime Fund