Ministrstvu za kmetijstvo dodatnih 103 milijone evrov sredstev

Čas branja: 1 min
26.03.2014  17:49
Sredstva bodo namenjena projektom kohezijske politike
avtor

Vlada je na današnji dopisni seji s prerazporeditvami povečala proračunska in evropska sredstva, namenjena ministrstvu za kmetijstvo in okolje. Ministrstvu je za izvajanje projektov kohezijske politike iz operativnega programa za razvoj okoljske in prometne infrastrukture zagotovila dodatne pravice v skupni višini 103,4 milijona.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom), je ministrska ekipa danes ministrstvu za kmetijstvo in okolje povečala pravice porabe namenskih sredstev EU iz finančne perspektive 2007-2013 na proračunski postavki dinamike porabe za celotno obdobje in na proračunski postavki ukrepi za poplavno varnost Spodnje Savinjske doline.

Ministrstvu se za izvajanje projektov kohezijske politike iz operativnega programa za razvoj okoljske in prometne infrastrukture zagotavljajo dodatne pravice v skupni višini 103,38 milijona.

Od tega se iz tekoče proračunske rezerve razporedijo sredstva v višini 12,42 milijona evrov na postavko slovenske udeležbe, pravice na postavki EU pa se povečujejo za 90,96 milijona evrov. Sredstva se zagotavljajo iz pričakovanih višjih prihodkov proračuna od načrtovanih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 1

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

FINANCE
Zakaj se raje ne pogovarjamo o odpravi omejitve cen nepremičninskih posrednikov?

Zakaj nepremičninski posrednik za prodajo stanovanja v Ljubljani lahko dobi osem tisoč evrov, na Jesenicah pa le 2.400 evrov za enak...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

FINANCE
Kaj je projekt Rune, ki bo v slovensko podeželje investiral 200 milijonov 5

Gradnja optičnega omrežja bo trajala tri leta

PRO
Članki
Članki Vrhunski šport, osebni bankroti in dvojna kariera

Vrhunski športniki se pogosto znajdejo v finančno izjemno zahtevnih položajih. Od velikih zaslužkov v mladih letih do potrebe po...

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.