Sodišče naklonjeno prodaji stanovanj v Celovških dvorih

Čas branja: 1 min
26.03.2014  12:42
Stečajnemu upravitelju je uspelo zvišati ceno in sodišče je zato naklonjeno prodaji, a so DUTB prej prosili za mnenje

Stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek, ki se je s kupci dogovoril za prodajo nekaj stanovanj v Celovških dvorih v Ljubljani, pa mu DUTB za to ni dala soglasja, želi ta stanovanja vendarle prodati. Dogovoril se je za višjo ceno. Sodišče k temu namerava dati soglasje, a prej DUTB kot ločitvenega upnika poziva k podaji mnenja.

Likvidacijska vrednost se niža, ne viša

celovski-dvori6-be.1395834120.jpg.c.600px.jpg

Klenovšek je na Okrožno sodišče v Ljubljani sredi marca poslal prošnjo za vnovično sklenitev prodajne pogodbe, saj je, kot je zapisal, dosegel, da so kupci svoje prvotne ponudbe zvišali nad prag 50 odstotkov ocenjene likvidacijske vrednosti stanovanj. S tem soglasje ni več potrebno, sodišče pa v tem primeru zahteva mnenje upniškega odbora in ločitvenega upnika, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Stečajni upravitelj je v dopisu poudaril, da je bila likvidacijska vrednost pripravljena v letu 2011 in da se je glede na stanje na nepremičninskem trgu le še znižala. "Zaradi vplivov medijev in siceršnje negativne konotacije padec cen v kompleksu Celovški dvori v tem obdobju znaša 30 odstotkov," je zapisal.

Sodišče je opozoril, da je prejšnja ločitvena upnica, NLB, vsakokrat izdala soglasja pri prodaji in da so cene v povprečju višje od do sedaj doseženih cen. Ob tem je spomnil, koliko časa in kako je doslej potekala prodaja paketa 52 stanovanj, v sklopu katerega prodaja omenjena stanovanja.

V DUTB bi radi višje cene

V DUTB so prodajo ustavili, saj da so cene prenizke, kar ni v skladu z njihovim ciljem optimiziranje vrednosti. Celovške dvore si je Vegrad zamislil kot sosesko in stanovanja višjega cenovnega razreda, a se ta scenarij ni uresničil. Zanje je bilo namreč bore malo zanimanja, stečajni upravitelj pa jih je lahko prodal šele na podlagi nezavezujočih ponudb in z neposrednimi pogajanji s kupci.

V Celovških dvorih je skupno okoli 830 stanovanj, od tega sta jih občinski stanovanjski sklad in republiški stanovanjski sklad kupila okoli 420.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 2

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

TOP JOB
Ambasadorji
Ambasadorji (intervju) Ko v Londonu gledaš nezadovoljne vodje, se vprašaš, ali res to hočeš 1

Lilijana Mikluš o tem, zakaj se je po šestih letih dela v London Cityju vrnila domov

FINANCE
Fintech je na pohodu. To so slovenska podjetja v tem poslu 13

Mobilna denarnica od svojega rojstva leta 2008 postaja vse pogostejša plačilna metoda

FINANCE
Kdo je Lynda Blanchard, nova veleposlanica ZDA v Sloveniji 35

Ameriški senat je s 54 glasovi za in 40 proti potrdil Lyndo Blanchard iz Alabame za veleposlanico ZDA v Sloveniji. Kdaj bo prišla, še ni...

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).

FINANCE
Bertoncelj nad priljubljen davčni trik borznih trgovalcev, kratko pa bodo potegnili tudi mali vlagatelji 4

Sprememba upoštevanja normiranih stroškov pri nakupih in prodajah vrednostnih papirjev buri duhove med vlagatelji

AVTO
Novice
Novice Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo

Novi izvršni direktor bo v skupino prinesel svež zagon za oblikovanje mobilnosti prihodnosti

MANAGER
Manager
Manager Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? 1

Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili...