Koršič: Pri posojilih RK Cimos nisem nikdar nastopal v dvojni vlogi

Čas branja: 2 min
25.03.2014  12:16  Dopolnjeno: 25.03.2014 15:03
Izvršni direktor Dutb Aleš Koršič pravi, da ni odločal o odobritvi posojil rokometnemu klubu Cimos, nad katerimi visi sum oškodovanja

Obveščaj me o novih člankih:  

Pogodbe za posojila Cimosa rokometnemu klubu Cimos sem po pooblastilu podpisal na strani rokometnega kluba, z moje strani ni šlo za zlorabo položaja, nam je izvršni direktor Dutb Aleš Koršič (na sliki spodaj) odgovoril na vprašanje o izsledkih revizije v Cimosu, kjer je bil pred prihodom v Dutb šef pravnega oddelka ter direktor rokometnega kluba.

Revizija naj bi pokazala na sum zlorabe položaja in osemmilijonskega oškodovanja družbe Cimos. Kot je pred časom poročal Pop TV, sta prvo 4,5-milijonsko pogodbo podpisala Vladimir Bukvič na strani Cimosa in Koršič na strani kluba. Kasneje se je znesek posojil z novimi pogodbami povečal za 5,5 milijona, na 10 milijonov evrov. Za dva milijona evrov terjatev je Cimos kasneje pretvoril v donacije, preostalih osem milijonov pa je Cimos že oslabil.

Koršič sicer pravi, da z izsledki revizije ni seznanjen, zato jih ne komentira.

'V pravni službi nisem imel opravka s pogodbami'

Svet na Kanalu A pa je pred dnevi poročal, da naj bi Koršič posojilo podpisal mimo nadzornikov. Leon Horvatič, vodja korporativnega komuniciranja v Cimosu, je dejal, da Koršič ni imel pooblastila za podpisovanje posojilne pogodbe.

Koršič pravi, da Horvatičeva izjava prvavzaprav pritrjuje njegovi: da Koršič ni imel pooblastila za podpisovanje na strani Cimosa, česar pa tudi ni storil. Po njegovem mnenju gre za napačno interpretacijo. Za podpisovanje pogodb v klubu je imel, kot pravi, pooblastilo takratnega šefa Cimosa in predsednika kluba Franca Krašovca, tako da zanika, da bi prekoračil pooblastila ali kdajkoli deloval v dvojni vlogi.

Kakšno vlogo pa je imel kot šef pravne službe? "Na strani posojilodajalca nisem imel opravka s temi pogodbami, predvidevam, da so jih po določenih osnutkih pripravljali v finančni službi," je dejal.

korsic-ales1-ih.1395424742.jpg.n.600px.jpg

'Denar je šel za delovanje kluba'

Dodaja, da sam ni odločal o odobritvi posojila, denar pa da je bil namenjen za delovanje kluba. Dodajmo, da je klub junija lani po dolgotrajnih finančnih težavah končal v stečaju.

Koršič pravi, da desetih milijonov posojil klub ni dobil na račun v enem kosu, temveč je bila pogodba podlaga za izplačevanje mesečnih zneskov za plačilo igralcem ali dobaviteljem. Ti so nanesli okrog 200 tisoč evrov mesečno.

Lani okrog aprila Cimos ni bil več zmožen plačevati denarja, pravi Koršič, in "stvari so se zasukale v drugo smer". Dodaja, da je klub za vse izdatke izdajal račune in posloval transparentno.

'Pri sanaciji Cimosa ne sodelujem'

Na naše vprašanje, ali sodeluje pri sanaciji Cimosa, je Koršič odvrnil da ne. "Na Dutb imamo notranjo politiko, ki preprečuje konflikt interesov, poleg tega se tudi meni samemu ne zdi primerno, da bi bil del tega procesa. Vendarle pa naj povem še, da Aleš Koršič ni Dutb ali obratno."Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Ženevski avti vozijo tudi na slovensko znanje

Akrapovičev izpuh na zadku najmočnejšega serijskega avtomobila na svetu - koenigsegga regere s prek 1.500 konji

FINANCE
Članki
Članki Intervju: Če se ne bo dalo delati, bom odšel 8

Torbjörn Månsson, izvršni direktor DUTB, pred katero so kadrovske zamenjave

AVTO
Novice
Novice Prevent danes prevzel Cimosovo tovarno v Srebrenici 2

Prodaja srebreniške tovarne je sestavni del procesa operativnega prestrukturiranja skupine Cimos

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Nov šef Cimosa prihaja že sredi julija 2

Vodenje Cimosa s 13. julijem prevzema inženir strojništva Gerd Rosendahl

FINANCE
Članki
Članki Cimosu bomo davkoplačevalci dali 97 milijonov 2

Iz evropske komisije so sporočili, da je 97 milijonov evrov, kolikor bo država Slovenija Cimosu namenila državne pomoči, v skladu s...

FINANCE
Članki
Članki Kupci Cimosu dajejo rumene kartone. Se lahko izogne rdečim? 3

Trije scenariji za Cimos do leta 2020: najboljši je tisti s čim hitrejšim koncem prodajnih postopkov

PRO
Članki
Članki Vrhunski šport, osebni bankroti in dvojna kariera

Vrhunski športniki se pogosto znajdejo v finančno izjemno zahtevnih položajih. Od velikih zaslužkov v mladih letih do potrebe po...