Čas branja: 1 min
17.03.2014  13:25
Kako hudiča se je to lahko zgodilo?
Razkrivamo odločbe o nacionalizaciji bank

banka-slovenije.1395059089.jpg.c.600px.jpg

Banka Slovenije je 17. decembra izdala odločbe o izrednih ukrepih za Novo KBM, za NLB in Abanko. Na podlagi naše zahteve po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, smo odločbe, iz katerih pa je razvidno - ob predpostavki delujočega podjetja:

- da je NKBM na 30. septembra imela 67 milijonov evrov negativnega kapitala; spomnimo, po izkazih banke na 30. septembra je bil kapital pozitiven;

- da je Abanka na 30. septembra imela 265 milijona evrov negativnega kapitala; spomnimo, po izkazih banke na 30. septembra je bil kapital pozitiven;

- da je NLB na 30. septembra imela 317 milijonov evrov negativnega kapitala; spomnimo, po izkazih banke na 30. septembra je bil kapital pozitiven.

Kako se je to lahko zgodilo, da je kapital izparel , če so vsi od uprav, nadzornikov, cenilcev, revizorjev, regulatorja trga delovali skrbno in v skladu z zakoni?

Spomnimo, pred časom smo objavili odločbe z zabrisanimi ključnimi podatki. Več v članku Dokumenti: Odločbe o nacionalizaciji bank.

Sprašujemo vse tri banke, Banko Slovenije in revizorje bank.

Odgovori v jutrišnji številki Financ.

FINANCE
Prenesite si posebno prilogo Davki, dolgovi in terjatve

V njej pišemo o tem, kaj bodo preverjali davčni inšpektorji, kako dobi država podatke iz tujine in seveda tudi o tem, kako ukrepati ob...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci

FINANCE
Prehod meje s Hrvaško bi moral zdaj teči gladko: vstop prijavite na entercroatia.mup.hr

Obljubljeno aktualno poročilo z meje: trajalo je pet sekund, hrvaški policisti osebnih niso niti poskenirali, samo pokimali “dobro je”