(foto) Stanovanja v Situli nameravajo prodati v petih letih

Čas branja: 2 min
15.01.2014  14:00
V ljubljanskem stanovanjsko-poslovnem objektu Situla na Vilharjevi ulici so do zdaj prodali šest stanovanj; v poslovnem delu bodo postavili Qlandio

Danes so začeli uradno prodajati stanovanja in poslovne prostore v ljubljanskem stanovanjsko-poslovnem objektu Situla. Cene za kvadratni meter stanovanj se gibljejo od 2.500 do 3.500 evrov. Stanovanja (vseh je 226) so velikosti od 45 do 235 kvadratnih metrov, vsako pa ima vsaj še eno parkirno mesto v garaži. Stroški upravljanja - stanovalci bodo namreč imeli na voljo tudi 24-urno recepcijo in varnostno službo - znašajo 1,5 evra na kvadratni meter.

situla-notranjost06-be.1389792635.JPG.n.600px.jpg

Ciljajo tudi na tujce

"To je izdelek, ki je namenjen vsem in omogoča bivanje, udobje, vse na dosegu roke. Prepričani smo, da obstajajo kupci, tako domači kot tuji," je povedal direktor Tridana Marko Rant. Do zdaj so prodali šest stanovanj, načrtujejo pa, da bi vse prodali v roku petih let. Trenutno se v Ljubljani najlažje prodajajo manjša stanovanja, a kot pravi Rant, bo po njegovem prodaja Situle uravnotežena: "Ne pričakujemo, da bodo najhitreje prodana majhna stanovanja."

Direktor Hypo Leasinga Mitja Križaj je priznal, da je bil to glede na velikost in specifiko nedvomno eden najbolj tveganih projektov. Kot je pojasnil, časi za prodajo stanovanj na trgu res niso najboljši, saj smo na dnu gospodarske krize, vendar ocenjuje, da se bo kmalu povečalo povpraševanje po kakovostnih produktih. Tudi sicer bo po njegovem v prihodnjih letih zelo malo tovrstne ponudbe in tako bo še nekaj let. V Hypo banki so sicer pripravili tudi posebne pakete za financiranje nakupa stanovanj v Situli.

V prodajnem delu bo Qlandia

V spodnjih nadstropjih so pisarne in nakupovalni center. Pisarne velikosti šest tisoč kvadratnih metrov bo možno najeti ali kupiti. Najem stane okoli 13 evrov za kvadratni meter.

V nakupovalnem centru, velikem pet tisoč kvadratnih metrov, pa bodo postavili Qlandio - nakupovalni center po vzoru drugih Qlandij po Sloveniji, ki jih upravlja Hypo. V tem delu prodajnih prostorov ne bo možno kupiti, temveč le najeti, odprli pa bodo celotni center naenkrat in ne le posamične trgovine.

Križaj je pojasnil, da bo strategija v Situli podobna drugim Qlandijam. Do zdaj sicer še niso podpisali nobenega poslovnega najema. Ciljni kupci bodo stanovalci iz Situle in okoliških blokov in Bežigrada.

Mesečno parkiranje za zunanje najemnike okoli 110 evrov

V Situli bo možno tudi parkirati - ura parkiranja čez dan stane 1,70 evra, ponoči pa 0,70 evra. Parkirno mesto boste lahko tudi najeli - mesečni najem stane 90 evrov brez DDV. Obiskovalci nakupovalnega centra bodo lahko določen čas parkirali brezplačno.

Končna vrednost projekta odvisna od tempa prodaje

Spomnimo, Situlo so kot investitorji prek podjetja Tridana skupaj gradili Kraški zidar, Metropola in Architron. Preden je bila končana, je šel Kraški zidar, 70-odstotni lastnik Tridane in glavni izvajalec gradnje, v stečaj. Tridana je ob pomoči Hypo banke, glavne financerke projekta - vložila je okoli 90 milijonov evrov, končala gradnjo. Kakšna je končna vrednost projekta, investitorji ne morejo oceniti, saj, kot pravijo, je precej odvisno od tega, s kakšnim tempom bodo prodajali.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
CAA, uradno: Prizemljili smo del Adriine flote 9

Sporočilo agencije za civilno letalstvo objavljamo v celoti

FINANCE
(V živo) Kateri Adriini leti za danes so že odpovedani, kateri se izvajajo? Kaj se še dogaja? 18

Pogodbe za letala je odpovedal lizingojemalec, je veljal za 'rešitelja' Adrie

FINANCE
Članki
Članki Neuradno: upnik prizemljil dve Adriini letali. Je to konec zgodbe? 19

Nasvet: vozovnice - če že - kupujte prek partnerskih letalskih družb

PRO
Članki
Članki (13. Agrobiznisov posvet) Kako zgraditi blagovno znamko v kmetijstvu?

Kmetje in drugi ponudniki lokalne hrane vse bolj ugotavljajo, da morajo toliko časa, kot ga porabijo za pridelavo, vložiti tudi v...