Pro Plus odpustil še petdeset sodelavcev

Čas branja: 1 min
01.06.2013  18:57
Medijska hiša, ki je v lasti Američanov in jo vodi Pavel Vrabec, naj bi po nekaterih podatkih skupno odpustila že sto ljudi, prav tako pa so ukinili oddajo 24 ur ob enih

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Pavel Vrabec dodaj

pavel vrabec

Pro Plus, ki ima med drugim v lasti televizijska programa Pop TV in Kanal A in ki ga vodi Pavel Vrabec (na sliki), množično odpušča. Potem ko so v torek odpustili okoli petdeset ljudi, so ob koncu tedna po poročanju in podatkih Dela razmerje prekinili še petdesetim.

Največja slovenska komercialna televizija je v lasti ameriške družbe Central European Media Enterprises/CME, ki naj bi zaradi zahteve po višjem dobičku zahtevala kadrovske reze, poroča Delo.

Najslabše naj bi šlo Čehom

CME ima v lasti 32 televizijskih programov v Sloveniji, Bolgariji, Romuniji, na Hrvaškem, Češkem in Slovaškem. Najslabše se je v trenutnih razmerah znašla češka TV Nova, ki z lastno optimizacijo ne more pokriti finančne luknje, zato lastniki po poročanju Dela zahtevajo ukrepe tudi pri drugih medijih v verigi.

Pro Plus: Ko bo šlo državi bolje, bo šlo tudi nam

»Podobnih ukrepov ne načrtujemo. Seveda pa smo kot vsa druga podjetja vpeti v zaostreno makroekonomsko okolje. Dejstvo je, da je oglaševalski trg sorazmerno povezan z BDP, kar pomeni, da ko bo šlo bolje državi, bo šlo bolje tudi medijem,« odgovarjajo na Pro Plusu.

Poročali smo že, da so zaradi varčevalnih ukrepov na Pop TV ukinili oddajo 24 ob enih, ki se poslavlja ob koncu poletja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki ATC Kanin ni bil prodan. Bo cena šla pod milijon evrov? 1

Za nakup premoženja ATC Kanin za 1,141 milijona evrov ni bilo zanimanja. »Bliža se naslednja zima, ki bo povzročila dodatno škodo,«...

FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

MLADI
Učitelji
Učitelji Zamude in novosti finančnega opismenjevanja

Država zamuja pri postavitvi osrednje spletne strani, ki bo namenjena finančnemu opismenjevanju prebivalstva; so pa v šolskih programih...

FINANCE
Članki
Članki Kaj za podjetja pomeni, če so 2. januarja šole zaprte? 6

Šolarji 2. januarja, ki bo prihodnje leto v petek, ne bodo imeli pouka. "Najlažje bi bilo, če bi bili prosti dnevi v gospodarstvu in...

FINANCE
Članki
Članki (foto) Pahor na Mosu: Država nas še vedno stane preveč 48

Vlada Mira Cerarja ima ob visoki podpori javnosti realne možnosti, da Slovenijo popelje na pot okrevanja, meni predsednik države.

FINANCE
Članki
Članki Tu bo v prihodnosti denar 1

Osem področij, ki prinašajo milijardne priložnosti

PRO
Članki
Članki Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev

Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam