Banke opravljajo skrbni pregled Dinersa

Čas branja: 1 min
01.06.2013  14:22
Na podlagi skrbnega pregleda bodo sprejete nadaljnje odločitve o Diners Clubu, ki ga vodi Tomaž Lovše

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

lovse-tomaz13-br.1369078543.jpg.c.195px.jpg

V Diners Clubu Slovenija, ki ga vodi Tomaž Lovše (na sliki), poteka skrbni pregled, ki se naj bi po besedah novega prokurista Jožeta Kaligara končal v naslednjem tednu, poroča Dnevnik. "Na podlagi ugotovitev bodo sprejete nadaljnje odločitve," je pojasnil Kaligaro.

Interes za nakup naj bi obstajal

Pred dnevi smo sicer poročali, da se za nakup Dinersove licence omenja Erste bank group, ki nastopa v vlogi izdajatelja Dinersovih kartic na Hrvaškem. Interes za Diners naj bi torej obstajal, med drugim tudi zato, ker je kartična dejavnost družbe povsem zdrava, poroča Dnevnik.

"Posel se bo nadaljeval"

Kaligaro je sicer še zatrdil, da se bo posel nadaljeval, "saj je to v interesu vseh deležnikov". Dodal je še, da je Diners v postopku poplačila upnikov. "Prvi na vrsti so ločitveni upniki, torej banka Unicredit, šele nato bodo sledili trgovci," je še povedal. V Dinersu medtem odgovarjajo, da stečaj družbe v "tem trenutku ni alternativa". Ob tem dodajajo, da si prizadevajo čim prej pridobiti vsaj začasno licenco.

Kupnina pristala pri bankah

Kot smo pisali, je Diners pred dnevi prejel kupnino od prodaje Diners Cluba Italija in podružnice Dinit. Denar pa je pristal v poslovnih bankah, ki imajo prednostno pravico pri financiranju nadaljnjih plačil trgovcem in odstopa terjatev v zavarovanje. Tudi vsi tekoči prilivi se medtem stekajo na poseben račun banke Unicredit.

Kaj razmere v Dinersu pomenijo za za uporabnike, upnike, trgovce in tudi Lovšeta, si preberite v članku: Kaj sploh še preostane Tomažu Lovšetu in kaj njegovim strankam?


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

FINANCE
Članki
Članki (iz arhiva) Jazbec in jazbečarji 262

Novopečeni liberalec Tonin je seveda pozabil povedati, da smo imetnike podrejenih obveznic, če že kdo, okradli davkoplačevalci.

FINANCE
Članki
Članki Jazbec in krti 7

Človeka spoznaš, če mu daš oblast - to še posebej velja za guvernerja Jazbeca.

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Mnenje 3. del: Novinarji smo opravili svoje delo. BS pod Markom Kranjcem ga ni! 4

Dokumentirano - Finance smo pravočasno svarile pred sistemskimi tveganji

MANAGER
Manager
Manager Intervju: Ni kreditnega krča, je kapitalski krč

Kot predsednik uprave SID banke ima Sibil Svilan vpogled v delo bank in poslovanje podjetij, torej lahko pove, zakaj se še vedno...

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).