Čas branja: 1 min
20.03.2013  17:54
Karl Erjavec in Tomaž Gantar bosta ohranila ožjo ekipo, državne sekretarje pa so medtem izbrali tudi Anja Kopač Mrak, Dejan Židan in Gregor Virant

Obveščaj me o novih člankih:  

[A] F58KK_kadrovanje_th.1332441544.jpg

Državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo, ki ga bo predvidoma prevzel prvak DL Gregor Virant, bo Renata Zatler. Imenovana bo že v četrtek, je pojasnil Virant. Državnega sekretarja za področje notranjih zadev bo verjetno predlagal na prihodnji seji vlade, imena pa še ne izda.

Virant ponovno izbral Zatlerjevo

Državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo, ki ga bo predvidoma z današnjo potrditvijo ministrske ekipe prevzel prvak DL Gregor Virant, bo Renata Zatler, s katero sta že sodelovala v času prve Janševe vlade. Imenovana bo že v četrtek, je pojasnil Virant. Državnega sekretarja za področje notranjih zadev bo verjetno predlagal na prihodnji seji vlade, imena pa še ne izda.

Erjavec in Gantar z isto ekipo

Kandidat za zunanjega ministra Karl Erjavec bo imel isto ožjo ekipo kot v vladi Janeza Janše. Njegova državna sekretarja bosta Božo Cerar in Igor Senčar. Tudi kandidat za ministra za zdravje Tomaž Gantar pravi, da posebnih razlogov za spremembe nima. Njegova državna sekretarka je bila Brigita Čokl.

Erjavec je v izjavi za medije dejal, da ni privrženec sprememb, zato bo njegova ekipa na ministrstvu ista. Gantar svoje ministrske ekipe še ne razkriva dokončno, saj, kot pravi, o tem še niso razpravljali. Dogovorili se bodo v prihodnjem tednu, a "velikih in posebnih razlogov, da bi bilo bistveno drugače, kot zdaj, ni".

Kandidat za ministra za pravosodje Senko Pličanič ima že izbrani dve državni sekretarki, a njunih imen še ne razkriva.

Kopač Mrakova za državnega sekretarja izbrala Dejana Levaniča

Državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo medtem postal nekdanji poslanec SD Dejan Levanič, je potrdila kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak. V vladi Boruta Pahorja je bila Kopač Mrakova državna sekretarka na ministrstvu za delo.

Tudi Židan je že izbral

Kandidat SD za ministra za kmetijstvo in okolje Dejan Židan bo v mandatu, ki ga bo začel po verjetnem imenovanju nove vlade, ob sebi imel dve državni sekretarki. Za področje kmetijstva bo to Tanja Strniša, na področju okolja pa Andreja Jerina.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki So nesoglasja v Cerarjevi vladi res le govorice? 17

Vlada dela, zagotavljajo v kabinetu premierja Mira Cerarja. O primeru Jureta Lebna pa: "Na vladi o tem sploh ni debate."

AGROBIZ
Nasveti
Nasveti Židan z novimi spodbudami za kmete 11

Dodatne spodbude pridelovalcem vrtnin, nekaterih žit, surovega mleka na gorsko-hribovskih kmetijah bodo vezane na pridelane količine.

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Brdo: za stanovanja med 93 tisoč evrov in 255 tisoč evrov 12

Izbrani kupci stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu bodo obveščeni po pošti - stanovanjski sklad bo odločbe odposlal jutri

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

PRO
Članki
Članki Kaj za podjetje pomeni smrt družbenika ali espeja?

Smrti družbenika družbe z omejeno odgovornostjo ali pa espeja neizogibno vpliva na poslovanje podjetja in ima številne pravne ter...