Janša ne bo grel poslanskih klopi, Gorenak pač

Čas branja: 1 min
20.03.2013  12:12  Dopolnjeno: 20.03.2013 17:35
Delu v Državnem zboru sta se že odrekla Žiga Turk in Radovan Žerjav, oba tudi odhajata iz aktivne politike. Vinko Gorenak pa bo končal mandat kot poslanec

Obveščaj me o novih člankih:  

id-jansa-janez16-be.jpg.n.195px.jpg

Premier, ki do izvolitve nove vlade opravlja tekoče posle, Janez Janša, se ne bo vrnil v poslanske klopi, je v izjavi potrdil vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

Kot je pojasnil, gre za Janševo osebno odločitev. Nekateri mediji sicer poročajo, da naj bi se predsednik SDS Janša zaposlil na stranki, a Tanko pravi, da je to vprašanje za Janšo.

Gorenak bo končal mandat

"Jutri bom dostojno predal posle mojemu nasledniku Gregorju Virantu, nato pa se bom vrnil v Državni zbor, kjer bom kot poslanec končal svoj mandat. Po končanem mandatu pa se za vnovično kandidaturo ne nameravam odločiti," nam je povedal notranji minister v odstopu Vinko Gorenak. Na vprašanje, ali to pomeni, da se iz politike umika, nam je Gorenak odgovoril, da to ta trenutek težko komentira. Zdi se mu, da bo Virant kos vsem nalogam, ki ga čakajo na ministrstvu za notranje zadeve.

Turka nazaj na univerzo, iz politike tudi Žerjav

Poročali smo že, da se bo politiki začasno odrekel tudi nekdanji 'superminister' Žiga Turk, vrača se med profesorje na fakulteti za gradbeništvo. Tudi Radovan Žerjav se v parlament ne bo vrnil, je medijem pred današnjo sejo potrdil predsednik DZ Janko Veber. Nekdanji predsednik SLS je sicer že pred časom napovedal, da odhaja iz politike.

Spremembe v strukturi DZ

Delo sicer piše, da bi se s potrditvijo nove vlade močno spremenila struktura državnega zbora. Zaradi pravice premiera, ministrov in državnih sekretarjev do vrnitve v državni zbor bi bilo ob sedeže devet nadomestnih poslancev.

V poslanske klopi se v primeru potrditve nove vlade vračata predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednik SLS Franc Bogovič. Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in minister za zdravje Tomaž Gantar, ki opravljata tekoče posle še iz Janševe vlade, pa bi ostala na istih funkcijah tudi v novi vladi.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Zapornik Janša nič več poslanec 154

Poslanci so z 58 glasovi za tak ukrep odvzeli poslanski mandat zaprtemu Janezu Janši

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi Cerar? Mesec, Golob, Matoz? 70

To so ljudje, ki v Sloveniji uživajo soglasje, ugled, zaupanje in so morda izvoljivi

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki So nesoglasja v Cerarjevi vladi res le govorice? 17

Vlada dela, zagotavljajo v kabinetu premierja Mira Cerarja. O primeru Jureta Lebna pa: "Na vladi o tem sploh ni debate."

FINANCE
Članki
Članki Brdo: za stanovanja med 93 tisoč evrov in 255 tisoč evrov 12

Izbrani kupci stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu bodo obveščeni po pošti - stanovanjski sklad bo odločbe odposlal jutri

PRO
Članki
Članki Kaj za podjetje pomeni smrt družbenika ali espeja?

Smrti družbenika družbe z omejeno odgovornostjo ali pa espeja neizogibno vpliva na poslovanje podjetja in ima številne pravne ter...