Maher: Če bo treba rušiti, bom rušil

Čas branja: 1 min
20.03.2013  08:00  Dopolnjeno: 20.03.2013 11:59
Bodoči minister za infrastrukturo, čaka na odločitev, ali bo njegova črna gradnja legalizirana. "Kupoval sem v dobri veri, da bo objekt legalen," pravi Igor Maher

id-maher-igor9-ih

"Nepremičnino je v moji lasti 11 let. Kupil sem jo v dobri veri, da bo enkrat legalizirana, bila tudi je v postopku legalizacije," se je danes na pisanje o črni gradnji, katere lastnik je, odzval bodoči minister za infrastrukturo Igor Maher.

"Sam v tem času nisem storil nič nezakonitega. Pričakoval sem, da se bo kaj zgodilo v zvezi s tem v vseh teh letih. Žal do danes nisem prejel nobene odločbe, le to, da je nepremičnina evidentirana in je omenjena pri spremembah namembnosti v občini Piran. Če bi karkoli prejel o rušitvi objekta, tega danes tam ne bi bilo več," dodaja.

Kot pravi, je pripravljen na vse uradne postopke in bo spoštoval, karkoli se bo zgodilo.

"Ne vem nič, vse je tako kot sem dobil"

Na novinarsko vprašanje, zakaj in kako ima lahko na objektu hišno številko glede na to, da objekt ni legaliziran pa pravi: "Ne vem, stanje je identično kot takrat, ko sem nepremičnino kupil."

Dodaja še, da nikoli, čeprav bi kot svetovalec župana Tomaža Gantarja lahko, ni vplival na noben pristojen organ in na noben organ ne bo pritiskal niti kot minister. Ali se zaradi ugotovitev namerava umakniti od kandidature za ministra pa: "Nisem storil nič zakonitega, zato o tem ne razmišljam," pravi.

Lastnik prvovrstnega kmetijskega zemljišča

Da je bodoči minister za infrastrukturo lastnik črne gradnje nad Sečoveljskimi solinami, je danes poročal Žurnal24. Po podatkih portala Prostor je zemljišče opredeljeno kot najboljše kmetijsko, njegova pa raba pa kot nestanovanjska. Prav tako je navedeno, da stavba nima elektrike, vode in kanalizacije.

Virant vedel za Maherjevo črno gradnjo

virant-gregor4-ih.1362945478.jpg.c.195px.jpg

Prvak DL Gregor Virant je pojasnil, da je bil z gradnjo kandidata za ministra za infrastrukturo Igorja Maherja seznanjen, na podlagi njegovih zagotovil pa pravi, da Maher ni storil nič nezakonitega ali neetičnega. Zato o tem ni predhodno obvestil mandatarke Alenke Bratušek. Če pa se bo izkazalo drugače, Virant zagotavlja, da je sankcija neizogibna.

Möderndorfer: Ministra bomo najprej poslušali

moederndorfer_moderndorfer

"Stališče do tega bomo sprejeli, ko se bomo z ministrom pogovorili. Prav je, da se vlada najprej sestavi, predsednica vlade pa se bo nato odločila, kaj bo storila," pravi vodja poslancev PS Jani Moderndorfer.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Brezplačni vodnik korak-po-korak: kako trgovati s cenami delnic

Kadar vlagatelj upošteva računovodske izkaze družbe, ponavadi upošteva tri dejavnike. To so čisti dobiček na delnico (dobiček na...

FINANCE
ECB: nove ukrepe zavozlala ... in povzročila valutno gugalnico 1

Po objavi novih ukrepov ECB minuli četrtek je vrednost evra eno minuto strmoglavo rasla, zatem eno uro hitro upadala, pa 18 ur spet...

FINANCE
So slovenske družbe odporne proti geopolitičnim pretresom? 1

Kakšna opozorila pred globalnimi pretresi dajejo svojim delničarjem in upnikom najboljša slovenska podjetja

FINANCE
Če Draghi ni poletel s helikopterjem, bi lahko Lagardova? 1

Verjetno helikopterski denar ni prava rešitev, a dejstvo je, da tudi to, kar počne ECB, očitno ne deluje

FINANCE
Javno zdravstveno blagajno po odločitvah vlade čakajo večji izdatki

Med drugim naj bi vlada podaljšala delno plačilo specializacij zdravnikov iz blagajne ZZZS tudi v leto 2020 in 2021