Čas branja: 1 min
19.03.2013  21:24
Umik iz aktivne strankarske politike je Žiga Turk napovedal ob predaji ministrskega mesta naslednikoma.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Žiga Turk dodaj

id-ziga_turk_andrej_vizjak
"Precenili smo pripravljenost državljanov, predvsem pa javnega sektorja, na sicer nujne spremembe," po letu dni mandata ugotavlja Žiga Turk.

"Za nekaj časa se umikam iz aktivne strankarske politike," je na novinarski konferenci ob predaji poslov svojima naslednikoma naznanil 'superminister' Žiga Turk.

Kot pravi ima z ljubljansko univerzo - pred začetkom ministrovanja je delal kot profesor na fakulteti za gradbeništvo - pogodbo, da se lahko vrne po treh mesecih od konca mandata. To bo, kot pravi, tudi storil, še prej pa si bo vzel malo časa za počitek in osvežitev strokovnega znanja.

Dodaja pa, da se namerava v prihodnje izogibati - kot temu pravi sam - razpetosti "med rezultati lastnega premisleka ter mnenji in dejanji ekipe, v kateri sodeluje," ki jo razmišljajoč človek doživlja v politiki.

Precenili pripravljenost javnega sektorja na spremembe

Sam najbolj obžaluje, da je mandat trajal le leto dni. Če bi vedel, da bo temu tako, pravi, ne bi prekinjal strokovne poti.

Kot največjo napako omenja dejstvo, da je vlada precenila "pripravljenost državljanov, predvsem pa javnega sektorja, na sicer nujne spremembe". Zase pa pravi, da je preveč proaktiven za slovenske razmere, kjer so "najbolj popularni tisti, ki ne naredijo nič".

Obregnil se je tudi ob proteste, ki so pretresli politični vrh in verjetno tudi odnesli Janševo vlado: "Bojim se, da smo zadnje proteste razumeli preveč politično ideološko, ne pa kot simptom zaskrbljenosti za prihodnost. Sprašujem se, ali jih nastajajoča vlada razume kaj bolje."


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Izvedenec našel povezavo med posojili skupine Laško in Šrotovim prevzemom 2

Srečko Lavrenčič je šel po poteh denarnih tokov v skupini Pivovarna Laško v letih 2008 in 2009

FINANCE
Članki
Članki Brdo: za stanovanja med 93 tisoč evrov in 255 tisoč evrov 12

Izbrani kupci stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu bodo obveščeni po pošti - stanovanjski sklad bo odločbe odposlal jutri

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Najpodjetniška ideja: Z zamahom roke lahko prižgete luč ali dvignete roleto 1

Stikala, ki jih razvijajo v podjetju Anigmoteh, lahko upravljamo kar z gibi rok, ki jih zazna senzor

FINANCE
Članki
Članki Na tankem ledu ali zakaj se življenje Inuitov obrača na glavo

Kulturo, temelječo na lovu, krvnem sorodstvu in boju za obstanek, je zamenjala praznina življenja v socialnih stanovanjih, ob...