Za pisarno bivšega predsednika Türka 83.000 evrov

Čas branja: 1 min
19.03.2013  17:48
Sredstva potrebna za pisarniški material, stroške vzdrževanja, pošte in telefonije, časopisov in literature, izdatke za službena potovanja, ...

danilo turk

Vlada je prerazporedila 83.000 evrov iz tekoče proračunske rezerve za kritje stroškov vzpostavitve in delovanja pisarne bivšega predsednika Danila Türka. Ob pripravi proračuna namreč teh stroškov še niso načrtovali, saj ni bilo znano, kakšen bo volilni rezultat volitev.

Je bilo pa že ob pripravi proračuna dogovorjeno, da bodo sredstva, ki bi bila potrebna v primeru "aktiviranja" pisarne bivšega predsednika, uradu predsednika republike zagotovljena, še piše v sporočilu za javnost.

Kam bo šel denar

Kot je pojasnjeno, so sredstva potrebna za pisarniški material, stroške vzdrževanja, pošte in telefonije, časopisov in literature, izdatke za službena potovanja, nakup računalniške opreme, nakup fotokopirnega stroja, vzpostavitev ter vzdrževanje spletne strani, nakup dodatnega računalniškega materiala in ureditve prostorov.

Za kritje materialnih stroškov je namenjenih 47.000 evrov, za naložbe in investicijsko vzdrževanje pa 36.000 evrov.

Pravica do pisarne in dveh sodelavcev

Pravice predsednika republike po prenehanju mandata določa zakon o zagotavljanju pogojev za opravljanje funkcije predsednika republike. Bivši predsednik republike ima tako pravico do pisarne in do dveh sodelavcev za obdobje enega leta.

Vlada je danes poskrbela tudi za prerazporeditev nekaj več kot 53.880 evrov s postavke za generalni sekretariat vlade na postavko za plače pri službi vlade za zakonodajo ter upravi za zaščito in reševanje. Prenos finančnih sredstev je posledica prenosa kadrov. Iz generalnega sekretariata vlade je namreč na službo vlade za zakonodajo odšel en uslužbenec.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
WeWork: kako trd bo pristanek visokoletečega startupa? 2

Januarja so vrednost družbe WeWork vlagatelji ocenjevali na 47 milijard dolarjev. Danes se govori o "le" 12 milijardah.

FINANCE
Izpoved normiranca: kako sem na banki iskal hipotekarno posojilo 3

Kako je programer Matej poleti hodil od banke do banke in kaj so mu ponudile

FINANCE
Članki
Članki Preživeti ali živeti z milenijci?

Si predstavljate, da pišete Johnu Lennonu, ker ne razumete metafore v besedilu njegove pesmi? Taki so milenijci, zanje ni avtoritet, na...

FINANCE
Stanovanjska posojila: našli smo banki, ki upoštevata negativni EURIBOR!

To je celosten pregled aktualne in konkretne kreditne ponudbe poslovnih bank za fizične osebe

PRO
Članki
Članki (konferenca) Kaj prinaša pokojninska reforma?

2. septembra je bila končana javna razprava zadnjega predloga o spremembah pokojninske zakonodaje, ki bodo ob potrditvi v parlamentu...