Sodišče zavrnilo Janševo tožbo zoper poročilo KPK

Čas branja: 1 min
19.03.2013  12:18
KPK: Spoštovane so vse v zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije zahtevane postopkovne določbe

[A] jansa_janez6_be_2.1358970305.jpg

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Janeza Janše zoper poročilo Komisije za preprečevanje korupcije zaradi posega v človekove pravice in temeljne svoboščine. Kot med drugim ugotavlja sodišče, so bile v postopku spoštovane vse v zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije zahtevane postopkovne določbe.

Možnost pritožbe na vrhovno sodišče

Upravno sodišče je sodbo, ki so jo izdali 11. marca, v obliki informacije javnega značaja objavilo na svoji spletni strani. Tako Janša, ki ga zastopa odvetnik Franci Matoz, kot Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) imata možnost pritožbe na vrhovno sodišče v 15 dneh od prejetja sodbe. Obema strankama je bila sodba vročena danes, je v sporočilu za javnost še pojasnila predsednica sodišča Jasna Šegan.

Ob tem dodaja tudi, da sodišče nadaljuje z obravnavo tožbe ljubljanskega župana Zorana Jankovića. S sprejeto odločitvijo bodo prav tako seznanili medije in jo objavili na spletni strani.

Sodišče zavrnilo tudi zadržanje poročila

Janša je sicer preko svojega odvetnika vložil tudi predlog za zadržanje zaključnega poročila protikorupcijske komisije o premoženjskem stanju predsednikov strank, v katerem ugotavljajo njegovo kršitev protikorupcijske zakonodaje. Upravno sodišče je Janšev predlog zavrnilo, odločitev pa je po Janševi pritožbi potrdilo tudi vrhovno sodišče.

Ocenili so, da v konkretnem primeru niso podani ne postopkovni ne vsebinski pogoji za izdajo začasne odredbe, saj tožnik ni izkazal ne zadostne verjetnosti, da je komisija posegla v njegove človekove pravice, ne nepopravljive škode na osebnih pravicah, so takrat sporočili iz Komisije za preprečevanje korupcije.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
WeWork: kako trd bo pristanek visokoletečega startupa? 4

Januarja so vrednost družbe WeWork vlagatelji ocenjevali na 47 milijard dolarjev. Danes se govori o "le" 12 milijardah.

FINANCE
Izpoved normiranca: kako sem na banki iskal hipotekarno posojilo 37

Kako je programer Matej poleti hodil od banke do banke in kaj so mu ponudile

PRO
Članki
Članki Katera so najboljša industrijska podjetja v Sloveniji

Vodstva proizvodenj slovenskih podjetij, proizvodni strokovnjaki ter njihovi dobavitelji bodo 9. oktobra zbrani na enem mestu in medsebojno...