»Zakaj ne bom več član Janševe SDS«

07.02.2013  11:55
Razkrivamo zgodbo, kako so iz stranke SDS Janeza Janše izčlanili podjetnika, ki se ne želi udeležiti shoda Zbora za republiko, pač pa protesta proti politični eliti

Zbor za republiko ob podpori največje vladne stranke SDS za jutri prireja shod, na katerem naj bi bil ob podpori kulturnega programa slavnostni govorec tudi predsednik vlade Janez Janša. Kot smo mediji že pisali, stranka novači svoje člane po vsej državi, naj se udeležijo shoda v čim večjem številu, za prevoz v Ljubljano pa jim nudijo brezplačen avtobusni prevoz.

Na nas se je obrnil podjetnik Tomaž Repar, še do včeraj član stranke SDS, ki se s tovrstnim zborovanjem in načinom delovanja stranke ne strinja, saj gre po njegovem za poskus delitve naroda v času, ko bi morali biti enotni pri spopadu s krizo. In zakaj Repar od včeraj ni več član SDS? "Včeraj sem prejel klic iz esdesove območne enote Škofljica. Prijazna gospa me je vprašala, če se bom v petek udeležil demonstracij. Seveda se bom, sem ji odvrnil. Gospa mi je ponudila brezplačen avtobusni prevoz izpred občine ob 9:45, vendar sem ji razložil, da za demonstracije, ki se jih bom udeležil jaz, avtobus odpelje čisto prezgodaj," nam je povedal Repar.

jansa-srednja.1360236468.jpg

"Ok, potem pa vas bomo izključili"

Nato pa se je zalomilo. Gospa na drugi strani linije je bila po njegovih besedah nekaj časa tiho, potem pa je le prišla k sebi in vprašala, "če grem na one druge demonstracije in zakaj". "Odgovoril sem ji, da zato, ker se mi zdijo prve povsem neumestne, provokativne in, da me je sram, ker sem v stranki, ki jih organizira. Zatem pa je gospa iz esdesove območne enote Škofljica dejala: "Ok, potem pa vas bomo izklučili iz stranke," nam je zaupal Repar, ki uradnega potrdila, da ni več član stranke SDS sicer še ni prejel.

Podjetnika smo tudi vprašali, zakaj se bo udeležil petkovega popoldanskega protesta, ki bo uperjen proti levi in desni politični eliti. "Ker to ni protest proti Janezu Janši, kot to želi na vsak način predstaviti SDS, ampak so demonstracije proti vsem pokvarjenim in nesposobnim politikom ter tajkunom, ki nam, predvsem pa našim otrokom, uničujejo sedanjost in prihodnost," nam je odgovoril Repar, ki verjame ugotovitvam poročila KPK, da sta Janez Janša in Zoran Janković večkrat kršila protikorupcijsko zakonodajo.

Janša in Janković morata oditi

"Popoldanskega protesta se bom udeležil tudi zato, ker nam ne bo bolje, dokler si ne povrnemo moralnih vrednot, ki smo jih v 20-ih letih krepko poteptali. Počistiti je treba od zgoraj navzdol, zato bosta morala Janez Janša in Zoran Janković oditi. Že zaradi tega, da bosta zgled ostalim, ki jima bodo lažje sledili," je prepričan Repar.

In kaj bi po njegovem mnenju v času, ko je gospodarska klima v državi na psu, politika pa se spet ukvarja sama s sabo, morali narediti? "Zavzemam se za tehnično vlado. Če bomo odšli na predčasne volitve, ne bomo imeli izbire, saj se politika v tako kratkem času ne bo premešala. Sprte stranke bi morale v dobro države najti kompromis za tehnično vlado," pravi Repar, ki ga je morda najbolj razburila včerajšnja izjava stranke SDS, da so tako kot v Srbiji v času Slobodana Miloševića tudi danes v Sloveniji prisotne politična instrumentaliziranost, ideološka zadrtost, agresivnost in nestrpnost medijev do drugače mislečih. "Stanje v tej državi resnično diši po Miloševićevih časih. Vendar to stanje kreira politika," je še poudaril Repar.

Za pojasnila in komentar smo se obrnili na službo za odnose z javnostmi SDS. Vodja službe Jernej Pavlin se na naš telefonski klic ni odzval, zato smo vprašanja poslali prek elektronske pošte.

"Kulturno obarvan Prešernov dan"

Zbor za republiko za jutri načrtuje shod na ljubljanskem Kongresnem trgu, ki se bo začel ob 11. uri, nekaj ur kasneje pa so v središču Ljubljane napovedani še množični protesti. Po zadnjih podatkih je na družbenem omrežju Facebook udeležbo zadnjega že potrdilo več kot pet tisoč ljudi, povabljenih pa je okoli 50 tisoč. Slovenija sicer 8. februarja praznuje kulturni praznik v spomin na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Preberite tudi:

07.02.2013

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Lahko gospodarstvo zdrži 11-odstotni dvig plač v treh letih? 3

Prihodnje leto bodo plače za dobro desetino višje kot leta 2016, pričakujejo ekonomisti

FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

TOP JOB
Delavci
Delavci Tako si lahko letos izpogajate povišek

Podlaga za pogajanja so rezultati vašega dela, ne le večji prihodki podjetja ali vaša zvestoba družbi

IZVOZNIKI
Novice
Novice Katero je podjetje, ki je Avstrijce prepričalo, da tu vložijo štiri milijone in odprejo sto delovnih mest 1

V Šmartnu pri Litiji bo Herz v torek postavil temeljni kamen za nov obrat, s katerimi bodo podvojili zmogljivosti

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Pozor! Po novem za fizične osebe manj poročanja o najemnih poslih

Fizičnim osebam ni več treba poročati geodetski upravi o najemnih poslih s stavbami ali deli stavb

PRO
Članki
Članki 109 razlogov za vašo prvo kripto e-knjigo

Vse, kar se vam plete po glavi, pa ne veste, koga vprašati, smo zbrali v e-knjigi Kriptovalute in kriptožetoni. 109 vprašanj in...

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Nova napoved: gradnja Šumija naj bi se začela še letos 1

Oživlja še eden od zapuščenih nepremičninskih projektov v Ljubljani