»Zakaj ne bom več član Janševe SDS«

07.02.2013  11:55
Razkrivamo zgodbo, kako so iz stranke SDS Janeza Janše izčlanili podjetnika, ki se ne želi udeležiti shoda Zbora za republiko, pač pa protesta proti politični eliti

Zbor za republiko ob podpori največje vladne stranke SDS za jutri prireja shod, na katerem naj bi bil ob podpori kulturnega programa slavnostni govorec tudi predsednik vlade Janez Janša. Kot smo mediji že pisali, stranka novači svoje člane po vsej državi, naj se udeležijo shoda v čim večjem številu, za prevoz v Ljubljano pa jim nudijo brezplačen avtobusni prevoz.

Na nas se je obrnil podjetnik Tomaž Repar, še do včeraj član stranke SDS, ki se s tovrstnim zborovanjem in načinom delovanja stranke ne strinja, saj gre po njegovem za poskus delitve naroda v času, ko bi morali biti enotni pri spopadu s krizo. In zakaj Repar od včeraj ni več član SDS? "Včeraj sem prejel klic iz esdesove območne enote Škofljica. Prijazna gospa me je vprašala, če se bom v petek udeležil demonstracij. Seveda se bom, sem ji odvrnil. Gospa mi je ponudila brezplačen avtobusni prevoz izpred občine ob 9:45, vendar sem ji razložil, da za demonstracije, ki se jih bom udeležil jaz, avtobus odpelje čisto prezgodaj," nam je povedal Repar.

jansa-srednja.1360236468.jpg

"Ok, potem pa vas bomo izključili"

Nato pa se je zalomilo. Gospa na drugi strani linije je bila po njegovih besedah nekaj časa tiho, potem pa je le prišla k sebi in vprašala, "če grem na one druge demonstracije in zakaj". "Odgovoril sem ji, da zato, ker se mi zdijo prve povsem neumestne, provokativne in, da me je sram, ker sem v stranki, ki jih organizira. Zatem pa je gospa iz esdesove območne enote Škofljica dejala: "Ok, potem pa vas bomo izklučili iz stranke," nam je zaupal Repar, ki uradnega potrdila, da ni več član stranke SDS sicer še ni prejel.

Podjetnika smo tudi vprašali, zakaj se bo udeležil petkovega popoldanskega protesta, ki bo uperjen proti levi in desni politični eliti. "Ker to ni protest proti Janezu Janši, kot to želi na vsak način predstaviti SDS, ampak so demonstracije proti vsem pokvarjenim in nesposobnim politikom ter tajkunom, ki nam, predvsem pa našim otrokom, uničujejo sedanjost in prihodnost," nam je odgovoril Repar, ki verjame ugotovitvam poročila KPK, da sta Janez Janša in Zoran Janković večkrat kršila protikorupcijsko zakonodajo.

Janša in Janković morata oditi

"Popoldanskega protesta se bom udeležil tudi zato, ker nam ne bo bolje, dokler si ne povrnemo moralnih vrednot, ki smo jih v 20-ih letih krepko poteptali. Počistiti je treba od zgoraj navzdol, zato bosta morala Janez Janša in Zoran Janković oditi. Že zaradi tega, da bosta zgled ostalim, ki jima bodo lažje sledili," je prepričan Repar.

In kaj bi po njegovem mnenju v času, ko je gospodarska klima v državi na psu, politika pa se spet ukvarja sama s sabo, morali narediti? "Zavzemam se za tehnično vlado. Če bomo odšli na predčasne volitve, ne bomo imeli izbire, saj se politika v tako kratkem času ne bo premešala. Sprte stranke bi morale v dobro države najti kompromis za tehnično vlado," pravi Repar, ki ga je morda najbolj razburila včerajšnja izjava stranke SDS, da so tako kot v Srbiji v času Slobodana Miloševića tudi danes v Sloveniji prisotne politična instrumentaliziranost, ideološka zadrtost, agresivnost in nestrpnost medijev do drugače mislečih. "Stanje v tej državi resnično diši po Miloševićevih časih. Vendar to stanje kreira politika," je še poudaril Repar.

Za pojasnila in komentar smo se obrnili na službo za odnose z javnostmi SDS. Vodja službe Jernej Pavlin se na naš telefonski klic ni odzval, zato smo vprašanja poslali prek elektronske pošte.

"Kulturno obarvan Prešernov dan"

Zbor za republiko za jutri načrtuje shod na ljubljanskem Kongresnem trgu, ki se bo začel ob 11. uri, nekaj ur kasneje pa so v središču Ljubljane napovedani še množični protesti. Po zadnjih podatkih je na družbenem omrežju Facebook udeležbo zadnjega že potrdilo več kot pet tisoč ljudi, povabljenih pa je okoli 50 tisoč. Slovenija sicer 8. februarja praznuje kulturni praznik v spomin na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

Preberite tudi:

07.02.2013

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Zakon o množičnem vrednotenju v remont. Kako se vas to tiče in kdaj bo uveden davek na nepremičnine 11

Ducat vprašanj in dogovorov o noveli zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin

DRAŽBE
Članki
Članki Tako avstrijska Heta jaha oživljajoči se slovenski trg poslovnih nepremičnin

Kaj vse je uspelo slabi banki po Hypu prodati v zadnjih mesecih in kaj daje na trg

FINANCE
Kateri inšpektorji so najbolj garali in kateri največ kaznovali 1

Tržni inšpektorat je denarno kaznoval v petini primerov, najbolj uspešni so bili pritožniki zoper delovni inšpektorat

TOP JOB
Delavci
AVTO
Novosti
Novosti Škoda, kot smo je vajeni; veliko prostora za malo denarja 1

Škodina modelska ofenziva se nadaljuje s prenovljenim rapidom, avtomobilom nižjega srednjega razreda, ki je tudi po novem na voljo kot...

TOP JOB
Delavci
Delavci Kje v energetiki najbolje plačujejo svoje zaposlene

Rast plač lani pogosto na račun zmanjševanja števila zaposlenih

FINANCE
Ste ''pozabili'' prijaviti dohodke iz tujine? Še je čas!

Preverjamo, do kdaj se lahko samoprijavite

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Milijon evrov za spodbujanje podjetništva med mladimi

Tokrat več denarja za zahodni del Slovenije