Šušteršič Janši očita neodgovornost

31.01.2013  19:03
Predsednik vlade Janez Janša je blokiral nekaj za državo pomembnih odločitev, meni zdaj že nekdanji finančni minister

"Financiranje proračuna je zagotovljeno do junija, a če bomo zaradi tega dvigovali državne depozite v bankah, bo ogrožena njihova likvidnost," je v današnjem govoru v Državnem zboru ob podaji odstopne izjave z mesta finančnega ministra dejal Janez Šušteršič.

Pravi, da so v luči likvidnostnih težav vladi predlagali izdajo nove petletne dolarske obveznice, a je predsednik vlade Janez Janša to blokiral. Tudi imena izvršnih direktorjev slabe banke so Janši predlagali, a njihov predlog ni bil uvrščen na sejo vlade, pravi Šušteršič.

"Medtem ko nas predsednik vlade prepričuje, da vlada ne sme odstopiti zaradi nekaterih nujnih nalog, sam blokira nujne odločitve," še meni Šušteršič.

[A] F127ZS_sustersic_janez45_ih.1341424669.jpg

Janković ne sme biti varčen z odstopi

V stranki bo Šušterič ostal, poleg tega se bo aktivno vključil v pogovore o novi vladi ter priprave na volitve. Dodaja, da ohranja tudi ministrske ambicije, "če bo nova vlada programsko skladna z Državljansko listo".

S Pozitivno Slovenijo bodo težko našli skupno točko, predvsem zaradi Zorana Jankovića in načelnosti, saj so k odstopu pozivali tudi Janeza Janšo. "Janković, ker zaseda več položajev, ne sme biti varčen z odstopi," meni Šušteršič.

Spregovoril je tudi o odhajanjih vidnih članov stranke - Dejan Krušec je že izstopil, tudi Tomaž Štih je napovedal izstop. "Odhodi iz DL so me prizadeli, saj gre za moje tesne sodelavce. Nisem razočaran nad odhajajočimi, temveč nad tem, da ni bilo druge možnosti kot da odstopijo," pojasnjuje Šušteršič.

Odpoved finančnemu nadomestilu

Šušteršič bo zdaj iskal novo zaposlitev. Najprej si bo uredil življenjepis in prošnje poslal na par naslovov, če ne bo odgovorov, pa gre na zavod za zaposlovanje, pravi. Delo profesorja na koprski fakulteti za management za letos ne pride v poštev, saj so urniki že sestavljeni.')

Tako Senko Pličanič kot tudi Šušteršič se odpovedujeta finančnemu nadomestilu, ki pripada funkcionarjem. "Če minister sam odstopi, nima pravice, da stroške svoje odločitve naprti davkoplačevalcem," meni finančni minister.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Šušteršič bo najbolj objokoval čakanje s privatizacijo 117

Odstopljeni finančni minister našteva dosežke in neuspehe skrajšanega mandata in hkrati obljublja nemoteno delo na ministrstvu do...

FINANCE
Članki
Članki Odstopni izjavi Virantovih ministrov že v DZ 25

Poslanci se bodo z odstopom ministrov seznanili prihodnji četrtek

FINANCE
Članki
Članki Virant in Šušteršič po zaključku pogajanj brez komentarja 128

Franc Jurša pa je, ko je zapuščal pogajanja o slabi banki in državnem holdingu, povedal le, da se počasi približujejo kompromisu

FINANCE
Članki
Članki Križanič: Guverner Banke Slovenija trenutno pomembnejši od premierja 25

Nekdanja ministra Janez Šušteršič in Franci Križanič sta primerjala stališča o slabi banki

FINANCE
Članki
Članki Šušteršič ne bo več podpredsednik stranke DL 107

V DL si želijo, da bi Janez Šušteršič z vlado - odločili so, da gredo v koalicijo z Bratuškovo - sodeloval v kakršnikoli obliki.

FINANCE
Članki
Članki Virant: Šušteršiča še pred kratkim ni motilo povezovanje s PS 125

Ob napovedi izstopa iz koalicije sva se strinjala, da v sredinskem trojčku začnemo snovati novo vlado, hkrati pa povabimo k sodelovanju...

FINANCE
Članki
Članki Špekulacije o Šušteršiču: guverner ali minister 40

Vse več se govori o Janezu Šušteršiču: krepile naj bi se njegove možnosti za finančnega ministra, omenja se ga kot kandidata za...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Kmetijske znanosti v Sloveniji na pragu odličnosti

Slovenski center odličnosti za kmetijske znanosti bo izboljšal raziskovalno in inovacijsko učinkovitost slovenskega kmetijskega sektorja.