Komentar

Janša naj dobi spomenik, ne države

Čas branja: 2 min
17.01.2013  22:30
Naj bo mož in odstopi! Saj Janez Janša dela v korist države, mar ne?

Spoštovani bralci, zbiramo ideje, kje bi Janezu Janši postavili spomenik. Tega si zasluži za svojo vlogo pri osamosvajanju države. To je vse, kar so mu državljani »dolžni«. Gotovo pa mu niso dolžni dopuščati, da vso državo drži v šahu. Ideja ni moja, priznam, povzemam namreč nekdanjega gospodarskega ministra, zdaj pa občasnega svetovalca za gospodarstvo Janezu Janši Mateja Lahovnika. Ta je leta 2009 v intervjuju za Finance dejal: Bavčarju dajmo spomenik, ne pa državne pomoči Istrabenzu. Gremo po vrsti.

1. Premier Janez Janša bi moral zaradi sumov koruptivnosti odstopiti. Tako se dela v razvitih demokracijah, še za veliko manjše očitke. To je politična higiena. Če se bo izkazalo, pred sodiščem, da ni bil kriv - in šele izključno takrat -, se bo v politiko vrnil kot veliki zmagovalec.

2. Toliko političnih spinov, kolikor jih je bilo slišati v zadnjih dneh, Slovenija že dolgo ni imela. Ampak nekaj je skupno vsem: politiki preračunavajo, kaj se jim najbolj splača, po katerem scenariju bi dobili več, kje bi bili najbliže koritu z državnim in paradržavnim denarjem. Toliko o tem, da jim gre »za Slovenijo«.

Naj bo mož in odstopi! Saj Janez Janša dela v korist države, mar ne?

3. Predčasne volitve so najslabša možna izbira v tem političnem kaosu. Zastal bi reformni proces, država bi do septembra bila neoperativna. Prav tako napoved novega vzpona protireformne levice ne daje pozitivnih znamenj o tem, da bi se država kdaj lahko izkopala iz javnofinančne luknje, ki se še poglablja.

4. Ker Janša »fura safr«, namesto da bi deloval kot mož, se ves položaj še zapleta, agonija pa podaljšuje. Janšev molk vnaša negotovost. Ne le v politiko, predvsem v biznis, ki vzdržuje državo.

5. Ko k vsemu temu dodamo Branimirja Štruklja, branilca v socializmu pridobljenih »pravic«, je mera polna. Sloveniji res ni pomoči. Sindikalist in politik splošno stavko javnega sektorja pogojuje z odstopom premiera, vlada se s sindikalisti o stavki sploh ne pogaja. Nora hiša.

6. O politikih in filozofih, ki tujcem pišejo pisma s »svojimi resnicami«, pa je sploh škoda besed; opisani so že pod točko 2. Žalostno je, da se ne zavedajo, da s tožarjenjem, kalimerovstvom in kazanjem s prstom na politične tekmece najbolj škodijo prav državi.

Po dveh desetletjih samostojne države je končno čas za zamenjavo generacij. Sinovi naj zamenjajo očete. Spomenik pa si zasluži tudi tisti, ki bo uspešno prepričal Janeza Janšo, da je njegov umik dober predvsem in zlasti za državo. Saj Janez Janša dela v korist države, mar ne?

[A] 9b43Untitled-2.1358455608.jpg

Preberite tudi:

17.01.2013
17.01.2013

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kdo je kdo? Tako so se in se še bodo premešali igralci na našem bančnem trgu 1

Število bank se bo še zmanjševalo, država in politiki bodo v teh vse manj pomembni: kaj to pomeni za bančne komitente in pri kom se...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Med nadzorom dela na črno našli tudi kriptozaslužkarja

Finančna uprava je lani izrekla za šest milijonov evrov glob na področju dela in zaposlovanja na črno

FINANCE
7 stvari, ki jih morate vedeti, preden kupite stanovanje kot naložbo

Slovenski nepremičninski trg pod lupo Banke Slovenije

FINANCE
Slovenski paradoks: nočemo tujcev, dajemo jim pa vse več denarja paziti 1

Če zasebne banke pokleknejo, bog ne daj, imajo politiki še vedno možnost kupiti katero od teh. »Pod ceno«.

FINANCE
Kako bi ameriške banke danes preživele osemodstotni upad BDP

Fed je objavil prve rezultate stresnih testov 2019: izhodišče za najbolj pesimistični scenarij sta bila poleg upada BDP med drugimi še...

AVTO
Novosti
Novosti Tiha mačka za novo poglavje

Jaguar je s ceno okoli 80 tisoč evrov (brez subvencije) k nam pripeljal atraktivnega križanca i-pace, s katerim ohranja vse “mačje”...

TOP JOB
Delavci
PRO
Članki
Članki Izjemne zgodbe in potenciali pri povezovanju kmetijstva in turizma (brezplačna revija)

V deželi, kjer se točita med in vino, se vse bolj uspešno povezujeta panogi kmetijstva in turizma. Poglejte, kako to uspeva najboljšim.

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Moč skritih vplivnežev na delovnem mestu 1

Skriti vplivneži navadno niso najbolj zavzeti in produktivni zaposleni, saj so največkrat preobremenjeni z reševanjem težav in učenjem...

SUBV
Članki
Članki Podjetja lahko za energetske obnove dobijo subvencijo

S subvencijo je mogoče pokriti do petino upravičenih stroškov, dobiti pa je mogoče tudi posojilo s subvencionirano obrestno mero

MANAGER
Manager
Manager Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju 2

Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč...