Turk pričakuje, da bo država čim prej prodala delež v Telekomu

Čas branja: 1 min
29.05.2012  14:27
Super minister Žiga Turk podpira ustanovitve nove Telekomove televizije, ob tem pa pričakuje, da bo država čim prej prodala svoj delež v Telekomu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Telekom dodaj
Žiga Turk dodaj
RTV Slovenija dodaj

Žiga Turk

O še eni komercialni televiziji, ki jo namerava ustanoviti državni Telekom, je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk v pogovoru za Radio Slovenija povedal, da bo RTV Slovenija dobila še enega konkurenta. Ob tem pozdravlja vsako popestritev na medijskem trgu. Čeprav je Telekom v večinski lasti države, Turk pričakuje, da bo država čim prej prodala svoj delež.

"Mediji potrebujejo normalne lastnike"

Glede prodaje Večera, ki ga prodaja časopisna hiša Delo, pa je minister Turk povedal, da si želi, da bi slovenski mediji dobili normalne lastnike, ki delajo posel tudi drugje in ki imajo znanje. Ob tem pa še dodaja, da bi slovenski medijski prostor bil veliko koristnejši, če bi ga vodila želja po resnicoljubnosti.

Minister ne vidi razlogov za uvedbo šolnin na drugi bolonjski stopnji

Minister je v zvezi z varčevanjem na univerzah med drugim dejal, da od rektorjev pričakuje, da najdejo rezerve v svojih sistemih. Zato po njegovih besedah ni nobenega vzroka za uvedbo šolnin na drugi bolonjski stopnji.

O standardih in normativih v šolstvu, ki naj bi bili zaostreni že z naslednjim šolskim letom, pa je minister Turk dejal, da so to fronto odprli sindikati. V sporazumu med nami in sindikati je zapisano, da se bomo o normativih in standardih pogajali v okviru socialnega sporazuma, je dejal in zatrdil, da se nič ne bo zgodilo, ne da bi se prej pogovarjali.

Minister je še pojasnil, da privatizacije visokega šolstva ne namerava zatirati. Možnost izbire je namreč po njegovih besedah koristna, za državo pa je zasebno šolstvo cenejše.


Več iz teme:  

FINANCE
Prenesite si posebno prilogo Davki, dolgovi in terjatve

V njej pišemo o tem, kaj bodo preverjali davčni inšpektorji, kako dobi država podatke iz tujine in seveda tudi o tem, kako ukrepati ob...

Preberite tudi:

28.05.2012
29.05.2012

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci