Virantovi: Očitke o klientalizmu sprožajo paraziti

Čas branja: 1 min
16.03.2012  18:09
V Listi Virant zavračajo očitke o klientelizmu zaradi zaposlitve Ane Jevšek Pezdir v kabinetu ministra Janeza Šušteršiča

Obveščaj me o novih člankih:  

V Državljanski listi Gregorja Viranta zavračajo očitke o klientelizmu zaradi zaposlitve žene ekonomista Rada Pezdirja Ane Jevšek Pezdir v kabinetu ministra za finance.

Kot so zapisali na spletni strani stranke, domnevajo, da so neupravičeni očitki reakcija tistih, ki jih Pezdir imenuje "paraziti države".

"Rado Pezdir je soavtor in podpornik strankinega programa. Je borec za pravice in za pravno državo na svojstven način. Cenimo njegova prizadevanja in pogum in upamo, da bodo njegove prijave pristojnim institucijam dobile ustrezen epilog," so zapisali v Listi Virant. Upajo tudi, da bodo drugi sledili Pezdirjevemu zgledu in prijavili primere korupcije, ki so jim bili priča.

id-sustersic_pezdir_virant.20120316181604

Minister si ima pravico izbrati ljudi, ki jim zaupa

V Listi Virant poudarjajo, da Ana Jevšek Pezdir ni "samo žena Rada Pezdirja, kot jo želijo predstaviti nekateri". Kot pravijo, je predvsem aktivna članica stranke, ki je strokovno sodelovala pri pripravi njenega programa.

Opozarjajo, da je zaposlena v kabinetu ministra, ki ima po zakonu pravico do zaposlitve omejenega števila sodelavcev v kabinetu, ki so vezani na njegov mandat in njegovo osebno zaupanje. "Logično je, da si izbere ljudi, ki se lahko identificirajo z njegovim programom," so še zapisali v Listi Virant.

Klemenčičevi prejeli prijavo zaradi zaposlitve Jevšek Pezdirjeve

Kot smo že pisali, je komisija za preprečevanje korupcije v minulih dneh prejela prijavo, ki se nanaša tudi na zaposlitev Jevšek Pezdirjevo na ministrstvu za finance, ki ga vodi Janez Šušteršič. Na komisiji so poudarili, da primera še ne obravnavajo, ker še nista bila preverjena verodostojnost in utemeljenost prijave. Več v članku Žena Rada Pezdirja pod

Klemenčičevo lupo.

Pezdir: Biti tiho pomeni moralno odgovornost za razkroj države

Spomnimo, Pezdir je načine delovanja korupcije razkril v dveh kolumnah, ki smo jih objavili v Financah: Kako so me hoteli podkupiti in kako se jim bo to krvavo maščevalo in Ustavimo sezono polnih kufrov!.

Med razlogi za svoje pisanje med drugim navaja željo, da bi se javnost začela zavedati, kaj pomeni, če se korupcija in kriminal ne prijavljata.

"Biti tiho pomeni, da ste moralno odgovorni za razkroj države, veste, a ne poveste, in se zavestno odločite, da boste jutri nekoga drugega prepustili parazitom," piše Pezdir.Preberite tudi:

15.03.2012
15.03.2012
15.03.2012
13.03.2012
12.03.2012
08.03.2012
15.03.2012
19.04.2012

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Gospodarstveniki: Nestabilno okolje odganja tuje naložbe, čas za trojko? 48

"Če sami nismo sposobni voditi lastne države, se lahko vprašamo, ali si jo zaslužimo," pravi podjetnik Igor Akrapovič.

FINANCE
Članki
Članki Jezerc iz NLB: Čutim se objektivno odgovornega za bančno luknjo 20

"Bančniki nismo bili tako pametni in vsevidni, da bi predvideli krizo," pravi nekdanji šef področja poslovanje s podjetji v NLB Tomaž...

FINANCE
Članki
Članki Lukšič proti morebitnim poskusom oblikovanja nove vlade brez volitev 156

Koalicijski partnerji Pozitivne Slovenije so tokrat enotni: z Zoranom Jankovićem ne bomo sedeli v vladi

FINANCE
Članki
Članki Čufer ne izključuje možnosti nove zadolžitve - še letos 39

"Če se bo pojavila priložnost ali razlogi, na podlagi katerih bi ocenili, da bo to potrebno, bomo to pač storili," pravi minister

FINANCE
Članki
Članki 'Gospodarstvo bo ponovno plačevalo premijo za politično negotovost' 31

Ekonomisti o tem, kakšne posledice bo za Slovenijo imelo slavje Zorana Jankovića na kongresu PS

FINANCE
Članki
Članki Vlada danes o tem, katere zadeve spadajo med tekoče posle 12

Vlada se bo na današnji seji predvidoma opredelila, kaj so tekoči posli. Od danes namreč ne bo več delovala s polnimi pooblastili, saj...

FINANCE
Članki
Članki Mrak: Dobro, da so volitve letos. Lahko vsaj upamo na strukturne spremembe.

Ekonomist ljubljanske ekonomske fakultete Mojmir Mrak opozarja, da se bo morala prihodnja vlada lotiti odhodkovne strani javnih financ.

OGLAS
IKT
Članki
Članki Kako vzpostaviti agilno, zmogljivo in konkurenčno poslovanje?

Da bi lahko podjetja tekmovala na zahtevnem trgu in si zagotovila oziroma ohranila konkurenčno prednost, morajo vzpostaviti organizacijo,...