Komentar

Kako so me hoteli podkupiti in kako se jim bo to krvavo maščevalo

Čas branja: 5 min
08.03.2012  20:04
Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim domnevam, da nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale parazitske - Pezdir ni naprodaj

Obveščaj me o novih člankih:  

Tokrat bom prvič izkoristil kolumno za osebno obračunavanje. Ne zato, ker tega ne bi mogel narediti na kakršenkoli drug način (in proti koncu kolumne bom tudi navedel te načine), ampak zato, ker menim, da je tisto, kar sem doživel v zadnjih dveh mesecih, nujno javno povedati. Če ne zaradi drugega, potem zato, ker domnevam, da nisem edini, ki je vse skupaj doživel, bom pa zagotovo edini, ki je o tem javno spregovoril, in to ne glede posledice. Medtem ko je preostale strah govoriti javno in na glas, mene ni. Tistim, ki zaradi pomanjkanja resnih dokazov niste pripravljeni verjeti temu, kar bo sledilo, predlagam, da sprejmete domnevo, da se mi je dokončno zmešalo ali pa da generiram teorijo zarote. Odločitev, da nadaljujete življenje v ignoranci, je seveda povsem v vaših rokah.

Mehanizem slovenske korupcije

Vsaka zamenjava vlade prinese stres interesnim skupinam, rente, ki so jih bili prej deležni, predvsem v smislu pristranskega pisanja zakonodaje in oslepitve regulatorjev, postanejo negotove. Povedano drugače, denarni tok, ki ga generirajo na račun pravne države in davkoplačevalcev in ga uporabljajo za vzdrževanje svojih polkriminalnih združb, postane negotov vsakič, ko se na volitvah premešajo karte. Prestrukturiranje ministrskih kabinetov in zamenjavanje vodilnih kadrov po direktoratih pomenita, da so stare poti do sprememb zakonodaje in oslepitve regulatorjev izginile. Z vsakim oblikovanjem nove vlade se torej začne množični pohod kufrov denarja proti ministrstvom. V nadaljevanju bom navedel tri tipične postopke. Dva sem doživel, o enem se brez sramu govori po zakotnih »kafanah«.

Prvi postopek je naslednji: identificirajo se osebe, ki so najbližje ekipam na ministrstvih, in to prek tretjih oseb, ki za 1.500 do tri tisoč evrov namesto rentnikov, recimo jim paraziti, navežejo stik z vami. Sledi sestanek, na katerem je ponudba naslednja: za stalen stik s kabinetom ministra in za lobiranje pri spremembah zakonodaje ali pa zato, da regulatorji pri konkretnih zadevah oslepijo, se vam ponudi svetovalna pogodba. Plačilo je pavšalno in je odvisno od teže konkretnega primera. Trdim, da so mesečni pavšali med pet tisoč in deset tisoč evri in trajajo tako dolgo, kot traja »projekt« (od šest mesecev do konca mandata vlade). Teh parazitov je nebroj, zato si sami lahko predstavljate, za kako gigantske posle na račun vseh državljanov gre, če je »pavšal« tako visok.

Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim domnevam, da nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale parazitske - Pezdir ni naprodaj.

Drugi način je lažji in je primeren, če »strukture« v javni upravi (torej tisti, ki so že ves čas na plačilnih listah parazitov ali pa so zgolj uporabni idioti) preživijo. Potem vas želijo najeti za »strokovno mnenje«, na katerem bazirajo korekcije zakonodaje in oslepitev regulatorjev. Strukture vodijo svojo linijo, ki jo diktirajo paraziti, vi ste namenjeni za slepilni manever stroke in kabinet ministra se polni z navidezno racionalnimi predlogi, ki so navadno tako tehnični, da brez večjih težav napredujejo do vlade in potem skozi parlament v realnost (parazitske rente). Mimogrede, ponudba prodati kolumno v Financah parazitom zato, da se njihovo »strokovno mnenje« valja po medijih, je spet ena tipična ponudba. Kakšne so cene za prodajo kolumen, v resnici ne vem, podzemlje pa trdi, da tudi do deset tisoč evrov.

Tretji način je prodaja imena. Recimo, po Sloveniji hodijo sivi liki, ki detektirajo podjetja, ki imajo težave zaradi nekih zakonskih omejitev, zaradi »tečnarjenja« regulatorjev ali pa posojilne težave. Napovejo se pri teh podjetnikih in jim razložijo, da se njihova problem lahko razreši, saj imajo denimo vpliv na Pezdirja, ki je zelo tesno povezan s Šušteršičem. Za 20 tisoč do sto tisoč evrov lahko uredijo, da njihov problem izgine. Podjetniki plačajo, problem pa potem lahko izgine ali pa tudi ne, odvisno od tega, kolikšna je verjetnost, da se nekaj spremeni. Če imajo ti sivi liki svoje ljudi na ministrstvih, vsekakor laže prodajajo prihodnje zakonske spremembe. Kakorkoli že, vi ste prodani, pa če to veste ali ne in če vam je všeč ali ne. In če me na podlagi tega mehanizma vprašate, ali je Janševa izjava, naj se vsak, ki operira z njegovim imenom, takoj prijavi, smiselna, potem vam bom rekel, da je še kako smiselna. In če me vprašate, ali obstaja zelo velika verjetnost, da so pri poslu s patrio prodali Janševo ime, vam bom, ne glede na zadržke, ki jih imam do Janše, iskreno odgovoril, da imate prav.

Čudim se samo, kaj ves čas dela kriminalistična policija. Sezona polnih kufrov je na vrhuncu, kriminalistov pa nikjer. Za lastno dobro upam, da se motim.

Brez Pezdirja se stvar ne premakne ...

Trenutno obstajajo vsaj tri panoge, kjer paraziti iščejo pot do Šušteršiča in ministrstva za finance in v katerih baje velja, da morajo meni prinesti denar zato, da dosežejo želeno (odprto pot do Šušteršiča in spremembe v zakonodaji). Naj vam navedem en primer. Na nekem interesnem združenju podjetij neke panoge predsednik združenja (gre za zelo uglednega slovenskega podjetnika, ki po nekem naključju velja za čistega) vsem članom pove, da je pot do zagotovitve njihovih rent Pezdir, zato je treba do njega s kufrom denarja. Baje sem se že sešel z ljudmi, ki so njihova konkurenca (ne da se nisem sešel, niti vseh imen ne poznam), zato mi je treba čim prej prinesti denar. Še en primer: po parazitskem podzemlju se valja moje ime v zvezi z zavarovalnicami, spet se baje ne zgodi nič, če meni ne prinesete kufra denarja. Od kod se to generira, ne vem, vem pa, da se, in vem, da nekateri hočejo denar za stik z menoj. Ravno tako, kot se generira neskončno mnogo parazitskih ponudb zato, da prodam Šušteršiča in Finance. Ampak v nečem pa imajo paraziti vendarle prav, stvar se bo premaknila.

... in Pezdir bo stvar premaknil!

Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim, domnevam, nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale bedaste, parazitske - Pezdir ni naprodaj. Paraziti bi se lahko do zdaj že naučili, da sem divjak, ki se nikomur ne pusti kontrolirati in uživa v življenju. Zato si naredite uslugo, vtaknite si svoj denar in lobistične spletke v vaše parazitsko debele riti! Če tega do zdaj še niste dojeli, potem bo lekcija precej težka. Zatorej, če vam kdo prodaja zgodbo, da bo Pezdir nekaj uredil, potem vedite, da če se v to igro vključite, potem ste del kriminalne združbe in boste prej ali slej deležni ene izmed spodaj navedenih procedur.

Prvič, vsak, ki bo prodajal moje ime ali pa se mi bo približal s povabilom na kavo, kjer mi bo ponudil kufer denarja za lopovske podvige, bo na licu mesta doživel moj klic Klemenčiču iz protikorupcijske komisije, še več, celotno zgodbo bom kot kolumno objavil v Financah.

In drugič, če to ne bo zadoščalo za prekinitev plenilskega pohoda parazitov proti meni, obljubljam, da bom uporabil vsa pravna sredstva, da te abotneže izločim iz igre. Vse te procedure bom izvedel ne glede na posledice in ne glede na grožnje. Raje izginem čist, kot živim tako, da parazitom omogočam njihove akcije.

Torej, nehajte klicariti, pošiljati e-pošto ali me vabiti na kavo in mi ponujati pavšalne zneske za »svetovanje« in »strokovno delo« z namenom, da vam prodam Šušteršiča, Janšo, Finance, kogarkoli. Dojemite, da je tisto, kar ste dosegli do te točke, samo tale kolumna in dejstvo, da se bom v prihodnjih dneh napovedal pri direktorju komisije za boj proti korupciji Goranu Klemenčiču in s tem izpolnil proceduro številko ena.

Bralcem pa tole: paraziti so brez barv, slabega okusa, razkrajajo državo, uničujejo vaše družine in so nenehno okoli vas. Zato vam resno priporočam, da jih izsledite in takoj prijavite kriminalistični policiji. Ministra Gorenaka pa pozivam, da prekine visoko sezono polnih kufrov.

Rado Pezdir, ekonomist

Rado Pezdir izjavljam, da za svoje pisanje ne prejemam plačil PR-agencij, lobistov ali interesnih skupin, za kolumne prejemam zgolj honorar Časnika Finance.

Rado Pezdir, ekonomist


Preberite tudi:

10.03.2012
12.03.2012
13.03.2012
15.03.2012
15.03.2012
15.03.2012
16.03.2012
16.03.2012
27.03.2012
28.03.2012
29.03.2012

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Gospodarstveniki: Nestabilno okolje odganja tuje naložbe, čas za trojko? 48

"Če sami nismo sposobni voditi lastne države, se lahko vprašamo, ali si jo zaslužimo," pravi podjetnik Igor Akrapovič.

FINANCE
Članki
Članki Hočevarjeva: Vprašanja o podrobnosti posojilnih tokov niso bila zaželena 3

Ker smo dobili vtis, da je to nezaželeno, nismo spraševali, je povedala finančnica Laškega Mirjam Hočevar

FINANCE
Članki
Članki Jezerc iz NLB: Čutim se objektivno odgovornega za bančno luknjo 20

"Bančniki nismo bili tako pametni in vsevidni, da bi predvideli krizo," pravi nekdanji šef področja poslovanje s podjetji v NLB Tomaž...

FINANCE
Članki
Članki 'Gospodarstvo bo ponovno plačevalo premijo za politično negotovost' 31

Ekonomisti o tem, kakšne posledice bo za Slovenijo imelo slavje Zorana Jankovića na kongresu PS

FINANCE
Članki
Članki Čufer ne izključuje možnosti nove zadolžitve - še letos 39

"Če se bo pojavila priložnost ali razlogi, na podlagi katerih bi ocenili, da bo to potrebno, bomo to pač storili," pravi minister

FINANCE
Članki
Članki Kraljič: Slovenija iz krize ne bo izšla še vsaj leto ali dve 37

Premiki so, a vse poteka prepočasi, ugotavlja nekdanji direktor svetovalnega podjetja McKinsey Peter Kraljič

FINANCE
Članki
Članki Pertinač: Gre za zaseg sredstev, po našem mnenju nezakonit 14

To je prvi komentar državnega sekretarja Aljuša Pertinača o vladnem odvzemu 80 milijonov evrov ministrstvu za izobraževanje