Čas branja: 1 min
11.01.2012  17:46
Vodji poslanske skupine SD je Pahor sam pokazal glasovnico, na kateri je obkrožil za Jankovića
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Poslanci SD so prispevali vse glasove podpore mandatarskemu kandidatu Zoranu Jankoviću, je zatrdil vodja njihove poslanske skupine Janko Veber. Kot pravi, je na željo predsednika SD in predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, Boruta Pahorja (na sliki) tudi sam videl njegovo glasovnico, na kateri je obkrožil za Jankovića, ki sicer ni dobil dovolj glasov.

pahor

'Slovenija potrebuje vlado s polnimi pooblastili'

Kot je v izjavi za medije po glasovanju o mandatarju dejal Veber, se v poslanski skupini SD zavedajo, "da je situacija izjemno resna, da Slovenija še naprej nima vlade s polnimi pooblastili". "Zato to terja tudi pri Socialnih demokratih temeljit premislek, kako ravnati naprej," je poudaril.

Slovenija po njegovih besedah ne more delovati v razmerah ob nepopolnem vladanju in tudi ob nepopolnem delovanju DZ. "To nam ne koristi niti na zunanjepolitičnem niti na notranjepolitičnem področju. To moramo resno analizirati in to je zdaj naša prva naloga, ki jo bomo opravili," je dejal, na več vprašanj pa ni želel odgovoriti.

Tudi sicer Veber ni želel komentirati izida glasovanja, na katerih Janković ni prejel niti vseh glasov poslanskih skupin, ki so mu podporo napovedale. "Glasovanje je bilo tajno, poslanci so se pač odločili, kot so se odločili," je dejal.

Zoranu Jankoviću so pred glasovanjem podporo obljubili v Pozitivni Sloveniji, SD in DeSUS, ki imajo skupaj 44 poslancev. Med oddanimi 47 glasovnicami pa je bilo 42 glasov za Jankovića in eden proti. Za izvolitev bi jih Janković potreboval 46.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Poslanci o poročilu OVS: Strinjajo se o škodi za Telekom, ne pa tudi o povzročitelju 7

Spremljamo sejo odbora za obrambo, na kateri je govora o domnevni zlorabi pooblastil s strani obrambnega ministra Janka Vebra

FINANCE
Članki
Članki Zapornik Janša nič več poslanec 154

Poslanci so z 58 glasovi za tak ukrep odvzeli poslanski mandat zaprtemu Janezu Janši

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Na tankem ledu ali zakaj se življenje Inuitov obrača na glavo

Kulturo, temelječo na lovu, krvnem sorodstvu in boju za obstanek, je zamenjala praznina življenja v socialnih stanovanjih, ob...

FINANCE
Članki
Članki Izvedenec našel povezavo med posojili skupine Laško in Šrotovim prevzemom 2

Srečko Lavrenčič je šel po poteh denarnih tokov v skupini Pivovarna Laško v letih 2008 in 2009

FINANCE
Članki
Članki Cerar & Co., bordela ne bi smeli voditi! 27

Bismarck je za Italijane rekel, da imajo velik apetit in slabe zobe. Pri Cerarju je zaznati enak prepad med ambicijo in sposobnostjo.

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...