Na Žurnalu brez službe 12 rednih in prek 10 honorarnih delavcev

22.08.2011  11:19  Dopolnjeno: 22.08.2011 14:12
"Finančni uspeh Žurnala medie torej lahko ocenimo šele po letu 2013, kajti do takrat smo še vedno v investicijski fazi," pravi glavni in odgovorni urednik in predsednik uprave Goran Novković

novkovic-goran-br.1314005180.JPG

Zaradi prilagajanja na spremenjeno ekonomsko okolje bo sedaj samo še ena uredniška izdaja Žurnala24 in Žurnala za vso Slovenijo. Zaradi optimizacije stroškov bo odpuščenih 12 zaposlenih, zmanjšali pa bodo tudi znesek proračuna za honorarne sodelavce, je sporočil glavni in odgovorni urednik in predsednik uprave Žurnala medie Goran Novković (na sliki). Po neuradnih podatkih naj bi brez službe ostalo tudi prek 10 honorarnih sodelavcev.

Po omenjenih odpovedih naj bi zaposlenih ostalo še okoli 60 redno zaposlenih in nekaj honorarnih sodelavcev. Odpuščeni novinarji so sicer predvsem šokirani in tega niso pričakovali. Honorarni sodelavci so kot odpravnino po neuradnih informacijah dobili še eno dodatno plačo, redno zaposleni pa v primeru, da so se odločili za sporazumno odpoved delovnega razmerja, štiri ali pet plač. Med odpuščenimi naj bi bili po neuradnih podatkih tudi zaposleni v marketingu.

S temi ukrepi želi vodstvo ohraniti s tem doseženo število zaposlenih v prihodnosti. Poslovna prilagoditev je sestavljena iz zmanjšanja stroškov in povečanja finančne učinkovitosti.

zurnal5-be.1314012340.JPG
Foto: Aleš Beno

Leta 2013 le z dobičkom?

"Razlog za te spremembe je v današnjih težkih gospodarskih razmerah, ki predstavljajo izziv za celoten poslovni in medijski trg," še pojasnjuje Novković, ki je prepričan, da bodo ukrepi prestrukturiranja, ki so se jih lotili, omogočili, da postanejo dobičkonosno podjetje glede na finančni plan in da dosežejo vse svoje cilje.

Ob tem je izpostavil, da kot podjetje v zagonu s petletnim investicijskim planom vstopajo v drugo fazo projekta, pri čemer je njihov cilj, da v letu 2013 dosežejo pozitiven finančni rezultat in si zagotovijo dolgoročno poslovanje na slovenskem trgu.

zurnal6-be.1314012359.JPG
Nekdanji honorarni sodelavec Žurnala medie v roki drži "sporazum o prekinitvi pogodbe."

zurnal4-be.1314012305.JPG
Foto: Aleš Beno

Žurnal media še vedno v investicijski fazi

"Finančni uspeh Žurnala medie torej lahko ocenimo šele po letu 2013, kajti do takrat smo še vedno v investicijski fazi, kot je bilo predvideno od samega začetka izdajanja Žurnala," je dodal v sporočilu za javnost.

Čeprav so že v preteklosti naredili določene spremembe, ki so zmanjšale negativni učinek ekonomske krize, poslovni rezultati druge polovice leta 2010 in prvih šest mesecev letošnjega leta kažejo, da še vedno ne dosegajo zastavljenih finančnih planov, temveč so, nasprotno, v zaostanku. Zato so se odločili za prestrukturiranje, ki vključuje številne spremembe: pri izdelkih, distribuciji ter številu in organizaciji zaposlenih.

Odpuščeni novinarji bodo dobili še septembrsko plačo

Odpuščeni novinarji, ki so se zbrali pred stavbo, pravijo, da bodo dobili še septembrsko plačo. Sicer pa so predvsem šokirani in tega niso pričakovali. Med odpuščenimi naj bi bili po neuradnih podatkih tudi zaposleni v marketingu.

Vodstvo je odpuščenim za zdaj pojasnilo, da gre za varčevalne ukrepe, v nasprotnem primeru bi bila pod vprašajem usoda celotnega časnika.

Žurnal ne more iz izgube

gaf

Kot smo že pisali v članku Kako so lani poslovali Finance, Dnevnik, Delo, Žurnal ... slovenska hči avstrijske založniške družbe Styria tudi lani ni presekala negativnega poslovanja. Čeprav je prihodke iz poslovanja povečala za dobrega pol milijona evrov, je izguba iz poslovanja znašala 5,7 milijona evrov, kar je sicer za dobrih 700 tisoč evrov manj kot leta 2009. Kratkoročna sredstva Žurnala so se zmanjšala za dobrega 1,5 milijona evrov, na 5,7 milijona. Dolgoročnih obveznosti Žurnal skoraj nima. Kumulativna izguba Žurnal Media naj bi sicer znašala blizu 26 milijonov evrov, poroča portal pozareport.

Več sledi...

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Preberite tudi:

24.05.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Drugi najbogatejši Slovenec: Če bi bil jaz oblast... 2

Drugouvrščeni na lestvici najbogatejših Slovencev Joc Pečečnik o tem, ali se kapitalizem, kakršnega poznamo, bliža koncu, kako bi...

MANAGER
Manager
Manager Ali slovenska bogataša še verjameta v kapitalizem? 4

Drugi in 12. najbogatejši Slovenec, Joc Pečečnik in Tone Strnad, sta za rubriko E-rgument revije Manager razpravljala o tem, ali se...

FINANCE
Članki
Članki Mrak: Leto 2013 bo še bolj naporno 24

"Vedno bolj prehajamo v Evropo dveh hitrosti," meni ekonomist Mojmir Mrak

FINANCE
Članki
Članki Amerik@ 54

Zmago je najprej objavil na twitterju. Potem je podpornikom poslal e-mail z zahvalo. Čez nekaj minut je stopil na oder in zmago razglasil...

FINANCE
Članki
Članki Janša: Upam, da bo prevladal razum, da se ne bo rušilo lastne vlade 83

Če bi nekateri premislili, preden so dali izjave, potem ne bi bilo v takšni zapleteni situaciji, je povedal Janez Janša

FINANCE
Članki
Članki Falcon se bo uporabljal v državne namene in za Nato 42

Vlada še vedno pušča odprta možnost prodaje letala, če bo zanj dobila dobro ponudbo. Sicer pa ga bo uporabljalo ministrstvo za obrambo

FINANCE
Članki
Članki Bratuškova vztraja: Računi niso bili izstavljeni z zamudo 86

Čeprav so delavci JGZ Brdo na parceli Bratuškove vrtnarska in obrtniška dela opravljali junija 2006, so bili računi izdani konec leta....

PRO
Članki