Na Žurnalu brez službe 12 rednih in prek 10 honorarnih delavcev

22.08.2011  11:19  Dopolnjeno: 22.08.2011 14:12
"Finančni uspeh Žurnala medie torej lahko ocenimo šele po letu 2013, kajti do takrat smo še vedno v investicijski fazi," pravi glavni in odgovorni urednik in predsednik uprave Goran Novković

novkovic-goran-br.1314005180.JPG

Zaradi prilagajanja na spremenjeno ekonomsko okolje bo sedaj samo še ena uredniška izdaja Žurnala24 in Žurnala za vso Slovenijo. Zaradi optimizacije stroškov bo odpuščenih 12 zaposlenih, zmanjšali pa bodo tudi znesek proračuna za honorarne sodelavce, je sporočil glavni in odgovorni urednik in predsednik uprave Žurnala medie Goran Novković (na sliki). Po neuradnih podatkih naj bi brez službe ostalo tudi prek 10 honorarnih sodelavcev.

Po omenjenih odpovedih naj bi zaposlenih ostalo še okoli 60 redno zaposlenih in nekaj honorarnih sodelavcev. Odpuščeni novinarji so sicer predvsem šokirani in tega niso pričakovali. Honorarni sodelavci so kot odpravnino po neuradnih informacijah dobili še eno dodatno plačo, redno zaposleni pa v primeru, da so se odločili za sporazumno odpoved delovnega razmerja, štiri ali pet plač. Med odpuščenimi naj bi bili po neuradnih podatkih tudi zaposleni v marketingu.

S temi ukrepi želi vodstvo ohraniti s tem doseženo število zaposlenih v prihodnosti. Poslovna prilagoditev je sestavljena iz zmanjšanja stroškov in povečanja finančne učinkovitosti.

zurnal5-be.1314012340.JPG
Foto: Aleš Beno

Leta 2013 le z dobičkom?

"Razlog za te spremembe je v današnjih težkih gospodarskih razmerah, ki predstavljajo izziv za celoten poslovni in medijski trg," še pojasnjuje Novković, ki je prepričan, da bodo ukrepi prestrukturiranja, ki so se jih lotili, omogočili, da postanejo dobičkonosno podjetje glede na finančni plan in da dosežejo vse svoje cilje.

Ob tem je izpostavil, da kot podjetje v zagonu s petletnim investicijskim planom vstopajo v drugo fazo projekta, pri čemer je njihov cilj, da v letu 2013 dosežejo pozitiven finančni rezultat in si zagotovijo dolgoročno poslovanje na slovenskem trgu.

zurnal6-be.1314012359.JPG
Nekdanji honorarni sodelavec Žurnala medie v roki drži "sporazum o prekinitvi pogodbe."

zurnal4-be.1314012305.JPG
Foto: Aleš Beno

Žurnal media še vedno v investicijski fazi

"Finančni uspeh Žurnala medie torej lahko ocenimo šele po letu 2013, kajti do takrat smo še vedno v investicijski fazi, kot je bilo predvideno od samega začetka izdajanja Žurnala," je dodal v sporočilu za javnost.

Čeprav so že v preteklosti naredili določene spremembe, ki so zmanjšale negativni učinek ekonomske krize, poslovni rezultati druge polovice leta 2010 in prvih šest mesecev letošnjega leta kažejo, da še vedno ne dosegajo zastavljenih finančnih planov, temveč so, nasprotno, v zaostanku. Zato so se odločili za prestrukturiranje, ki vključuje številne spremembe: pri izdelkih, distribuciji ter številu in organizaciji zaposlenih.

Odpuščeni novinarji bodo dobili še septembrsko plačo

Odpuščeni novinarji, ki so se zbrali pred stavbo, pravijo, da bodo dobili še septembrsko plačo. Sicer pa so predvsem šokirani in tega niso pričakovali. Med odpuščenimi naj bi bili po neuradnih podatkih tudi zaposleni v marketingu.

Vodstvo je odpuščenim za zdaj pojasnilo, da gre za varčevalne ukrepe, v nasprotnem primeru bi bila pod vprašajem usoda celotnega časnika.

Žurnal ne more iz izgube

gaf

Kot smo že pisali v članku Kako so lani poslovali Finance, Dnevnik, Delo, Žurnal ... slovenska hči avstrijske založniške družbe Styria tudi lani ni presekala negativnega poslovanja. Čeprav je prihodke iz poslovanja povečala za dobrega pol milijona evrov, je izguba iz poslovanja znašala 5,7 milijona evrov, kar je sicer za dobrih 700 tisoč evrov manj kot leta 2009. Kratkoročna sredstva Žurnala so se zmanjšala za dobrega 1,5 milijona evrov, na 5,7 milijona. Dolgoročnih obveznosti Žurnal skoraj nima. Kumulativna izguba Žurnal Media naj bi sicer znašala blizu 26 milijonov evrov, poroča portal pozareport.

Več sledi...

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Preberite tudi:

24.05.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (intervju) Spet nad sosedsko delo? Ministrica ne zanika 32

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je bila državna sekretarka v tem resorju, ko je njen takratni šef Ivan Svetlik izgubil štiri...

FINANCE
Članki
Članki Pahor: Ne bi rinil nazaj in ne naprej v komunizem 7

Na Brdu pri Kranju predsednik države gosti razpravo o Sloveniji 2030

FINANCE
Članki
Članki Čufer se vse bolj nagiba k dvigu DDV 217

"Položaj ni tako kritičen, da bi morali ukrepati na vrat na nos, samo zato, da bi dajali vtis, da nekaj delamo," je prepričan minister...

FINANCE
Članki
Članki Kriminalisti nad Dremljeve posle: Sedem pridržanih, 25 milijonov evrov škode 50

Kriminalisti v preiskavo poslov nekdanje uprave Telekoma Slovenije pod vodstvom Bojana Dremlja. Pridržane osebe bodo po zaključku hišnih...

FINANCE
Članki
Članki Reformni program: Banke do avgusta potrebujejo 900-milijonsko injekcijo 76

Kaj predvideva nacionalni reformni program vlade Alenke Bratušek, katerega osnutek je danes objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

FINANCE
Članki
Članki Kako napredujemo s pripravo reformnega programa? 16

Premierka Alenka Bratušek zagotavlja, da ukrepe zelo aktivno pripravljajo že od imenovanja nove vlade, do 9. maja mora biti reformni...

FINANCE
Članki
Članki Na hišo lastnika Hermes Softlaba padli ročni bombi 23

Veselin Jevrosimovič je dejal, da je v šoku in zatrdil, da ni dolžan nikomur, Dačić zahteva takojšnjo preiskavo

OGLAS
FINANCE
Cene zadnjih nepremičnin v soseski Zeleni gaj so še dodatno znižane 2

Stanovanjski sklad RS je za do deset odstotkov znižal cene zadnjih neprodanih nepremičnin v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani....