Geoplin s prepolovljenim številom nadzornikov

Čas branja: 1 min
22.06.2011  14:56  Dopolnjeno: 22.06.2011 15:20
Zdaj že bivši nadzornik Klemen Grošelj AUKN očita, da s tem prevzema nadzor nad družbo

Obveščaj me o novih člankih:  

Na današnji skupščini podjetja Geoplin so delničarji izglasovali zmanjšanje števila članov nadzornega sveta iz dosedanjih dvanajst na šest, so zapisali v sporočilu za javnost.

Prepolovitev števila nadzornikov je v današnji tiskani izdaji že napovedal Žurnal24. Podporo predlogu naj bi zagotovila Agencija za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije (AUKN) pod vodstvom Dagmar Komar skupaj s Petrolom in drugimi družbeniki.

klemen grošelj

"Tako se nas bodo znebili. AUKN s tem posredno prevzema nadzor nad družbo Geoplin Plinovodi, ki je zaradi okoli stomilijonske investicije v gradnjo novega plinovoda in kasneje Južnega toka dejanska tarča današnje menjave," je napovedano menjavo komentiral zdaj že bivši nadzornik Klemen Grošelj (na sliki).

Izvoljeni nadzorniki so Iztok Bajda iz Petrola, Janez Grošelj, predsednik NS Istrabenza, Matjaž Novak, izredni profesor na koprski Fakulteti za management, in Tomaž Orešič iz EFT Group. S spremembo družbene pogodbe in imenovanjem novega nadzornega sveta je ostalim dosedanjim nadzornikom poteklo članstvo v nadzornem svetu.

Med družbenike bo razdeljenih 12,5 milijona evrov

Družbeniki so se odločili tudi, da se mednje razdeli 70 odstotkov bilančnega dobička, doseženega v letu 2010, kar predstavlja 12,5 milijona evrov. Čisti poslovni izid družbe je znašal 17,8 milijona evrov. Geoplin je v letu 2010 dobavil 1129 mio m3 zemeljskega plina.

Na skupščini je bilo prisotnih dobrih 95 odstotkov kapitala. Družbeniki so se seznanili z informacijo o poslovanju v letu 2010, ki ga je pripravila uprava družbe, in podelili razrešnico upravi in članom nadzornega sveta. Določili so tudi višino plačil in sejnin za predsednika in člane nadzornega sveta v skladu s predlogom AUKN.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

OGLAS
IKT
Članki
Članki E-pošta: Odprite jo previdno

Kako se zaščititi pred lažnim predstavljanjem, spletnimi goljufijami in drugimi prevarami