S prevozi avtomobilov nalagajo dobiček

Čas branja: 4 min
21.06.2011  22:30
Rail Cargo Austria letos prihodke povečuje za 50 odstotkov

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Audi dodaj
Hyundai dodaj
Ivan Novak dodaj
Rail Cargo Austria dodaj

"Prihodke in dobiček letos povečujemo za 50 odstotkov, količine prepeljanega tovora pa so še večje. Uspelo nam je pridobiti nove, bolj donosne posle, in sicer prevoze avtomobilov znamk Volkswagen, Škoda, Audi in Hyundai v Koper in iz Kopra," je razloge za letošnji uspeh pojasnil Ivan Novak, direktor družbe Rail Cargo Austria, podružnica Ljubljana.

ivan novak
Ivan Novak, direktor družbe Rail Cargo Austria, podružnica Ljubljana, je v zadnjem letu število zaposlenih povečal za četrtino, vsak pa opravlja več različnih del.

Rail Cargo Austria (RCA) se ukvarja s tovornim prevozom po železnici. Glede na celotno količino prepeljanega tovora se uvršča na drugo mesto med evropskimi prevozniki v železniškem prometu. Z načrtovano internacionalizacijo lastni vlaki podjetja RCA v Sloveniji vozijo od leta 2008. Marca leta 2009 je podjetje po pridobitvi varnostnega spričevala začelo opravljati svoje dejavnosti kot železniški operater v Sloveniji. Lanski prihodki so bili na ravni predlanskih.

Avtomobili iz Nemčije in Češke

graf

"Za letos smo pridobili dovoljenje za 22 vlakovnih poti. Od tega 90 odstotkov prevozov opravimo na progi Koper-Beljak-Koper, v povprečju gre za osem do deset vlakov na dan. Nove relacije so v smeri Koper-Budimpešta in iz italijanske Cervignane do Dobove ter obrnjeno. RCA pa v smeri prek Zagreba pripravlja nove transportne poti do Romunije, Bolgarije in Turčije. Letos rastemo, ker poleg prevoza starega železa, lesa, sladkorja in premoga zdaj prevažamo še avtomobile in zabojnike. To pa je bolj donosno. Posel smo pridobili, ker vagone obračamo hitreje od tekmecev, in to po primerljivih cenah," je povedal Novak.

Število zaposlenih povečali za četrtino

RCA ima v Sloveniji 29 zaposlenih, sedem so jih zaposlili v zadnjem letu. Bodo pa letos še zaposlovali. "Vsak od zaposlenih je kvalificiran za opravljanje več različnih železniških poklicev in v nasprotju z zaposlenimi pri večjih prevozniških podjetjih opravlja hkrati več različno profiliranih del. Prav združevanje opravil in širok obseg kvalifikacij posameznika pomenijo našo prednost. Tehnološki procesi so posebej prilagojeni in zahtevajo minimalno število zaposlenih," je pojasnil Novak.

podjetniški zmagovalec


Več iz teme:  

Preberite tudi:

20.06.2011
19.06.2011
16.06.2011
15.06.2011
14.06.2011
21.06.2011
22.06.2011
23.06.2011
26.06.2011
27.06.2011
28.06.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Železnica do Kopra in polet na Mars 19

Konec meseca se izteče rok za evropsko sofinanciranje nove železniške proge do Kopra, katere gradnja bi bila verjetno nesmiselna.

FINANCE
Članki
Članki Kako naj ustavim očeta, ki mi krade iz podjetja? 4

»Kaj naj naredim?« me je spraševal Janez. »V bistvu krade! Naj ga prijavim policiji? Lastnega očeta?«

FINANCE
Članki
Članki Naši tiri, naše ceste, naše banke! 11

V Sloveniji je racionalnost nerazumna.

FINANCE
Članki
Članki Na tankem ledu ali zakaj se življenje Inuitov obrača na glavo

Kulturo, temelječo na lovu, krvnem sorodstvu in boju za obstanek, je zamenjala praznina življenja v socialnih stanovanjih, ob...

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Med slovenskimi potrošniki je več optimizma, a ostajajo previdni

Gospodarsko rast občuti petina prebivalcev in v spremembah nakupovalnih navad se že kaže nekaj optimizma

FINANCE
Članki
Članki Če bi brez plače ostal minister... 5

Lažje kot proti neplačnikom se je bojevati za naslov prvaka boja za privatizacijo ali proti njej.

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...