SDS: Golobičeva dediščina katastrofalna

Čas branja: 1 min
21.06.2011  20:09
Kljub povečanju sredstev za raziskave in razvoj, ta večinoma niso bila vložena v projekte za hitrejši razvoj Slovenije, menijo v SDS
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

gregor golobič

Odbor za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo pri strokovnem svetu SDS opozarja na predsednika vlade in njegove ministre, ki "zlahka jemljejo problematiko visokega šolstva, znanosti in tehnologije". Čeprav gre za področja, ki so ključna za dolgoročno krepitev razvojnih potencialov in konkurenčnosti Slovenije, so sporočili iz SDS.

Dediščina odhajajočega visokošolskega ministra Gregorja Golobiča je po navedbah SDS katastrofalna. Zato po njihovem ne preseneča, da je strokovna javnost ostro kritizirala večino njegovih ukrepov.

Razvojna sredstva niso šla v projekte za hitrejši razvoj Slovenije

Kljub povečanju sredstev za vlaganje v raziskave in razvoj v tem mandatu, pa ta večinoma niso bila vložena v projekte za hitrejši razvoj Slovenije, menijo v SDS. Poudarjajo, da so z vzpostavitvijo nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu odločitve o akreditacijah in evalvacijah od pretežno strokovnih postale korporativistične.

Z novo uredbo o financiranju pa je Golobič po prepričanju SDS zamrznil obstoječe stanje. Z inovativno shemo doktorskega študija pa je Golobič protiustavno "diskriminiral doktorske študente izven univerz in jim onemogočil dostop do financiranja".

Boljše ne bo, Pahor čaka z imenovanjem ministra

Z odhodom Golobiča so v SDS upali, da se bo "to nevzdržno stanje popravilo". Da temu ne bo tako, kaže namen predsednika vlade, da še ne bo predlagal novega ministra, ki bi se posvetil "sanaciji katastrofalnega stanja".

Globoko nespoštovanje pa po mnenju SDS nakazuje informacija iz medijev, da se je s šolskim ministrom Lukšičem o večmesečnem začasnem nadomeščanju dogovoril "v treh sekundah", kar po po mnenju SDS ni dovolj. V SDS menijo, da Slovenija potrebuje ministra, ki se bo temeljito posvetil temu pomembnemu področju.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kaj za podjetja pomeni, če so 2. januarja šole zaprte? 6

Šolarji 2. januarja, ki bo prihodnje leto v petek, ne bodo imeli pouka. "Najlažje bi bilo, če bi bili prosti dnevi v gospodarstvu in...

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Zapornik Janša nič več poslanec 154

Poslanci so z 58 glasovi za tak ukrep odvzeli poslanski mandat zaprtemu Janezu Janši

FINANCE
Članki
Članki Naložbe v katero infrastrukturo bo spodbujala EU? 1

Finančni ministri držav članic so poudarili, da gre za veliko več kot transportno infrastrukturo

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

OGLAS
FINANCE
Zlato je najdražje v zadnjih 6 letih + Brezplačen vodič “Kako trgovati online s ceno zlata”

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca predhodnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15%.