Marušič načrtuje gradnjo 23 zdravstvenih objektov

Čas branja: 1 min
21.06.2011  17:44
Lani je bilo v zdravstvu zaključenih 27 investicij, letos so v uporabo predali šest objektov
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

dorjan marušič

Ministrstvo za zdravje za letos načrtuje gradnjo 23 različnih zdravstvenih objektov, nekatere so se že začele, je v odgovoru na poslansko vprašanje glede zdravstvene infrastrukture pojasnil minister za zdravje Dorjan Marušič.

Sicer so v mandatu te vlade do konca 2010 v zdravstvu zaključili 27 investicij, letos pa so v uporabo predali šest objektov.

V sredo začeli z gradnjo bolnišnice v Brežicah

Ravno v sredo so po ministrovih besedah postavili temeljni kamen za gradnjo nove stavbe Splošne bolnišnice v Brežicah, prejšnji teden temeljni kamen za gradnjo novega objekta Splošne bolnišnice v Sežani, še pred tem pa za bolnišnico v Begunjah in inštitut za rehabilitacijo invalidov.

To so tudi glavni letošnji projekti, je izpostavil Marušič, zaključili pa naj bi jih prihodnje leto.

Minister je v odgovoru na poslansko vprašanje Štefana Tisla (SDS) izpostavil glavne infrastrukturne projekte, izvedene v času sedanje vlade. Omenil je, da so leta 2009 od gradbeno-obrtniških del zaključili nevrološko kliniko v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in TRT objekt na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Marušič bi oceno potreb slovenskega prebivalstva

Minister je odgovor na poslansko vprašanje izkoristil tudi za pojasnilo, da je uvedel mednarodni razpis za oceno potreb slovenskega prebivalstva do leta 2020 glede zdravstvene mreže na sekundarni ravni in o standardizirani tipski bolnišnici.

Izrazil je upanje, da bo razpis v kratkem zaključen in bo prinesel pregled potreb v slovenskem prostoru. Sam predvideva, da se bo ocena gibala okoli sedmih bolnišnic do leta 2020.

Marušič je Tislu odgovoril tudi na vprašanje glede čakalnih vrst. Razložil je, da so cilj nadgrajevanja zdravstvenega sistema tudi čim krajše čakalne vrste, saj želijo povečati pravičnost in dostopnost do zdravstvenih storitev. V luči tega bodo v kratkem na vladi predstavili zakon o pacientovih pravicah. Na račun krajšanja čakalnih vrst pa so opravili tudi številne preglede čakalnih seznamov in več posvetov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bolje plačati tiste bolnišnice, ki so bolj učinkovite 2

To je eden od receptov za stalno izboljševanje zdravstvenega sistema, ki smo ga slišali v razpravi na AmCham

FINANCE
Članki
Članki Zdravstveni sistem potrebuje brco 4

Zdravstveni sistem ne sme dobiti več denarja, če ne pove, kaj koristnega bo s tem naredil.

FINANCE
Članki
Članki (hit tedna) Zasebni upravljavec bolnišnice? Vredno poskusa! 8

Slovenske bolnišnice se ne morejo izviti iz finančnih težav. Bolnišnica Izola je bila pred bankrotom že leta 2012, letos pa ji je...

FINANCE
Članki
Članki Ministrica Kolarjeva o čakalnih dobah priznava: Sistem ne deluje in nobenih sankcij ni

Najprej bodo na MZ pozvali direktorje javnih zavodov, da izvedejo notranjo revizijo in prečistijo čakalne sezname, dodaten denar pa ni...

FINANCE
Članki
Članki Denar ni vse 3

Nakladanje vlade o zdravstvu kot prioriteti si lahko čakajoči zataknejo za uho.

FINANCE
Članki
Članki (foto) Pahor na Mosu: Država nas še vedno stane preveč 48

Vlada Mira Cerarja ima ob visoki podpori javnosti realne možnosti, da Slovenijo popelje na pot okrevanja, meni predsednik države.

OGLAS
FINANCE
Dobrodošli v svet poslovno zdravega blagostanja!

AGRA 2019 bo v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta s svojo 57. ponovitvijo eden najpomembnejših mednarodnih kmetijsko-živilskih sejmov v...