Čas branja: 1 min
21.06.2011  15:32
Ob morebitni zmagi na volitvah bo za mandatarja predlagal gospodarstvenika, napoveduje prvak Desusa. "Država rabi kriznega managerja," je prepričan
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Karl Erjavec dodaj

erjavec

DeSUS bi lahko na prihodnjih parlamentarnih volitvah zmagal, saj je trenutno edina stranka, ki lahko mobilizira zlasti neopredeljene volivce, je po seji sveta stranke dejal njen predsednik Karl Erjavec. Ob tem je napovedal, da bodo ponudili mandatarja vlade, ki pa ne bo predsednik stranke, temveč bo prišel iz vrst uglednih gospodarstvenikov.

Na seji so po besedah Erjavca ugotovili, da je veliko možnosti, da pride do predčasnih volitev, zato se stranka nanje že intenzivno pripravlja. Kot je poudaril, so že pripravili osnutek volilnega programa za obdobje od 2012 do 2016, kjer odgovarjajo na odprta vprašanja v današnji družbi, med drugim na vprašanja zagotavljanja delovnih mest in socialne varnosti ter ekonomska vprašanja.

Razpad vlade le še vprašanje časa

V okviru strategije delovanja stranke do parlamentarnih volitev je Erjavec pojasnil, da se o možnem mandatarju vlade, ki bi ga ponudili po zmagi na volitvah, že pogovarjajo z nekaterimi gospodarstveniki. Ko pa bo odločitev zrela, bodo po njegovih napovedih javnost pravočasno seznanili, koga DeSUS vidi v vlogi mandatarja.

Glede na zadnje dogodke in položaj, v katerem se politika nahaja, Erjavec pričakuje, da bo vlada razpadla. Po njegovem je samo vprašanje časa, kdaj bo premier Borut Pahor v DZ doživel nezaupnico. "Scenarij, ki bo sledil pa je jasen", pravi prvak DeSUS.

Gospdarstvo rabi kriznega managerja

0Erjavec tudi ocenjuje, da trenutni gospodarski in finančni položaj ni mogoče reševati tako, da bi vlado vodil eden od predsednikov strank. Kot poudarja, trenutni premier Pahor nima dovolj izkušenj v zvezi z vodenjem in upravljanjem države. V DeSUS po njegovih besedah tako menijo, da mora najboljši krizni menedžer priti iz gospodarstva, "da ve, kaj pomeni konkurenca in trg ter ve, kako ustvariti nove prihodke za proračun".

Po napovedih prvaka DeSUS bo v juliju in avgustu tekla intenzivna razprava po občinskih organizacijah stranke v zvezi z volilnim programom. Ko bo ta zaključena, bo izvršni svet in svet stranke ta program predložil v sprejem kongresu stranke. Če pa bi bile volitve pred oktobrskim kongresom, bodo te roke po besedah Erjavca skrajšali in prilagodili kongres času volitev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi Cerar? Mesec, Golob, Matoz? 70

To so ljudje, ki v Sloveniji uživajo soglasje, ugled, zaupanje in so morda izvoljivi

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki (foto) Pahor na Mosu: Država nas še vedno stane preveč 48

Vlada Mira Cerarja ima ob visoki podpori javnosti realne možnosti, da Slovenijo popelje na pot okrevanja, meni predsednik države.

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Intervju: Če se ne bo dalo delati, bom odšel 8

Torbjörn Månsson, izvršni direktor DUTB, pred katero so kadrovske zamenjave

FINANCE
Članki
Članki Tadej Toš, komik: Kot družba se vrtimo v krogu, kot v nakupovalnem centru

Stand up komik in televizijski voditelj o tem, zakaj je pustil redno službo, kaj združuje in razdvaja Slovence ter zakaj je dobro na...

PRO
Članki
Članki Izgorelost kot sindrom kroničnega stresa

Kdaj lahko govorimo o sindromu izgorelosti in kdaj o delovni izčrpanosti ter zakaj menedžerji na delo hodijo bolni?