'Slovenijo lahko rešijo predčasne volitve'

Čas branja: 2 min
21.06.2011  16:05
V anketi bralce Financ sprašujemo, kaj bi bilo najboljše za Slovenijo. Največ jih meni, da bi to bile predčasne volitve ali sveži obrazi na politični sceni. Kakšno je vaše mnenje?

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Borut Pahor dodaj

Kaj bi bilo najboljše za slovensko državo?
Odgovori (991)

Kaj je najboljša rešitev v tem trenutku za Slovenijo? Ali so to predčasne volitve, morda novi in sveži obrazi v politiki, zmanjšanje javne uprave, ali pa Sloveniji po 20 letih obstoja ni pomoči? Glasujte in

povejte nam svoje mnenje!

Dobrih 16 odstotkov bralcev meni, da Sloveniji ni pomoči

Trenutno je v anketi sicer glas oddalo 536 bralcev, enak odstotek (30,4) pa jih meni, da bi to bile bodisi predčasne volitve bodisi sveži in novi obrazi v politiki. Odpravo davkov kot najboljšo rešitev podpira 6,2 odstotka bralcev, 16,6 odstotka bi jih javno upravo outsourcalo najcenejšemu ponudniku, 16,4 odstotka pa jih meni, da Sloveniji ni pomoči in razmišlja o selitvi.

Kangler je za predčasne volitve

"Za državo bi bile najboljše predčasne volitve," je izjavil mariborski župan Franc Kangler, pred tedni so se ga sicer lotili kriminalisti. "Zagotovo se bom aktivno vključil v politični boj za spremembo Slovenije; mislim, da je napočil čas," je v pogovoru za Žurnal24 še dodal Kangler.

"V politiko naj pridejo novi obrazi"

Eden izmed bralcev Financ, vzdevek vseeno je ob tem pripomnil: "A ni že čas, da v Sloveniji v politiko pridejo novi obrazi? Ne mislim tistih iz podmladkov političnih strank." S Kanglerjem pa se strinja bralec rskerl, za državo bi bile po njegovo najboljše predčasne volitve.

Vlada razpada, stranke in ministri odhajajo

Vlada namreč razpada, iz koalicije je že izstopil Desus, ki pripravlja program za rešitev Slovenije. "Izhodišče Desusa je zmaga na prihodnjih volitvah. Nismo v naročju Janeza Janše. Naš cilj je da ga premagamo," je pred dnevi povedal prvak Desusa Karl Erjavec. V soboto iz vlade odhaja stranka Zares, LDS bi raje ostala.

Pahor: rešitev so volitve

"Rešitev za zaupanje so volitve, redne ali predčasne. Prepričan sem, da bi tudi manjšinsko vlado uspešno vodil, začel potrebne reforme," je sicer še kar prepričan premier Borut Pahor. Do konca mandata želi reformirati zdravstvo, trg dela in javno upravo. Anketa med nekaterimi dobro obveščenimi je sicer pokazala, da naj vlada reformira javno upravo.

Na volitvah bi zmagala SDS

kaj bi se zgodilo, če bi bile volitve danes? Anketa Dela je pokazala, da bi 18,4 odstotka vprašanih volilo največjo opozicijsko stranko SDS (prejšnji mesec 20 odstotkov). Na drugem mestu bi bila SD z 10 odstotkov podpore (prejšnji mesec 11,3 odstotka), tretji pa Desus z 8,7-odstotno podporo, kar je enako kot prejšnji mesec. Anketo so izvedli pred dnevi, sodelovalo je 700 vprašanih.

Vse več ljudi odhaja v tujino

V današnjih Financah je sicer najbolj bran članek z naslovom V Sloveniji za nas ni prihodnosti. Avtor piše, da vse več mladih, sposobnih in izobraženih Slovencev ugotavlja, da za svoje nadpovprečno kakovostno in zavzeto delo v Sloveniji ne morejo dobiti ustreznega plačila, zato so se odločili preseliti v tujino. Nekatere od njih je vprašal, kaj tam počnejo in koliko zaslužijo.

Bralce Financ ob tem sprašujemo, kaj bi bilo najboljše za slovensko državo? Glasujte in

povejte nam svoje mnenje!

Kaj pravite bralci Finance.si:

Penzic:

Pred slabim letom se se tudi sam odločil, da se preselim v tujino, ker v Slo enostavno ni blo nobene možnosti, da se najde karkoli.

BojanRi:

Tako kot v začetku 19 stoletja bomo šli zopet s trebuhom za kruhom.

philips:

Pravzaprav polom za SDS. Kljub "katastrofi" v državi in rekordno nizki podpori vladi nikakor ne najde novih volilcev in ob pojavu "tretje" opcije bo hitro izgubila prvo mesto.

Se z njimi strinjate? Sporočite nam svoje mnenje


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki (foto) Pahor na Mosu: Država nas še vedno stane preveč 48

Vlada Mira Cerarja ima ob visoki podpori javnosti realne možnosti, da Slovenijo popelje na pot okrevanja, meni predsednik države.

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi Cerar? Mesec, Golob, Matoz? 70

To so ljudje, ki v Sloveniji uživajo soglasje, ugled, zaupanje in so morda izvoljivi

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Zaupanje v bančništvo 5

Nič nimam proti temu, da delničarji in imetniki obveznic uberejo pravno pot, torej prek sodišč, če menijo, da so bili nepravično...

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...