Predsednica LDS ostaja Katarina Kresal

Čas branja: 2 min
28.05.2011  10:54  Dopolnjeno: 28.05.2011 23:17
»Po mojem prepričanju so kolegi in kolegice prepoznali dobro delo, energijo in resnično željo peljati politiko po temeljnih liberalnih vrednotah,« je svojo zmago komentirala predsednica LDS Katarina Kresal

Obveščaj me o novih člankih:  

Predsednica LDS ostaja Katarina Kresal. Svoj drugi mandat na čelu stranke je dobila z 216 od 343 glasov. Blaž Kavčič upa, da bo LDS na v prihodnosti uspešna, sam pa ostaja član stranke.

Podpredsednika stranke sta Zdenka Cerar in Borut Cink, predsednik mlade liberalne demokracije.

V izjavi novinarjem je Kresalova zatrdila, da je utirila drugačno, bolj jasno politiko. »Ko so mi pred štirimi leti dali priložnost, da vodim liberalno demokracijo, ni bilo veliko junakov, ki bi se tepli za to. Več ali manj so vsi čakali, da bo počasi razvodenela. To se ni zgodilo,« je dejala.

Po njenem prepričanju so kolegi in kolegice v stranki prepoznali dobro delo, energijo in resnično željo peljati politiko po temeljnih liberalnih vrednotah, »kljub temu, da je bilo nešteto poskusov, da bi se moje delo umazalo, ali razvrednotilo, ali da bi se me osebno diskreditiralo.«

Glede tega, kako bo stranka ravnala po junijskem referendumu, se bodo pogovorili v dnevih po referendumu, je povedala Kresalova.

KRESAL NAGOVOR

Kresalova predlagala zmanjšanje števila ministrstev na šest

Predsednica LDS Katarina Kresal je na volilnem kongresu LDS predlagala izvedbo projekta enostavne države, ki bi se začel s krčenjem ministrskih resorjev s sedanjih osemnajst na šest, ki bi pokrivali osnovna področja. Ta bi združevala: ekonomske zadeve, življenjsko okolje, znanje, svobodo in varnost, promocijo in identiteto, ter kakovost življenja.

Kreslova: LDS je v vzponu, to pa zna iti komu v nos

Kresalova je prepričana v zmago in očitke zavrača. Novinarjem je pred kongresom zatrdila, da je LDS stranka v vzponu, stranka, ki ima potencial in lahko ponudi nekaj drugega, "to pa zna iti komu tudi v nos." Danes se bodo odločili, ali gredo po poti drugačnosti naprej, kar je po njenih besedah edina možnost za zmago.

KAVCIC NAGOVOR

Kavčič: Sprenevedanja je dovolj, čas je za spremembe

Kandidat za predsednika LDS Blaž Kavčič je v nagovoru na kongresu LDS vnovič izpostavil kritičen odnos do elit ter stranki ponudil program z usmerjenostjo v srednji slovenski razred. Poudaril je nizko zaupanje državljanov v politiko in bil kritičen do dela vlade. "Smo v globoki etični krizi, krizi vrednot" je prepričan Kavčič, zato poziva k spremembam.

Ukrepi vlade po Kavčičevih besedah nihajo med represivnostjo in nezmožnostjo sankcioniranja zelo očitnih izigravanj zakonov in zaupanja državljanov. Soočanje vlade s krizo je neusklajena mešanica konceptov nekakšnega zastopanja nacionalnega interesa, poskusov populizma in neoliberalnega razprodajno usmerjenega odrešeništva," ocenjuje Kavčič.

"LDS potrebuje kadrovsko in finančno sanacijo"

Bistvo nadaljnjih programskih in političnih usmeritev Kavčič vidi v usklajenem razmerju med močno ekonomijo, solidarnostjo, varovanjem okolja in etiko osebnega ter javnega delovanja. "Sprenevedanja je dovolj, čas je za spremembe," je pozval Kavčič.

V LDS po njegovem mnenju potrebujejo načrt sanacije stranke, med drugim kadrovsko in finančno.

Stranka tudi o močni zadolženosti

V stranki so veliko pozornosti posvetili finančnemu poslovanju in močni zadolženosti stranke, ki ima trenutno za 1,3 milijona evrov dolgov, poleg posojil pri bankah tudi obveznosti iz tekočega poslovanja. Več o zadolženosti stranke si lahko preberete na www.finance.si/313438Preberite tudi:

26.05.2011
26.05.2011
26.05.2011
26.05.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Pahor je vedel, da odločitev o vodji KPK večini ne bo všeč 26

Predsednika Pahorja je bolj skrbelo to, da bi se odločil ustavno sporno in ne kaj bo njegov strah pred napačno odločitvijo pomenil za...

FINANCE
Članki
Članki Stanič: Slaba posojila so deloma tudi posledica nepremišljenih odločitev 19

Nekdanji član uprave NLB in zadnjih direktor LHB Frankfurt Borut Stanič v DZ pojasnjuje svoj pogled na vzroke za stanje v bančnem sistemu

FINANCE
Članki
Članki Bratuškova: Ukrepi na odhodkovni strani bi bili precej bolj radikalni 53

Premierka meni, da je nepremičninski davek najboljši ukrep za uravnoteženje porabe. Bi z ukrepi na odhodkovni strani sploh poskusila?

FINANCE
Članki
Članki Toplek: Prodaja naložb NKBM bi bila v nasprotju s strategijo banke 1

Prvi nadzornik NKBM med avgustom 2009 in avgustom 2011 Danilo Toplek je v DZ razložil, zakaj takrat niso dezinvestirali

FINANCE
Članki
Članki Jezerc iz NLB: Čutim se objektivno odgovornega za bančno luknjo 20

"Bančniki nismo bili tako pametni in vsevidni, da bi predvideli krizo," pravi nekdanji šef področja poslovanje s podjetji v NLB Tomaž...

FINANCE
Članki
Članki Pezdir: Stare strukture se bodo resetirale v slabi banki 87

Ekonomist Rado Pezdir o tem, zakaj ne želimo sprejeti liberalne ekonomije, o pritiskih v Državljanski listi in starih strukturah, ki bodo...

FINANCE
Članki
Članki Jamnik: Z bratoma nisem nikdar govoril o posojilih Cerkvi ali SCT 33

Alojz Jamnik, bančnik, ki je v NLB dolga leta skrbel za področje velikih podjetij, pred preiskovalno komisijo DZ

PRO
Članki
Članki Pogoji za javne pokojnine v letu 2019

Letos so prvič izenačeni pogoji za pridobitev starostne pokojnine za moške in ženske.