Skrb o inflaciji slaba novica za evropske delnice

Čas branja: 3 min
14.04.2011  09:44  Dopolnjeno: 14.04.2011 18:12
Delnice bank je znižala skrb o morebitnem prestrukturiranju grškega dolga

Obveščaj me o novih člankih:  

Stanje ob koncu trgovanja

Danes so evropske delnice padle zaradi skrbi vlagateljev o višji inflaciji v ZDA in na Kitajskem, ter oslabljenega ameriškega trga dela, poroča Reuters. Delnice bank je znižala skrb o morebitnem prestrukturiranju grškega dolga.

FTSE - 0,78 %

DAX - 0,44 %

CAC - 0,89 %

Stanje ob 15:30

FTSE - 0,9 %

V FTSE-ju do dosti sprememb ni prišlo. Delež izgub, ki presegajo en odstotek. Je dobra tretjina kotacije, za več kot dva odstotka pa tone le šest delnic.

DAX - 0,7 %

Deutsche Bank je nazadovala za 3,15 odstotka. V več kot dveh odstotkih izgube so bile iste štiri delnice. Poleg Deutsche Bank še Allianz, Daimler in Infineon. BMW-ju se je nad gladino pridružil Adidas.

CAC - 1,1 %

CAC je v dobrem odstotku izgube že vse od poldneva. Štiri od petih naj pocenitev so delnice finančnih ustanov. Banki Societe Generale in Credit Agricole izgubljata 2,55 odstotka.

Za 1,3 do 1,35 odstotka nazadujejo Unibail-Robamco, Veolia, Vinci in Total.

Danone in Alcatel-Lucent sta poskočila za 1,85 in 1,45 odstotka.

RTS - 2,15 %

Stanje ob 13:00

FTSE - 1,05 %

Delež podražitev je usahnil na dobro desetino kotacije. Nad gladino sta denimo Rolls-Royce in Unilever, ki se krepita za 0,55 in 0,6 odstotka.

Za en do dva odstotka izgubljajo delnice dobre tretjine kotacije. Padajo delnice rudarskih in finančnih družb. Delnice Royal Bank of Scotland in Anglo American so nazadovale za 1,75 odstotka, delnice BHP Billitona in Rio Tinto pa za 1,85 odstotka.

Reckitt Benckinser, katerega zapušča direktor, je izgubo skrčil na še vedno velikih 6,5 odstotka.

DAX - 0,83 %

Za 0,03 odstotka se dražijo le še delnice BMW. Vse ostale so se pocenile. Za 2,05 do 2,6 odstotka najbolj drsijo Allianz, Infineon, Deutsche Bank in Daimler.

V Daimlerju so delničarji na skupščini izglasovali dividendo v višini 1,85 evra, kar je 3,7 odstotka od trenutne vrednosti delnice. Ta znaša 49,8 evra.

V ZDA je zelo verjetno, da bodo uslužbenci Deutsche Bank obtoženi krivega pričanja pred Kongresom. Lagali naj bi v zvezi z obveznicami izdanimi na podlagi hipotekarnih posojil, za katere naj bi vedeli, da so ničvredne, a so jih vseeno prodajali strankam.

CAC - 1,15 %

Po pol dvanajsti je CAC hitro izgubil .V enem do 2,5 odstotka izgube je 21 od 40 delnic. Za 1,5 odstotka so nazadovali Vinci, Credit Agricole in Carrefour. Investicijska banka Natixis je izgubo poglobila na 2,55 odstotka in je še vedno na dnu kotacije.

Podražitve so štiri. Danone in Lafarge se krepita za 0,93 in 0,45 odstotka.

RTS - 2,05 %

Skokovita rast vrednosti ameriškega dolarja, ki je v petih urah in pol v primerjavi z evrom pridobil že 0,9 odstotka, je pomagala znižati cene ruskih delnic. Ob 13. uri je bilo razmerje 1,4384 dolarja za en evro.

Stanje ob 11:00

FTSE - 0,6 %Naj premiki:

3I Group + 1,85 %

ARM Holdings - 2,35 %

Eurasian - 2,35 %

Reckitt Benckiser - 7,05 %

Podražitev je za eno četrtino kotacije. Tesco in G4S sta pridobila po 0,2 odstotka.

Po dnevu premora so znova pod pritiskom delnice rudarskih družb. Rio Tinto in BHP Billiton drsita za 1,2 in 1,6 odstotka. Proizvajalec izdelkov za vsakdanjo rabo Reckitt Benckiser se je za sedem odstotkov sesedel, ker se bo upokojil direktor Bart Becht.

DAX - 0,35 %Naj premiki:

Commerzbank + 1,65 %

Infineon - 1,25 %

Deutsche Banke - 1,65 %

Daimler - 2,25 %

Delnice Commerzbank, ki so bile pet dni pod močnim prodajnim pritiskom, danes okrevajo. Po 0,55 in 0,4 odstotka sta pridobila tudi Volkwagen in BMW.

Pocenitve nad en odstotek so štiri. Poleg treh zgoraj omenjenih z zdrsom za 1,1 odstotka še zavarovalnica Allianz. Za 0,7 odstotka so nazadovali Lufthansa, Henkel, Beiersdorf in RWE.

CAC - 0,6 %Naj premiki:

Danone + 1,9 %

Societe Generale - 1,3 %

Natixis - 1,65 %

Podražitev je sedem. Renault in Lafarge se krepita za 0,1 in 0,45 odstotka.

Izmed bank gre še najmanj slabo Credit Agricole, ki izgublja 0,55 odstotka.. V dobrem odstotku izgube so Schneider Electric, ArcelorMittal, L'Oreal in Vallourec.

RTS - 1 %

Stanje ob 09:45

V Londonu se potapljajo banke, rudarji ter naftarji. V zelenih številkah so predvsem posamezni trgovci ter nekatera tehnološka podjetja.

Medtem v Parizu le štiri podjetja beležijo rast tečajev, največ je pridobil Accor in sicer 2,19 odstotka.

Tudi na pariški borzi največji zdrs beležijo banke, BNP Paribas je izgubila 1,27 odstotka, Societe Generale 1,23 odstotka.

V Frankfurtu večina podjetij beleži zdrs, eno izmed redkih pozitivnih presenečenj je Volkswagen, ki je zrasel za 0,09 odstotka. Preostala podjetja v avtomobilskem sektorju so v rdečih številkah.

Italijanske banke v Milanu so se potopile, med petimi največjimi izgubarji so namreč štiri finančne inštitucije. Banca Popolare je izgubila 2,65 odstotka, Unicredit je zdrsnil za 1,59 odstotka.

FTSE 100 - 0,37 odstotka

DAX - 0,23 odstotka

CAC 40 - 0,51 odstotka

FTSE MIB - 0,8 odstotka

RTS - 0,24 odstotka

borza_borznik_potop_potonilNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Slovenija postaja država podjetnikov iz nuje 2

Skoraj 43 odstotkov nastajajočih podjetij je lani nastalo iz nuje, ker ustanovitelji ne vidijo druge možnosti za zaslužek, kažejo prvi...

FINANCE
Članki
Članki Višji davki udarili japonsko potrošnjo in naložbe 1

Od aprila, ko je vlada premiera Šinza Abeja zvišala prometni davek (njihvoa različica DDV), se je BDP skrčil za 1,7 odstotka

AVTO
Novice
Novice Švedi najboljši vozniki v Evropi, Italijani najnevarnejši 10

Tako so ocenili Evropejci, ki so sodelovali v javnomnenjski raziskavi - Slovencev anketa ni zajela

FINANCE
Članki
Članki Med slovenskimi potrošniki je več optimizma, a ostajajo previdni

Gospodarsko rast občuti petina prebivalcev in v spremembah nakupovalnih navad se že kaže nekaj optimizma

FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

FINANCE
Članki
Članki Philip Clarke zaradi slabih rezultatov zapušča Tesco 4

Prodaja in dobiček največjega britanskega trgovca bosta v polletju pod pričakovanji, zato bo oktobra direktorski stol prevzel Dave Lewis

FINANCE
Članki
Članki Sonce rasti je zasijalo... in vse se vrti okoli avtomobilov 3

V prvem četrtletju so rast poganjali avtomobilska industrija, z njo povezane dejavnosti in turizem

PRO
Članki
Članki Rekordno število zaposlenih v drugem pokojninskem stebru

Konec leta 2018 je po zadnjih podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za dodatno pokojnino varčevalo že 548.189...