Čas branja: 1 min
10.04.2011  22:01  Dopolnjeno: 10.04.2011 22:35
Predsednik vladnega DeSUSa je ministra Ivana Svetlika pozval k odstopu, na referendumu o pokojninskem zakonu pa se boji, da bo udarec vladi še hujši
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Karl Erjavec dodaj

[A] F58DO_erjavec_karl3_us.1281984997.jpg
Karl Erjavec, ki je predsednik vladne stranke, je ministra za delo Ivana Svetlika pozval k odstopu.
"Rezultat referenduma o malem delu, ki so ga volivci prepričljivo zavrnili, je odraz podpore, ki jo vlada uživa v javnosti, to je nekje 20 odstotkov," je za STA navedel predsednik DeSUS Karl Erjavec. Prepričan je, da bo izid referenduma o pokojninski reformi podoben, zato je po njegovem mnenju najbolje, da minister za delo Ivan Svetlik odstopi.

S tako nizko podporo po mnenju Erjavca vlada "ni več v stanju, da izpelje kakšno pomembnejšo reformo". Ker so v DeSUS prepričani, da bo izid referenduma o pokojninski reformi podoben, Erjavec predlaga, da vlada ponovno odpre pogovore o pokojninskem zakonu, "sicer bo doživela še težji udarec kot danes".

Erjavec: Svetlik je Pahorjev človek, ta pa ga najbrž ne bo žrtvoval

Na vprašanje, ali bo predlagal Svetlikovo zamenjavo in zahteval drugega ministra iz njihove kvote, pa Erjavec odgovarja, da Svetlika "tako ali tako ne štejejo za ministra DeSUS". O tem, ali se DeSUS odpoveduje ministrski kvoti, se bodo pogovarjali v torek na sestanku vodstva stranke.

Minister za delo, družino in socialne zadeve namreč ni član DeSUS, tudi pri pokojninskem zakonu ni upošteval pripomb stranke. "Svetlik je Pahorjev človek in dvomim, da ga bo žrtvoval," je še navedel Erjavec. V primeru, da pade pokojninska reforma, pa tudi ne ve, "kaj lahko minister še dela do konca mandata".

Svetlik je izgubil vso kredibilnost

Poleg Erjavčevega poziva, so Ivana Svetlika k nepreklicnemu odstopu pozvali tudi v podmladki Nsi, kjer menijo, da referendumski rezultati ministru za delo jemljejo vso kredibilnost.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki So nesoglasja v Cerarjevi vladi res le govorice? 17

Vlada dela, zagotavljajo v kabinetu premierja Mira Cerarja. O primeru Jureta Lebna pa: "Na vladi o tem sploh ni debate."

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski pingpong vse do četrtka 15

»Naj povejo, kaj želijo. Mi se bomo zdaj malo umaknili,« napovedujejo viri iz največje koalicijske stranke SMC.

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi Cerar? Mesec, Golob, Matoz? 70

To so ljudje, ki v Sloveniji uživajo soglasje, ugled, zaupanje in so morda izvoljivi

FINANCE
Članki
Članki Izvedenec našel povezavo med posojili skupine Laško in Šrotovim prevzemom 2

Srečko Lavrenčič je šel po poteh denarnih tokov v skupini Pivovarna Laško v letih 2008 in 2009

FINANCE
Članki
Članki Na tankem ledu ali zakaj se življenje Inuitov obrača na glavo

Kulturo, temelječo na lovu, krvnem sorodstvu in boju za obstanek, je zamenjala praznina življenja v socialnih stanovanjih, ob...