Komentar

Kar so za levico bulmastifi, je za desnico Hilda Tovšak

01.02.2011  22:30
Simboli Slovenije

V kriznih razmerah, ko Forum 21 razpravlja o stanju pravne države v Sloveniji in desnica o novi republiki/spremembi ustave/resetiranju Slovenije, nekdanji poslanec SDS Pavle Rupar na sodišču razkrije miselnost in mehanizme delovanja slovenske politične elite. Kaže to na (idejno) izgubljenost elite ali izgubo kompasa države, ki ima tako elito? Vsekakor pa vzpostavlja enačaj, da kar predstavljajo bulmastifi za slovensko levico, predstavlja Hilda Tovšak za slovensko desnico.

Kje je danes slovenska levica, če se Milan Kučan na srečanju Foruma 21 bolj strinja z »desnim« pravnikom Rajkom Pirnatom kot z levim Lojzetom Udetom? In kje je desnica, če se njen program osredotoča predvsem na reveže, vodje desnice pa se ne zmorejo distancirati od svojih zaslužnih članov, kot so Hilda Tovšak, Mirko Krašovec, Jože Zagožen, Robert Časar ..., tako kot se levica ne zmore distancirati od poveličevanja komunizma?

Najprej o mentaliteti politične elite, citiram današnji Dnevnik, kaj je Pavle Rupar na sodišču rekel o »gospe Tovšakovi«: »Rekla je, naj ne pozabim, da smo na isti opciji, naj zaščitim Pogorevca oziroma naj kaj pozabim.« Če ste izgubljeni v prevodu: Naše je vedno treba zaščititi zato, ker so naši; in seveda, našim je dovoljeno to, kar volom ni.

Sedaj pa o mehanizmih slovenske elite: Je to izjavila mar tista Hilda Tovšak, ki je svoje oziroma Vegradove bosanske delavce brez plačila izgnala iz Slovenije, ker so s stavko hoteli priti do svoje plače za opravljeno delo? Je to mar tista Hilda Tovšak, nekoč desna roka Lojzeta Peterleta kot predsednika slovenskih krščanskih demokratov, pri kateri policija preiskuje 45 sumov kaznivih dejanj in pri kateri kljub temu hišna preiskava še ni bila opravljena?

Paradoks je za državljana še večji tudi zato, ker zoper Tovšakovo ni bil odrejen pripor; OK, da nima možnosti ponovitve dejanj, to se strinjamo, toda: ali res ni begosumna (ob vseh milijonih, ki jih je Vegrad neznano komu pošiljal v Liechtenstein) in ali res nima možnosti vplivanja na priče? Odločitev sodišča, da za Hildo Tovšak ne obstaja priporni razlog, je komična še bolj, ker, spet navajam Dnevnik, Hilda Tovšak včeraj pride v Vegrad in ji stečajna upraviteljica pokaže vse dokumente, za »katere je izrazila željo, da jih pogleda«.

Tako pridemo še do ene gnojne bule slovenske pravne države; prva gnojna bula so po mnenju pravnika Rajka Pirnata in bivšega predsednika Milana Kučana bulmastifi in sposobnost naveze Senica-Kresal-Zalar, da so uspeli to afero blokirati na sodišču. Skratka: Hilda Tovšak kot simbol slovenske formalne pravne nedolžnosti (da je kriva, ji ni bilo še nikjer dokazano) sedaj skuša prepričati nekdanjega državnozborskega poslanca, naj pozabi nekaj, kar bi lahko obremenilo Marka Pogorevca.

Hm, kdo pa je Marko Pogorevc? Uradno je nekdanji prvi policist, sedaj pa je na Mobitelu odgovoren za varnost. Vodil je Peterletovo predsedniško kampanjo. Ima vzdevek »Cleaner«, slovensko Čistilec. Namreč, je specialist, da neprijetni dokazi izginejo. Primer: Ko je pred leti v ZDA skrivnostno umrl ljubljanski župnik Jože Černe, je bil Pogorevc prvi v njegovi pisarni v fari sv. Petra. Tamkajšnji prebivalci pravijo, da je s seboj odnesel samo pokojnikov računalnik. Pokojnik je umrl nenaravne smrti. Govorice, da naj bi se kot pripadnik ljubljanskega homoseksualnega kluba zapletel še v trgovino z mamili, niso nikoli bile raziskane. K temu je pripomogel tudi Marko Pogorevc.

In tako pridemo do jedra problema: ker tako levica kot desnica poznata grehe nasprotne strani, se držita v šahu. Da med levo in desno politično elito izginjajo razlike v mehanizmih delovanja, še lahko preživimo. Bolj smrtonosno za državo je, da ni več razlik med idejami levice in desnice. Kajti, kje je danes slovenska levica, če se Milan Kučan na srečanju Foruma 21 bolj strinja z »desnim« pravnikom Rajkom Pirnatom kot z levim Lojzetom Udetom? In kje je desnica, če se njen program osredotoča predvsem na reveže, vodje desnice pa se ne zmorejo distancirati od svojih zaslužnih članov, kot so Hilda Tovšak, Mirko Krašovec, Jože Zagožen, Robert Časar ..., tako kot se levica ne zmore distancirati od poveličevanja komunizma?

Preberite tudi:

09.02.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Lahko blockchain finančno industrijo obrne na glavo? 2

In kaj bo s tehnologijo, če se trg sesuje, ter seveda, kdaj se to utegne zgoditi?

FINANCE
Koliko hrupa bo drugi tir še prinesel v Situlo in Rožno dolino? In kaj bo s cenami nepremičnin? 24

Prevoz po železnici je najmanj obremenjujoč za okolje, žre pa elektriko in predvsem močno onesnažuje s hrupom; zmanjševanje...

AVTO
Novosti
Novosti Pionirjeva sveža oblačila za manj denarja

Nissan qashqai je pred desetimi leti spremenil avtomobilski svet, 65 Slovencev na mesec pa želi prepričati tudi z nižjo ceno.

SUBV
Članki
Članki Kako Počivalškovi uradniki skrbijo za podjetja? Tako, da podjetja ne vedo, kje je njihov denar 4

Podjetje Astraea investicije Ena po več kot mesecu dni ne ve, kdaj bo dobilo izplačano subvencijo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Nasveti izvoznikov, ki so uspešni v Ruski federaciji

Uspešne slovenske izvoznike, ki že vrsto let poslujejo na ruskem trgu, smo povprašali, kaj si obetajo in kakšne rezultate dosegajo v...

FINANCE
Venezuela: zdaj gre pa res vse k vragu 17

V Venezueli se te dni udejanja modrost, da je mogoče soočenje z gospodarsko krizo precej dolgo odmikati, a je potem to soočenje toliko...

FINANCE
Poglejte, katerim dobaviteljem bolnišnic bodo odobrili pomoč iz proračuna 8

Med največjimi upniki bolnišnic so tudi preprodajalci bistveno predragih stentov, srčnih zaklopk, ortopedskega materiala …