»Letos bo potekal neizprosen boj za delavske pravice«

Čas branja: 1 min
03.01.2011  13:19
Predsednik Svobodnih sindikatov Dušan Semolič pravi, da bodo storili vse, da zakona o malem delu in o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ne bosta uveljavljena
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Dušan Semolič dodaj
Milan Utroša dodaj
ZSSS dodaj

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije za letošnje leto napoveduje neizprosen boj za delavske pravice. Poleg tega zagotavljajo, da bodo storili vse, da zakona o malem delu in o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ne bosta uveljavljena, so povedali na današnji novinarski konferenci.

dušan semolič

»Zakon o malem delu je zgrešen projekt v času, ko bi morali mladim ponuditi kakovostna delovna mesta, ne pa malega dela,« je dejal predsednik zveze svobodnih sindikatov Dušan Semolič.

Prav tako je po njegovih besedah »napaka« tudi pokojninska reforma. Ob tem izraža upanje, da ustavno sodišče ne bo »podleglo pritiskom vlade in državnega zbora, ki so se zatekli v njegovo okrilje.«

Danes se je začelo zbiranje podpisov za referendum o malem delu

Študentska organizacija Slovenije in zveza svobodnih sindikatov sta danes že začeli z zbiranjem podpisov za zahtevo za zakonodajni referendum o zakonu o malem delu. Zbiranje podpisov za zahtevo o pokojninski reformi se začne v četrtek.

Sekretar ZSSS Milan Utroša je glede zbiranja podpisov izpostavil težavo, da se uradne ure upravnih enot, na katerih je treba oddati podpis, pokrivajo z delovnim časom delavcev. Zato so na ministrstvo za javno upravo že naslovili prošnjo, da bi upravne enote delale tudi kakšno soboto.

»Pozorni bomo tudi na zdravstveno reformo«

Poleg področja delovnih razmerij, na katero bo letos posegala vlada, bodo pozorni tudi na pripravo zdravstvene reforme. »Občutljivi bomo, če se bodo pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja krčile,« je napovedal Semolič.

Kakovostna delovna mesta, davčna reforma in reforma finančnih trgov

»V zvezi zahtevamo politiko, ki bo odpirala varna, kakovostna delovna mesta, spremembe na področjih davčne politike, da bi premožnejši prispevali več, pa tudi reformo finančnih trgov,« je še dejal.


Več iz teme:  

Preberite tudi:

29.12.2010
03.01.2011

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki Intervju: Če se ne bo dalo delati, bom odšel 8

Torbjörn Månsson, izvršni direktor DUTB, pred katero so kadrovske zamenjave

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Zdravstveni sistem potrebuje brco 4

Zdravstveni sistem ne sme dobiti več denarja, če ne pove, kaj koristnega bo s tem naredil.

FINANCE
Članki
Članki Jazbec in krti 7

Človeka spoznaš, če mu daš oblast - to še posebej velja za guvernerja Jazbeca.

OGLAS
FINANCE
Upravljanje tveganj: Naslednji vir strateške prednosti podjetij in organizacij

S tem, ko se tveganjem posvetite celostno in na strateški ravni, lahko v ključnih trenutkih za vašo organizacijo sprejemate informirane...