Eden od protestnikov napadel fotografinjo Financ

Čas branja: 1 min
21.09.2010  20:16  Dopolnjeno: 21.09.2010 23:55

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Na Ižansko cesto, kjer so se zbrali domačini, ki bi radi prebili cesto, da bi voda odtekla iz njihovih hiš, je prišel ljubljanski župan Zoran Janković. Povedal jim je, da ceste ne morejo prebiti in da voda ne bo nič hitreje odtekla, če jo prebijejo. Hkrati pa obljublil, da bo voda odtekla najkasneje v petih dneh.

Medtem ko domačini trdijo, da bi s prebitjem ceste pridobili vsaj en dan oziroma da bi odteklo vsaj pet centimetrov vode več, kot je je odteklo doslej, Jankovič pravi da pet centimetrvo ne pomeni ničesar. Na vprašanje enega od domačinov, če mu tudi en dan ne pomeni ničesar, je le skomignil z rameni.

Dodajmo, da je bil v dopoldanskih urah že narejen zarez ceste, pripeljali so tudi pontonski most, nakar je s strani MOL prišlo navodilo, da se ceste ne sme prebiti.

Po zadnjem dogovoru se bo župan ob 8. uri zjutraj znova sestal z domačini in pregledal, če bi prebitje ceste res pomenilo hitrejše odtekanje vode.

Eden od protestnikov napadel fotografinjo Financ

Na Ižanki se je sicer zbralo okoli 100 protestnikov in jo zaprlo. Eden od protestnikov je iz neznanega vzroka napadel fotografinjo Financ Ireno Herak in ji uničil fotografsko opremo, razbil mobilni telefon in dlančnik.

Spomnimo, domačini skušajo preprečiti rušenje 15 metrov dolgega tamkajšnjega cestnega odseka. Rušenje ceste naj bi pospešilo odtekanje vode iz okoliških vasi, a temu nasprotujejo MOL kot lastnica ceste in prebivalci hiš, ki bi jih podrtje ceste lahko ogrozilo. Na drugi strani se zbirajo domačini, ki si želijo, da se cesta podre, saj bi to pospešilo odtekanje vode iz njihovih domov. Na kraju je tudi več policistov.

Kot nam je pojasnil eden od domačinov Andrej Vidmar, so se včeraj na podlagi strokovnih mnenj odločili, da je cesto treba podreti. S tem bi po njegovem rešili okoli 400 ljudi. "Nato pa je prišel načelnik načelnik oddelka oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Robert Kus in rušenje preprečil. Vprašanje zdaj je, ali bo odločala stroka, ali politika," je dodal.

IHIS2407.1285092978.JPG

b.1285095056.JPG


Več iz teme:  

Preberite tudi:

22.09.2010
22.09.2010
22.09.2010

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci