Nissan odpoklical 540 tisoč vozil

Čas branja: 1 min
03.03.2010  15:29
Po številnih odpoklicih vozil Toyote, General Motorsa in Honde, bo zaradi težav z zavorami, 540 tisoč vozil odpoklical tudi japonski Nissan

Več iz teme:  
Nissan >
Obveščaj me o novih člankih:  
Nissan dodaj

nissan

Japonski avtomobilski proizvajalec Nissan bo zaradi težav z zavornimi stopalkami in merilniki goriva odpoklical okoli 540 tisoč vozil, so danes sporočili iz družbe. Odpoklic se nanaša na določene modele poltovornjakov in enoprostorcev, prodanih med drugim v ZDA, na Bližnjem vzhodu, Japonskem in v Kanadi.

Odpoklici se nanašajo na nekatere novejše modele

Odpoklic zaradi težav z zavornimi stopalkami se nanaša na Nissanove modele titan, armada, infiniti QX56 in quest letnikov od 2008 do 2010. Družba bo odpoklicala 178.916 vozil omenjenih modelov v ZDA ter 25.869 vozil na Bližnjem vzhodu, v Mehiki, Kanadi, Rusiji in nekaterih drugih državah.

Težave tudi z merilniki količine goriva

Družba bo zaradi težav z merilniki količine goriva v rezervoarju odpoklicala vozila titan, armada, infiniti QX56, izdelanih med letoma 2005 in 2008, ter modele frontier, pathfinder in xterra, proizvedenih med januarjem in marcem 2006 ter med oktobrom 2007 in januarjem 2008. Odpoklicali bodo 418.865 teh vozil v ZDA in 52.253 vozil v Kanadi, Bližnjem vzhodu, na Japonskem, v Portoriku in drugih državah.

Obe napaki se pojavljata pri okoli 180.000 vozilih modelov titan, armada in infiniti QX56 letnika 2008. V družbi pravijo, da vsa vozila, ki so trenutno naprodaj, omenjenih težav nimajo.

Spomnimo, da so v zadnjem času številna vozila odpoklicali japonska Toyota zaradi težav s stopalkami za plin in z zavorami, francoski PSA Peugeot Citroen zaradi težav s stopalkami za plin, ameriški General Motors zaradi težav s krmilnim sistemom in japonska Honda zaradi težav z zračnimi blazinami.


Več iz teme:  
Nissan >

Preberite tudi:

10.02.2010
02.03.2010
02.03.2010

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).