Gledanost Eme letos močno upadla

Čas branja: 2 min
02.03.2010  11:22
Če je še lani slovenski izbor za evrovizijsko popevko gledala polovica vseh, ki so bili v tistem času pred televizijo, je letos Emo gledala le še dobra tretjina

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

"Finalni večer Eme je že vrsto let deležen velike pozornosti javnosti in je običajno tudi najbolj gledana oddaja Televizije Slovenija v celem letu," so povedali na RTV Slovenija. Lani ga je po gledanosti sicer prekašala le nogometna tekma slovenske reprezentance, ki je odločala o uvrstitvi na svetovno prvenstvo v nogometu.

ansambel_roka_zlindre,_kalamari.1267525543.jpg
Na Norveškem bodo letos slovenske barve zastopali Ansambel Roka Žlindre in Kalamari.

Foto: Mare Vavpotič, RTVSLO

Letos 120 tisoč gledalcev manj

In če je Ema običajno najbolj gledana oddaja RTV Slovenija, potem se nacionalki ne obetajo dobri časi, saj je gledanost Eme letos precej upadla. Ogledalo si jo je 328 tisoč gledalcev, kar je 37 odstotkov tistih, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki, je pokazala raziskava AGB Nielsen Media Research, kjer so izbrali panelni vzorec 450 gospodinjstev, gledalci pa so bili stari nad 10 let.

Leto prej je namreč Emo spremljalo 460 tisoč gledalcev oziroma 51 odstotkov tistih, ki so v tistem času gledali televizijo. Podrobnejše podatke si lahko ogledate v tabeli.

tabela_Ema.1267525080.jpg

Na RTV Slovenija ob tem poudarjajo, da so se v času Eme dogajala tudi tekmovanja zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, ki so ga predvajali na drugem programu. "Zato iz posredovane tabele ne gre sklepati, da je bila letos gledanost Eme slaba," še dodajajo na RTV Slovenija. Preverili smo in v nedeljo, ko je bil finalni izbor Eme, so na drugem programu v živo prenašali moški veleslalom.

V tabeli je tudi gledanost olimpijskih iger v nedeljo, 21. februarja, ko je bil na prvem programu nacionalke prenos Eme.

gledanost_ZOI.1267529405.jpg

Končni stroški znani čez nekaj tednov

Koliko so znašali stroški Eme in ali je organizacija letošnje prireditve obrodila pozitivne sadove še ni znano. "Za končni natančen podatek stroškov Eme 2010 je še prezgodaj, predvidevamo, da bo znesek izračunan čez približno dva tedna," so dejali.

Poleg gledanosti o odmevnosti prireditve, pa po mnenju RTV Slovenija priča tudi velika publiciteta, saj je bilo letos na Emi akreditiranih okoli 150 novinarjev in ostalih članov medijev.

Pobude za ukinitev Eme nimajo učinka

Težko pa je zadovoljiti tudi slovensko javnost, ki se velikokrat ne strinja z zmagovalci izbora. Zato nas je zanimalo, ali je možno vložiti pobudo za ukinitev Eme.

Na RTV Slovenija so nam pojasnili, da se trudijo, da bi v čim večji meri prisluhnili željam gledalcev in poslušalcev. "Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija zato že vrsto let predloge, pobude in pripombe gledalcev sprejema po telefonu in elektronski ter običajni pošti," so povedali.

Pritožbe pa sprejema tudi varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev. Vendar pa v zakonu o RTV Slovenija ni predviden postopek uradnega vlaganja pobud za ukinitev oddaje.


Več iz teme:  

Preberite tudi:

02.03.2010

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Stanič: Slaba posojila so deloma tudi posledica nepremišljenih odločitev 19

Nekdanji član uprave NLB in zadnjih direktor LHB Frankfurt Borut Stanič v DZ pojasnjuje svoj pogled na vzroke za stanje v bančnem sistemu

FINANCE
Članki
Članki Bratuškova: Ukrepi na odhodkovni strani bi bili precej bolj radikalni 53

Premierka meni, da je nepremičninski davek najboljši ukrep za uravnoteženje porabe. Bi z ukrepi na odhodkovni strani sploh poskusila?

FINANCE
Članki
Članki Jezerc iz NLB: Čutim se objektivno odgovornega za bančno luknjo 20

"Bančniki nismo bili tako pametni in vsevidni, da bi predvideli krizo," pravi nekdanji šef področja poslovanje s podjetji v NLB Tomaž...

FINANCE
Članki
Članki Toplek: Prodaja naložb NKBM bi bila v nasprotju s strategijo banke 1

Prvi nadzornik NKBM med avgustom 2009 in avgustom 2011 Danilo Toplek je v DZ razložil, zakaj takrat niso dezinvestirali

FINANCE
Članki
Članki Međedovićeva: Infond holding bi moral biti konec leta 2008 insolventen 6

Nekdanja izvršna direktorica Dela priča na sojenju Bošku Šrotu in soobtoženim zaradi domnevnega oškodovanja Pivovarne Laško

FINANCE
Članki
Članki Pahor je vedel, da odločitev o vodji KPK večini ne bo všeč 26

Predsednika Pahorja je bolj skrbelo to, da bi se odločil ustavno sporno in ne kaj bo njegov strah pred napačno odločitvijo pomenil za...

FINANCE
Članki
Članki Zorko: Šrotu smo zaupali, da ve, kako upravljati s tako vsoto denarja 34

Današnji šef Pivovarne Laško Dušan Zorko trdi, da ni vedel, kako so družbe, ki jih je obvladoval Boško Šrot, porabljale denar...

OGLAS
FINANCE
DDV in poslovanje s tujino: kako ga pravilno obračunati

DDV sistem je nemalokrat zakompliciran, posebej pri poslovanju s tujino – pogoste so namreč dileme, ko je storitev predmet obdavčitve v...