Stranka Slovenska Unija je ustanovljena

Čas branja: 1 min
12.12.2009  14:38  Dopolnjeno: 12.12.2009 14:52
Vlado Dimovski je predsednik nove stranke Slovenska Unija.
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

dimovski_vlado.1260624993.jpg
Predsednik nove stranke Slovenska unija Vlado Dimovski pravi, da sami sebe nočejo umeščati na katero koli stran v političnem prostoru, saj menijo, da je to stvar preteklosti.

Stranka Slovenska unija združuje ljudi, ki so zaskrbljeni nad tem, kaj se s Slovenijo v tem trenutku dogaja, je na novinarski konferenci po ustanovnem zboru stranke povedal njen ustanovitelj in novoizvoljeni predsednik Vlado Dimovski.

Pri tem je izpostavil negativno gospodarsko rast in napovedal konec delitev ter novo politično kulturo.

Čas je za bolj radikalne ukrepe

Po njegovem mnenju je državo mogoče popeljati na višjo gospodarsko in socialno raven in zagotoviti, da bo "Slovenija dom, kjer se bomo vsi počutili varne in na katero bomo vsi ponosni". Napovedal je, da je čas za bolj radikalne ukrepe, predvsem na področju gospodarstva.

Sicer pa sami sebe nočejo umeščati na katero koli stran v političnem prostoru, saj menijo, da je to stvar preteklosti. Dimovski je ob tem napovedal, da bodo v ponedeljek vložili vse potrebne dokumente na ministrstvo za notranje zadeve.

Predvideva, da bodo z novim letom polno registrirani in da bodo takrat začeli delovati v političnem prostoru. O podrobnostih financiranja stranke bo spregovoril takrat, ko bo stranka uradno registrirana na notranjem ministrstvu, sicer pa je stroške današnjega dogodka pokril sam.

Potencialni volivci bodo imeli čas spremljati njihovo delo

Kot je dejal, želi stranka ustvariti novo politično kulturo, ki bo temeljila na povezovanju in dialogu. Po njegovem mnenju je namreč v Sloveniji prišlo do položaja, kjer ni več nihče zadovoljen. Konflikti ter nenehno medsebojno obtoževanje jemljejo energijo v času, ko Slovenija potrebuje pozitivno usmeritev, pozitivne programe, povezovanje in skupno delovanje.

Po njegovem mnenju je prezgodaj govoriti o kakršnem koli volilnem rezultatu stranke. Stranko so ustanovili tri leta pred parlamentarnimi volitvami, da bodo potencialni volivci lahko spremljali njihovo delo in se potem na podlagi tega suvereno odločali, dodaja Dimovski.

Sicer pa je svoje pristopne izjave podalo 200 ustanovnih članov, na ustanovnem zboru jih je bilo prisotnih 143. Poleg soglasne izvolitve Dimovskega za predsednika stranke ter potrditve programa stranke so izvolili so tudi organizacijski odbor ter potrdili statut stranke.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Židan na čelu SD napoveduje povezovanje na levici 28

Predsedstvo SD je danes mandat za vodenje stranke do kongresa podelilo Dejanu Židanu, ki je dobil tudi pooblastilo za pogovore z levimi in...

FINANCE
Članki
Članki Pahor je vedel, da odločitev o vodji KPK večini ne bo všeč 26

Predsednika Pahorja je bolj skrbelo to, da bi se odločil ustavno sporno in ne kaj bo njegov strah pred napačno odločitvijo pomenil za...

FINANCE
Članki
Članki Bratuškova: Ukrepi na odhodkovni strani bi bili precej bolj radikalni 53

Premierka meni, da je nepremičninski davek najboljši ukrep za uravnoteženje porabe. Bi z ukrepi na odhodkovni strani sploh poskusila?

FINANCE
Članki
Članki Stanič: Slaba posojila so deloma tudi posledica nepremišljenih odločitev 19

Nekdanji član uprave NLB in zadnjih direktor LHB Frankfurt Borut Stanič v DZ pojasnjuje svoj pogled na vzroke za stanje v bančnem sistemu

FINANCE
Članki
Članki Jezerc iz NLB: Čutim se objektivno odgovornega za bančno luknjo 20

"Bančniki nismo bili tako pametni in vsevidni, da bi predvideli krizo," pravi nekdanji šef področja poslovanje s podjetji v NLB Tomaž...

FINANCE
Članki
Članki Zoran deli: Bratuškova naj bo premierka, jaz predsednik stranke 39

"Bruselj nima pravice, da dela poskuse na državah, kot bi bili kunci, zajci," pravi ljubljanski župan in kandidat za šefa PS Zoran...

OGLAS
FINANCE
DDV in poslovanje s tujino: kako ga pravilno obračunati

DDV sistem je nemalokrat zakompliciran, posebej pri poslovanju s tujino – pogoste so namreč dileme, ko je storitev predmet obdavčitve v...