Čas branja: 1 min
02.06.2009  13:54  Dopolnjeno: 02.06.2009 17:21
V Ultri so še enkrat zanikali poročanje medijev, da njihova posojila pri NLB niso zavarovana. Sicer pa se je izkazalo, da je prvak Zaresa Gregor Golobič posredno lastnik osemodstotnega deleža v zagorski Ultri

Obveščaj me o novih člankih:  

Največji lastnik Ultre Miloš Urbanija trdi, da Ultra ni v mandatu te vlade dobila niti enega posla. S tem je Urbanija zavrnil navedbe, da bi predsednik Zares Gregor Golobič lobiral za Ultro.

Golobič je sicer po besedah Urbanije 10,8-odstotni lastnik Ultra SUM s sedežem na Nizozemskem, ta pa je 70-odstotni lastnik lastnik Ultre. Tako je Golobič posredno 7,6-odstotni lastnik zagorske Ultre.

Kot še pojasnjuje Urbanija, je bil štirimilijonski posel z Mestno občino Ljubljano za enotno mestno kartico Urbano sklenjen pred lanskimi volitvami. V času Janševe vlade pa je Ultra izgubila vse posle, na katere je imela vlada vpliv, je še dodal Urbanija.

Ultra garantira tudi z bianco menicami

Posojila celotne skupine Ultra pri NLB znašajo 5,89 milijona evrov, vsa pa so zavarovana z bianco menicami, s hipotekami nad nepremičninami družb, z osebnimi poroštvi vodstva družb iz skupine Ultra in z zastavo terjatev do naročnikov, je danes trditve o nezavarovanih posojilih zavrnil direktor Ultre Gregor Breznik.

ultra urbanija breznik
Foto: Matjaž Lorenčič

Ultra ima za okoli milijon evrov posojil tudi pri drugih bankah, ki pa so vsa enako zavarovana, je dodal soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Urbanija). Zaradi objavljanja napačnih informacij je sicer Ultra že vložila tožbo proti RTV Slovenija, Kanalu A, Delu in Slovenskim novicam.

'Kramar je zgolj moj osebni prijatelj'

Urbanija je ob tem zavrnil, da bi bil nekdanji predsednik NLB Marjan Kramar prijatelj podjetja, je le njegov osebni prijatelj. Kot pravi, niso v Ultri nikoli sodelovali z njim, saj so bili dolgoročna posojila pridobljena pred njegovim prihodom, kratkoročna pa po njegovim odhodom.FINANCE
Prenesite si posebno prilogo Davki, dolgovi in terjatve

V njej pišemo o tem, kaj bodo preverjali davčni inšpektorji, kako dobi država podatke iz tujine in seveda tudi o tem, kako ukrepati ob...

Preberite tudi:

02.06.2009

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kako dolgo bosta bencin in dizel še stala okrogel evro? 4

Ministrstvo za finance je sprva preprečevalo zdrs cene litra dizla in bencina pod evro, nato pa preprečilo rast nad evro. Kako dolgo še?

FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci

FINANCE
Prehod meje s Hrvaško bi moral zdaj teči gladko: vstop prijavite na entercroatia.mup.hr

Obljubljeno aktualno poročilo z meje: trajalo je pet sekund, hrvaški policisti osebnih niso niti poskenirali, samo pokimali “dobro je”