Bavčar si za lani ne bo izplačal nagrade

Čas branja: 2 min
16.01.2009  16:21
Istrabenzu je dobil bančni odlog do marca, kratkoročna posojila pa bo poskušal reprogramirati do leta 2010

Obveščaj me o novih člankih:  
Janko Kosmina dodaj
Igor Bavčar dodaj
Kad dodaj
SOD dodaj
Istrabenz turizem dodaj

bavčar in kosmina
Igor Bavčar je optimističen glede družbe Istrabenz, predvsem zaradi dobrih poslovnih rezultatov njenih družb.

Nadzorniki Istrabenza so se danes seznanili s pogajanji uprave holdinga z 19-imi bankami upnicami. Predsednik nadzornega sveta Janko Kosmina je po seji potrdil, da so se z bankami dogovorili, da Istrabenzu do konca marca, ko zapade tudi za 160 milijonov evrov kratkoročnih posojil, teh ne bo treba plačevati. Nato se bodo z bankami upnicami skušali dogovoriti za reprogramiranje posojil do leta 2010. Iz Istrabenza so naknadno sporočili, da to še ni dogovorjeno, da je to le ena od možnosti in da se o tem z bankami še pogovarjajo.

Podrobnosti o pogovorih z bankami nista želela komentirati ne Kosmina ne predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki pa je poudaril, da ima poleg odloga plačevanja posojil na voljo še številne druge možnosti. "Sem optimist, ne da bi se zanašal na verjetnost, ampak se zanašam na dobre poslovne rezultate naših družb. Rezultate pogovorov z bankami bom predstavil ob koncu prvega četrtletja," dodaja.

Bavčar bo šparal, tudi na sebi

"Istrabenz nima negativnega kapitala, ni insolventen in vse svoje obveznosti poravnava v rokih," pravi Bavčar, ki še napoveduje, da bo holdinška družba šparala na vseh področjih. Na naše vprašanje, ali to pomeni, da si nagrade za lansko leto ne bo izplačal, je Bavčar odgovoril, da zagotovo ne.

Začasno zaustavljena prodaja Droge Kolinske, Petrola, Mercatorja...

Uradno zaradi slabih razmer na finančnih trgih je Istrabenz začasno zaustavil odprodajo nekaterih naložb. Pred mesecem so namreč napovedali, da bodo likvidnostne težave, ki so po besedah Kosmine zelo resne, reševali s prodajo naložb, med njimi Droge Kolinske, Mercatorja in Petrola. Bavčar zdaj pravi, da bodo počakali na za prodajo ugodnejši čas, kdaj bo ta prišel, pa ni znal povedati.

bavčar in kosmina
Janko Kosmina je še pred mesecem napovedal, da bodo začeli prodajati naložbe, vendar Bavčar pravi, da bo počakal na ugodnejše čase.

Še o Petrolu in starem Palaceu

Nadzorniki so se seznanili tudi z že več kot leto in pol dolgimi pogovori o povezovanju s Petrolom na energetiki in s sredino sejo nadzornega sveta Petrola, kjer so nadzorniki naftnega trgovca zavrnili predlog imenovanja nominacijskega odbora za sestavo novega nadzornega sveta, ki sta ga predlagala njegova državna lastnika Kad in Sod. Bavčar je ob tem zavrnil pisanje Dnevnika, da naj bi s predsednikom NS Petrola Viktorjem Barago "kadriral v ozadju".

Nadzorniki Istrabenza so Bavčarju naročili še, naj od vodstva družbe Istrabenz turizem dobi končno finančno poročilo o preseganju investicijskih vrednosti pri obnovi starega hotela Palace v Portorožu. Koliko znaša končna ocena obnove, nam Bavčar ni znal povedati, dejal je, da nekaj če z 80 milijonov evrov, čeprav se v javnosti pojavljajo tudi neuradne informacije o približno 100 milijonih evrih nalože, prav tako pa nam ni znal natančno povedati, kakšna je bila ocena naložbe ob začetku prenove.Preberite tudi:

18.01.2009
21.01.2009

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Tako sta Bohorič in Bavčar potopila Savo in Istrabenz 8

Nekoč gumarsko podjetje Sava in naftnega trgovca Istrabenz sta v finančna holdinga preoblikovala in nato uničila Janez Bohorič in Igor...

MANAGER
Manager
Manager Intervju: Ni kreditnega krča, je kapitalski krč

Kot predsednik uprave SID banke ima Sibil Svilan vpogled v delo bank in poslovanje podjetij, torej lahko pove, zakaj se še vedno...

FINANCE
Članki
Članki Država Petrolu pobrala ves dobiček; Čehi prihajajo po še?

»Konec maja bomo v Ljub­ljani in lahko povemo več,« nam je včeraj povedal zastopnik češke J & T Mario Selecky, ko smo ga vprašali,...

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki Kdo bodo podjetniški zmagovalci 2.0 1

Zmagovalci bodo ti, ki vedo, kako prodati svoj izdelek ali storitev. In ki so prizemljeni.

PRO
Članki
Članki Izgorelost kot sindrom kroničnega stresa

Kdaj lahko govorimo o sindromu izgorelosti in kdaj o delovni izčrpanosti ter zakaj menedžerji na delo hodijo bolni?