Bavčar: Istrabenz lahko zdrži še dolgo časa

Čas branja: 1 min
12.12.2008  12:30
Prvi mož Istrabenza je zadovoljen z izidom današnje skupščine

Obveščaj me o novih člankih:  

Predsednik nadzornega sveta Istrabenza Janko Kosmina je dejal, da do konca njegovega mandata ne pričakuje prodaje Droga Kolinske, ki jo Istrabenz že prodaja. Bo Istrabenz brez te kupnine zdržal te mesece? "Nič se ne bojte. Tudi še veliko dlje", nam je odgovoril Bavčar.

Predsednik uprave in polovični lastnik Istrabenza Igor Bavčar po današnji skupščini ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo konec leta, ko se izteče prevzemni sporazum, četrtino odkupil od njih. Na ponovno vprašanje, ali bo torej prevzel Istrabenz ali ne, pa je odgovoril: "Kakšno vprašanje za ta čas. Zdaj ni čas za to."

Bavčar bi zakopal bojno sekiro s Petrolom

"Zadovoljen sem z rezultati skupščine, še posebej z neizglasovano revizijo, ki jo je zahteval Petrol. Zdaj je čas za pozitiven premik v komunikaciji med Istrabenzom in Petrolom. Več časa moramo posvetiti poslovnemu sodelovanju, kljub zdajšnjemu ravnanju Petrola," je rekel Bavčar. "To bo težko zaradi konfliktov med nami," dodaja.

Želi Petrol izstopiti iz Istrabenza?

Bavčar je že med skupščino povedal, da je 9. decembra iz Petrola dobil uraden dopis, v katerem je bilo zapisano, da je primarna želja Petrola izstop iz lastništva holdinga in začetek povezovanja v energetiki.

"Petrol dela sam sebi v škodo. Na eni strani želi nadzor nad upravljanjem družbe, z uradnimi stališči pa kaže drugače," pravi Bavčar. Kot dodaja, so se s predstavniki Petrola na temo povezovanja v energetiki že dvakrat sestali, a jasnih namenov Petrola niso izvedeli. "Predstavili so nam le zakonske možnosti, ne tudi, kako si to predstavljajo, ali kakšnega elaborata na to temo. Očitno pa bo priložnost za povezovanje šele po preteku mandatov obeh nadzornih svetov," pravi Bavčar.

Spomnimo, mandat nadzornikov Petrola se konča v začetku Petrola v začetku aprila prihodnje leto, mandat nadzornikov Istrabenza pa konec maja.Preberite tudi:

12.12.2008
14.12.2008
14.12.2008

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Tako sta Bohorič in Bavčar potopila Savo in Istrabenz 8

Nekoč gumarsko podjetje Sava in naftnega trgovca Istrabenz sta v finančna holdinga preoblikovala in nato uničila Janez Bohorič in Igor...

FINANCE
Članki
Članki Kakšne načrte z ruševinami Istrabenza ima minister Počivalšek? 1

Istrabenza bi prihodnje leto moralo biti konec, a ideja o povezovanju s Savo še živi – da bosta le »naša«

FINANCE
Članki
Članki Bodo višji sodniki ujeli zastaralni rok pri Bavčarju? Narok sredi aprila 3

Zastaranje obtožnice iz posla s 7,3-odstotnim deležem Istrabenza iz leta 2007 18. junija

FINANCE
Članki
FINANCE
Kaj je ostalo od Istrabenza in zakaj ne gre v stečaj, kot bi moral?

Finančnemu holdingu, ki ga je na kolena spravil Igor Bavčar, so ostali le še hoteli. In čisto preveč dolga

FINANCE
Števec: kdaj bo Bavčar svoboden kot ptiček na veji? 9

Koliko stavite, da bo še vedno domnevno kaznivo dejanje iz leta 2007 zastaralo?

PRO
Članki
Članki (13. Agrobiznisov posvet) Kako zgraditi blagovno znamko v kmetijstvu?

Kmetje in drugi ponudniki lokalne hrane vse bolj ugotavljajo, da morajo toliko časa, kot ga porabijo za pridelavo, vložiti tudi v...