Wolf: Cvikl je 'mentalni invalid'

Čas branja: 1 min
16.09.2008  08:31
Kanadski podjetnik slovenskega rodu Walter Wolf je dejal, da je bil do leta 1992 sam Steyrjev posrednik, poslanca SD Milana M. Cvikla pa še enkrat označil za "mentalnega invalida"
avtor

Obveščaj me o novih člankih:  

walter wolf
Kanadski poslovnež slovenskega rodu Walter Wolf je zatrdi, da bo zagotovo tožil zaradi finske oddaje o parijah.

Walter Wolf, kanadski poslovnež slovenskega rodu, je v včerajšnjih Odmevih pojasnil, da je bil posrednik za družbo Steyr v letih 1991 in 1992, a ga je po zamenjavi vlade Lojzeta Peterleta z Drnovškovo vlado zamenjal Cekuta. Na vprašanje, kakšna je bila Cekutova vloga z ravenskim podjetjem Sistemska tehnika, je Wolf odvrnil, da "ko so delali valuka, ni bilo nobenega natečaja, ampak so se gospodje v LDS in takratni vladi zmenili".

Tožbe zaradi finske oddaje

Po Wolfovih besedah je bil Cekuta dober prijatelj z Drnovškom, Golobičem in Kacinom. Zatrdil je, da bo zagotovo tožil zaradi finske oddaje. "Jaz se ne pustim blatiti," je poudaril. Obenem upa, da ga bosta direktor družbe Viator&Vektor Zdenko Pavček in poslanec Milan M. Cvikl (SD) tožila.

Pri tem je poudaril, da ostaja pri trditvah, da je Cvikl "mentalni invalid" in da je lažnivec. "Vztrajam pri tem, kar sem rekel," je dejal ter zaključil: "Takega bedaka kot je on še nisem videl v življenju."

Pavčka je pozval, naj pojasni, kako je dobil 75 odstotkov Sistemske tehnike, in "naj ne laže naokrog". Po Wolfovih besedah Pavčkova svetovalka "podnevi svetuje Pavčku, ponoči pa Cviklu".

"Denar nakazan po pomoti"

Glede nakazila Patrijinega predstavnika za vzhodno Evropo Hansa Wolfganga Riedla v vrednosti 2,3 milijona dolarjev je Wolf dejal, da je bil ta denar nakazan njegovem podjetju. Ker je bila pomota, se je ta denar, tako Wolf, še drugi dan vrnil Riedlu.

Na vprašanje, kako komentira vsebino depeše avstrijskega Interpola, kjer piše, da je bil plačan za storitev pri dobavi tovornjakov za slovensko vlado, je Wolf odgovoril, da je Riedl pojasnil, da je ta denar in pogodba za neko podjetje v Lichtensteinu.

"Pripravljen sem se pogovarjati tudi z Interpolom"

Wolf je poudaril, da so v tem podjetju kriminalisti opravili preiskavo in pobrali vse papirje. Dodal je, da v tem podjetju ni manager, ampak le sodelničar. "Jaz nisem izstavil nobenega računa," je povedal in pojasnil, da s tem nima nič.

Povedal je še, da se je na lastno pobudo pogovarjal s kriminalisti v Mariboru. "Stalno sem se pripravljen pogovarjati, tudi z Interpolom," je poudaril in dodal, da se ne skriva, saj je že deset dni v Sloveniji. Kot je dejal, bo Slovenijo zapustil v sredo, a se je pripravljen vrniti, če bo želel kdo govoriti z njim. Ne želi pa biti v Sloveniji v času volitev, je še pojasnil.Preberite tudi:

10.09.2008
04.09.2008
02.09.2008
02.09.2008
01.09.2008
13.08.2008
07.09.2008
05.09.2008
16.09.2008
19.09.2008
30.09.2008
01.10.2008
09.10.2008
14.10.2008

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Socialistični duh v bruseljski četrti 1

Na Rue d'Alliance na številki tri je živel Moses Hess, socialist, novinar po poklicu. Kot Marx in Engels je pisal za Rheinische Zeitung,...

FINANCE
Članki
Članki (foto) Dejan Zavec znova svetovni prvak 8

Dejan Zavec v Mariboru osvojil šampionski pas verzije WBF, premagal je Belgijca Sašo Jengoiana

FINANCE
Članki
Članki Kako naj ustavim očeta, ki mi krade iz podjetja? 4

»Kaj naj naredim?« me je spraševal Janez. »V bistvu krade! Naj ga prijavim policiji? Lastnega očeta?«

FINANCE
Članki
Članki Kdo je mož, ki je fotkal kraljico in princeso

... in omogočil bliskovito kariero brazilske lepotice Gisele Bündchen. Legenda modne fotografije Mario Testino trdi, da ni ključ do...

MANAGER
Manager
Manager Dvajsetletna pot do revolucije v kuhinji

Patentirani sistem Albina Smrketa za upravljanje gospodinjskega štedilnika po novem uporablja Gorenje, kmalu ga bosta še eden izmed...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj je zgodovina tako slaba učiteljica 24

Edina država, za katero se zdi, da je zgodovino vzela resno, so ZDA. Boleča izkušnja iz velike depresije v tridesetih letih prejšnjega...

MANAGER
Manager
Manager Zakonski brodolomi Elona Muska

Od 1. januarja 2015 je sloviti ustanovitelj Tesla Motors znova samski. Njegovi dve nekdanji ženi pravita, da doma zaradi obsedenosti s...

OGLAS
IKT
Članki
Članki Slovenska inovacija, ki spletno platformo WordPress spremeni v poslovni sistem podjetja

Podjetje Marcelino je razvilo poseben vtičnik za WordPress, ki tega spremeni v orodje za upravljanje s strankami (CRM) ter omogoča agilno...