Pesimistične napovedi za ameriške delnice

Čas branja: 1 min
02.09.2008  14:07
Po mnenju analitikov so za ameriške delnice najboljši letošnji časi že mimo, zato pričakujejo nadaljnje padanje tečajev

Obveščaj me o novih člankih:  

puščica dol, borza padec

Analitiki v ZDA so prepričani, da so najboljši letošnji časi za delnice v ZDA že mimo, poroča Bloomberg. Za indeks S&P 500, ki je v tekočem četrtletju sicer porasel za 0,2 odstotka, je bilo prvo polletje letos najslabše po letu 2002. Kazalec P/E za indeks sedaj znaša 25,8, kar je najvišje vrednotenje v zadnjih petih letih. Ko se je to nazadnje zgodilo v preteklosti, je S&P 500 izgubil 38 odstotkov.

Pri družbah Federated Investors, Russell Investments in Morgan Asset Management, ki upravljajo s skupno 600 milijardami dolarjev, so prepričani, da se bo rast delnic ustavila, kajti družbe ne bodo dosegle pričakovanj analitikov.

Stanje na trgu ni realno

Philip Orlando iz finančne družbe Federated, ki upravlja s 350 milijardami dolarjev, trdi, da cene delnic na trgu kažejo na dobro četrtletje, ki pa se ga ne pričakuje. "Prihodki družb bodo vse nižji, na trgu pa bo še nekaj visokih odpisov. Pričakujemo, da bodo delnice v povprečju izgubile pet do deset odstotkov v naslednjem mesecu ali dveh," še dodaja Orlando.

Pričakovanja analitikov so od dejanskih rezultatov družb od zadnjega četrtletja lani v povprečju višja za 26 odstotnih točk. V svojih pričakovanjih naj ne bi upoštevali več kot 500 milijard dolarjev odpisov in upočasnitev gospodarske rasti.

To ni običajni borzni cikel

Michael Steinhardt, upravljalec in ustanovitelj hedge sklada Steinhardt Management, ki je v zadnjih treh desetletjih dosegel povprečno 24-odstotno letno rast, trdi, da so napovedi o rasti prihodkov zgrešene. " Po moji intuiciji je še prehitro za take napovedi. V običajnem ciklu bi bil sedaj že čas za nakupe, vendar to ni običajni cikel," meni Steinhardt.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

FINANCE
Članki
Članki Velika obogatitev človeštva in kako jo v 21. stoletju nadaljevati 5

Če ji bomo dovolili, se bo rumena nit inovacij še postavljala po robu malthuški krizi.

FINANCE
Članki
Članki Intervju: Če se ne bo dalo delati, bom odšel 8

Torbjörn Månsson, izvršni direktor DUTB, pred katero so kadrovske zamenjave

FINANCE
Članki
Članki Tadej Toš, komik: Kot družba se vrtimo v krogu, kot v nakupovalnem centru

Stand up komik in televizijski voditelj o tem, zakaj je pustil redno službo, kaj združuje in razdvaja Slovence ter zakaj je dobro na...

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).