Sarkozy Ircem predlagal ponovitev referenduma

Čas branja: 1 min
22.07.2008  13:50
Predsedujoči evropskemu svetu Nicolas Sarkozy je med obiskom na Irskem neuradno predlagal, da bi nov referendum o Lizbonski pogodbi izvedli sočasno z volitvami v evropski parlament
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je med ponedeljkovim obiskom v Dublinu irskemu premieru Brianu Cowenu zasebno predlagal, da bi se Irci istočasno z volitvami v Evropski parlament junija prihodnje leto še drugič izrekli o Lizbonski pogodbi, poroča Irish Times. Sarkozy naj bi to rešitev uradno predstavil decembra.

Sarkozy zopet presenetil

Francoski predsednik in predsedujoči EU je s svojim predlogom irskega premiera presenetil, saj naj bi si irska vlada prizadevala rešitev za institucionalno zadrego, ki je nastala z junijsko zavrnitvijo Lizbonske pogodbe na Irskem, prestaviti na obdobje po evropskih volitvah.

Sarkozyjev predlog bo po pisanju Irish Timesa najverjetneje naletel tudi na nasprotovanje nekaterih drugih članic EU, še posebej tistih, katerim bi se zmanjšalo število poslancev v Evropskem parlamentu, če bi se glasovalo na osnovi pogodbe iz Nice.

V skladu s predlogom bi vsaka članica tudi ohranila svojega člana Evropske komisije, voditelji EU pa bi potrdili tudi posebne izjave, v katerih bi jasno zagotovili, da bo Irska ohranila svojo ureditev na področju obrambne in davčne politike, politike splava ter pri drugih vprašanjih, kjer morebitna izguba nacionalnih pristojnosti vznemirja Irce.


Več iz teme:  

Preberite tudi:

10.07.2008
08.07.2008
01.07.2008
25.06.2008
20.06.2008
19.06.2008
17.06.2008
14.07.2008
16.07.2008
28.07.2008
31.07.2008

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Zaradi bank frči perje v preiskavi tudi na Irskem 3

Tudi Irci se sprašujejo, ali so dali preveč denarja za sanacijo bank

FINANCE
Članki
Članki Evropa je več kot evro

Ob poplavi instantnih informacij kot da raste nesposobnost videnja širše slike. V ospredju so sama drevesa, ne vidi se nobenega gozda.

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki Kaj se lahko Grki naučijo od Ircev

Irska je dokazala, da lahko odločna konsolidacija in reforme tudi v hudi krizi hitro stabilizirata gospodarstvo

OK & EN
Novice
Novice Nemški ribič Slovenijo zaradi nasipa v Lučah prijavil Evropski komisiji

Nemški ribič Rolf Küsters je na Evropsko komisijo in slovenski urad za turizem v Münchnu naslovil pismo v imenu več kot 50 ribičev iz...

PRO
Članki
Članki (konferenca) Kaj prinaša pokojninska reforma?

2. septembra je bila končana javna razprava zadnjega predloga o spremembah pokojninske zakonodaje, ki bodo ob potrditvi v parlamentu...