Čas branja: 1 min
18.07.2008  12:24  Dopolnjeno: 18.07.2008 15:06
Mestna občina Ljubljana je za izdelavo enotnih mestnih kartic izbrala dražjo zagorsko Ultro in tako uresničila pričakovanja poznavalcev

Obveščaj me o novih člankih:  
Četrta pot dodaj
Ultra dodaj
Tadeja Möderndorfer dodaj
Tomaž Frelih dodaj
MOL dodaj

Zagorska Ultra izpolnjuje vse pogoje za dobavo infrastrukture in izvajanje storitev sistema enotne mestne kartice (EMK) mestne občine Ljubljana (MOL). Tako je namreč odločila razpisna komisija, ki je izločila konkurenčno ponudbo podjetja Četrta pot, saj po njenem mnenju ne izpolnjuje zahtev naročnika. Kot so pojasnili, jih je motilo predvsem to, da Četrta pot opremo MOL le odda, ne pa proda. Drug očitek se je nanašal na možnost polnjenja kartice s pomočjo mobilnih telefonov.

Komisija se je tako odločila za dražjo, Ultrino ponudbo, vredno 4,3 milijona evrov oziroma 1,2 milijona evrov več od ponudbe Četrte poti. Ti so nam že včeraj dejali, da bi bili presenečeni, če bi komisija izbrala njih.

Spomnimo, poznavalci razmer so že vse od začetka postopka prepričani, da bo na koncu posel dobila Ultra in to kljub višji ceni.

Zakaj je po mnenju komisije izpadla Četrta pot

Strokovna komisija je ponudbo Četrte poti izločila, ker ni izpolnjevala razpisnih pogojev v dveh točkah. Kot je danes pojasnila direktorica službe za javna naročila MOL Tadeja Möderndorfer, ponudnik naročniku ni ponudil nakupa, ampak najem programske in komunikacijske opreme za delovanje sistema enotne mestne kartice, način mobilnega plačevanja, ki ga je ponudil, pa ni izpolnjeval zahtev naročnika.

Četrta pot je bo besedah Möderndorferjeve za mobilno plačevanje ponudila "terminal, ki podpira tehnologijo NFC, ki omogoča mobilno plačevanje le ob pogoju, da ima ponudnik tej tehnologiji prilagojen mobilni aparat ter da ima naročnik sklenjeno posebno pogodbo z operaterjem, kar pa iz tehničnih zahtev naročnika v razpisni dokumentaciji ne izhaja".

Kot je zagotovil predstavnik podjetja Četrta pot Tomaž Frelih, so na pojasnjevalna vprašanja MOL jasno odgovorili, da iz njihove ponudbe izhaja, da je vsa infrastruktura v lasti naročnika in da je s ponujeno tehnologijo za mobilno plačevanje omogočeno plačevanje z mobilnim telefonom, kot je bilo zahtevano v razpisu.Preberite tudi:

15.07.2008
08.07.2008
08.07.2008
19.07.2008
20.07.2008
12.08.2008
19.08.2008
14.10.2008

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Komu in za koliko so v NLB že znižali plače: sledijo velika odpuščanja?

Lahko zaradi poslabšanja gospodarske slike pričakujemo nova pogajanja za ceno srbske Komercijalne banke in ali je že kakšna sprememba...

FINANCE
Times: znanost postaja jasna – zaprtje držav ni več pravo zdravilo 168

Vrhunska znanstvenika opozarjata, da zaradi korone ni potrebe po politični odločitvi o nadzoru ljudi in sledenju državljanom

FINANCE
Kako močno se bo stresel trg nepremičnin? 12

Korona bo vsekakor skrčila povpraševanje, na trg pa hkrati potisnila nekaj nove nepremičninske ponudbe.

FINANCE
Kakšen je predlog za Kurzarbeit, vsakemu polnoletnemu vavčer za dopustovanje v Sloveniji! 11

Kaj še pride v novi sveženj pomoči za ublažitev posledic epidemije zaradi koronavirusa, kdaj bo pred poslanci