27.03.2008  12:42
Zaradi zlorabe znaka diskoteke Global, podjetje Nad mestom zahteva 70 tisoč evrov odškodnine, v Liberalni akademiji ocenjujejo, da je tožba "privlečena za lase"
avtor

global.1206622138.jpg

Najemnik diskoteke Global podjetje Nad mestom je pred dvema mesecema vložilo tožbo proti Liberalni akademiji (LA) zaradi zlorabe znaka diskoteke Global. LA je namreč po tragediji pred lokalom, ko je umrl 20-letni mladenič, dala natisniti plakat s spremenjenim znakom lokala. V Liberalni akademiji ocenjujejo, da je tožba "privlečena za lase".

Plakat je oblikoval absolvent Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Miha Artnak. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, ga je prizadelo, ker dan po tragediji ni bilo v javnosti konkretnega odziva. Zato je oblikoval plakat, s katerim je želel z umetniško vizualizacijo opozoriti na dogodek.

V igri 70 tisoč evrov

Ko je izdelek pokazal mentorju na likovni akademiji Ranku Novaku, je ta ocenil, da je plakat primeren za objavo. Artnak je po njegovem mnenju odreagiral družbeno koristno na nek negativen družbeni dogodek. Zloraba znaka v umetniškem smislu je po njegovem mnenju brezpredmetna.

Podjetje Nad mestom sicer zahteva 70 tisoč evrov odškodnine zaradi zlorabljenega znaka diskoteke. Podjetje je zahtevalo tudi zaplembo plakatov, vendar je sodišče njihovo zahtevo zavrnilo.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Preberite tudi:

20.03.2008
18.01.2008
19.10.2007
17.10.2007
15.10.2007
16.10.2007

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evro se razmeroma dobro drži 4

Evru je val izjav, ki so praktično pokopale idejo o bančni uniji in vse bolj realno delajo idejo o plenjenju depozitov za...

FINANCE
Članki
Članki Pahor: Zbudil se je družbeni nagon naroda po preživetju 68

Predsednik republike Borut Pahor "trdno verjame, da lahko Slovenija sama reši tisti del svojih težav, ki je odločilen za to, da ostane...

FINANCE
Članki
Članki Savič po obsodbi Kunstlja: Na internetu bi se morali držati pravil 88

Sodišče je blogerja Mitjo Kunstlja nepravnomočno obsodilo na šest mesecev zapora zaradi razžalitve in obrekovanja dveh novinarjev....

FINANCE
Članki
Članki Nadaljuje se tožba poštarja, ki je opozarjal na nepotizem 13

Igor Semič vztraja: name so se spravili, ker sem spoštoval pravila in na glas ugibal, kdo je Karmen Nebec Hauc.

FINANCE
Članki
Članki Sava lani odplačala manj kot desetino dolgov 11

Sava je lani znova poslovala katastrofalno in, če bo šlo tako naprej, ne bo vzdržala niti do konca tega leta

FINANCE
Članki
Članki Na Švedskem v slovenski salami, označeni s halal, našli svinjino 43

Sporno salamo naj bi proizvajalo mariborsko podjetje Košaki TMI. Predsednik uprave Jure Bojnec "za vse skupaj sliši prvič"

FINANCE
Članki
Članki Potočnik: Ne želite si trojke 111

Trojka ima jasen načrt varčevanja. Če pride v Slovenijo, tu pogajanj ne bo, pravi evropski okoljski komisar Janez Potočnik.

PRO
Članki
Članki Kaj je tehnološki razvoj prinesel energetiki. In kaj še bo.

Dnevi energetikov, najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetikov, tudi letos prinašajo vrhunska predavanja tujih in domačih...