Tožba zaradi zlorabe znaka Global

Čas branja: 1 min
27.03.2008  12:42
Zaradi zlorabe znaka diskoteke Global, podjetje Nad mestom zahteva 70 tisoč evrov odškodnine, v Liberalni akademiji ocenjujejo, da je tožba "privlečena za lase"
avtor

global.1206622138.jpg

Najemnik diskoteke Global podjetje Nad mestom je pred dvema mesecema vložilo tožbo proti Liberalni akademiji (LA) zaradi zlorabe znaka diskoteke Global. LA je namreč po tragediji pred lokalom, ko je umrl 20-letni mladenič, dala natisniti plakat s spremenjenim znakom lokala. V Liberalni akademiji ocenjujejo, da je tožba "privlečena za lase".

Plakat je oblikoval absolvent Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Miha Artnak. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, ga je prizadelo, ker dan po tragediji ni bilo v javnosti konkretnega odziva. Zato je oblikoval plakat, s katerim je želel z umetniško vizualizacijo opozoriti na dogodek.

V igri 70 tisoč evrov

Ko je izdelek pokazal mentorju na likovni akademiji Ranku Novaku, je ta ocenil, da je plakat primeren za objavo. Artnak je po njegovem mnenju odreagiral družbeno koristno na nek negativen družbeni dogodek. Zloraba znaka v umetniškem smislu je po njegovem mnenju brezpredmetna.

Podjetje Nad mestom sicer zahteva 70 tisoč evrov odškodnine zaradi zlorabljenega znaka diskoteke. Podjetje je zahtevalo tudi zaplembo plakatov, vendar je sodišče njihovo zahtevo zavrnilo.

Več iz teme:  

Preberite tudi:

20.03.2008
18.01.2008
19.10.2007
17.10.2007
15.10.2007
16.10.2007

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Za prodor na nemške trge si poiščite pravo agencijo

Treba je najti prave kupce in dodelati strategijo ter se udeleževati sejmov v Nemčiji

FINANCE
Članki
Članki Kryžanowski oproščen suma zlorabe notranjih informacij 17

Dokazni postopek ni potrdil, da je v času, ko je kupil delnice, Marko Kryžanowski vedel za dobre poslovne rezultate Petrola.

FINANCE
Članki
Članki Omerzel o nižjih cenah vinjet: Ne smemo biti diskriminatorni 48

Če znižamo cene slovenskim družinam z več otroki, bi lahko nižje cene vinjet od nas zahtevale tudi nemške in romunske družine, pravi...

FINANCE
Članki
Članki Pesnica Bratuškova v DZ: Nezadovoljstvo ljudi ni le nakopičeno, je upravičeno 93

Proračun ne kliče trojke, pravi predsednica vlade Alenka Bratušek

IZVOZNIKI
Novice
Novice (video) Slovenec vojaškega reaktivca predelal za civilno rabo 5

Pilot Primož Jovanović je v ZDA kupil dve reaktivni letali galeb, ki jih je izdelovala jugoslovanska tovarna, in enega že predelal v...

FINANCE
Članki
Članki Čufer: Sprejem proračuna dobra popotnica za naprej 16

V pripravo proračuna je bilo vloženega veliko dela, "morda bistveno več, kot se je videlo navzven", pravi finančni minister.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Katera so najuspešnejša slovenska podjetja in zakaj so bila 14. septembra na Brdu pri Kranju 10

Slovenski izvozniki in tisti, ki sodelujejo z njimi, so gonilo slovenskega gospodarstva, zato so najboljši tudi ob letošnjem osrednjem...