Nova poslanska skupina uradno ustanovljena

Čas branja: 1 min
26.02.2007  13:50
Uradno je ustanovljena nova poslanska skupina, katere člani so štirje nekdanji poslanci LDS, med katerimi je tudi Pavel Gantar
avtor

Obveščaj me o novih člankih:  

Samostojna poslanska skupina, v kateri so se zbrali štirje nekdanji poslanci LDS, je tudi uradno ustanovljena, je po današnjem sestanku z Matejem Lahovnikom, ki naj bi poslansko skupino vodil, povedal predsednik DZ France Cukjati. Govorila sta sicer predvsem o zagotavljanju tehničnih pogojev delovanja nove opozicijske poslanske skupine, med drugim o članstvu v delovnih telesih. Lahovnik pri razdelitvi mest v parlamentarnih odborih in vodilnih funkcijah v njih ne pričakuje težav ali kakršnih koli sporov.

Poleg Lahovnika skupino sestavljajo še Gantar, Terčon in Posedel

Novo poslansko skupino bodo poleg Lahovnika sestavljali še Pavel Gantar, Davorin Terčon in Alojz Posedel, ki so pred kratkim izstopili iz LDS in tudi njene poslanske skupine. V tem primeru sicer ne gre za pravo poslansko skupino, temveč za skupino nepovezanih poslancev, ki so se združili zaradi lažjega delovanja. Ni pa še popolnoma jasno, kako se bo upoštevalo njihovo članstvo v delovnih telesih.

"Če bi nas zanimale funkcije, bi ostali v prejšnji stranki."

Lahovnik pričakuje, da bo pri porazdelitvi mest v delovnih telesih veljalo načelo sorazmernosti. Kar se tiče članstva v odborih, ne pričakuje večjih sprememb, glede morebitnega vodenja pa pričakuje sporazumen dogovor. Nova poslanska skupina sicer ne namerava vztrajati na nobeni izmed funkcij. Tako so denimo mesto predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki ga trenutno zaseda Terčon, pripravljeni odstopiti poslanski skupini LDS. Kot poudarja Lahovnik, funkcije niso prioriteta nove poslanske skupine. "Če bi nas zanimale funkcije, bi ostali v prejšnji stranki."

"Smo opozicijska samostojna poslanska skupina"

Novo poslansko skupino je Lahovnik označil kot "opozicijsko samostojno poslansko skupino, ki smo jo oblikovali tako, da smo lahko ostali zvesti svojim vrednotam, prepričanjem in programskim usmeritvam, ki smo jih zastopali".

O novih članih Lahovnik ni želel govoriti

Lahovnik sicer ni želel ugibati, ali se jim bo v prihodnjih dneh pridružil še kakšen nekdanji poslanski kolega. Kot pravi, je to mogoče, saj je poslanska skupina načeloma odprta do drugih, kar pa ne pomeni, da se ukvarjajo z vabljenjem novih članov.Preberite tudi:

22.02.2007
26.02.2007
02.03.2007
05.03.2007
08.03.2007

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Zapornik Janša nič več poslanec 154

Poslanci so z 58 glasovi za tak ukrep odvzeli poslanski mandat zaprtemu Janezu Janši

FINANCE
Članki
Članki Erjavec: Glasovanje o zaupnici Bratuškovi povsem nesmiselno 83

Premierka Alenka Bratušek je ob dogajanju v državnem zboru napovedala, da bo podporo preverila z zaupnico. Prav tako je zagotovila, da...

FINANCE
Članki
Članki 'Gospodarstvo bo ponovno plačevalo premijo za politično negotovost' 31

Ekonomisti o tem, kakšne posledice bo za Slovenijo imelo slavje Zorana Jankovića na kongresu PS

FINANCE
Članki
Članki K Pahorju 11 pravnikov, ki pa so že zdaj na različnih bregovih 24

Tema jutrišnjega sestanka bo organizacija volitev, mnenja pravnikov različna, predsednik zagotavlja volitve na "ustavno nesporen način"

FINANCE
Članki
Članki Kraljič: Slovenija iz krize ne bo izšla še vsaj leto ali dve 37

Premiki so, a vse poteka prepočasi, ugotavlja nekdanji direktor svetovalnega podjetja McKinsey Peter Kraljič

FINANCE
Članki
Članki Gospodarstveniki: Nestabilno okolje odganja tuje naložbe, čas za trojko? 48

"Če sami nismo sposobni voditi lastne države, se lahko vprašamo, ali si jo zaslužimo," pravi podjetnik Igor Akrapovič.

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.