Janković: Nimam scenarija. Jaz grem samo na kongres PS Slovenija Janković: Nimam scenarija. Jaz grem samo na kongres PS 25

"Koalicijski partnerji se nimajo pravice vtikati v stranko PS," je danes v DZ dejal Zoran Janković, ki je še vedno odločen kandidirati...

Bratuškova: Čas je, da si zastavimo jasno pot naprej Slovenija Bratuškova: Čas je, da si zastavimo jasno pot naprej 22

"Če hočemo ustaviti beg možganov, moramo doma ustvariti privlačna in mednarodno konkurenčna okolja. Že ob ustvarjanju znanja moramo...

Slovenija Matic Cvelbar Gašpar Mišič vložil tožbo na ničnost sklepov v Luki Koper

"Nedopustno je, da se odstavi človeka, ki dosega odlične rezultate. Ne bom sprejel umazane igre," pravi razrešeni šef Luke Koper...

Slovenija Mateja Bertoncelj Čufer potrjuje združitev Banke Celje in Abanke 29

"Pri večjih podjetij je med upnicami veliko bank. Izkušnje so pokazale, kakšna ovira je, če samo ena banka zaradi laste kapitalske...

Slovenija STA Janković: Moje vloge pri odobritvi kredita za Stožice sploh ni bilo 70

Župan Ljubljane Zoran Janković trdi, da za odobritev kredita za Stožice ni niti posredoval niti lobiral

Slovenija Matic Cvelbar Virant: Plačno maso v javnem sektorju bo treba zmanjšati 75

Z vidika velikosti slovenskega javnega sektorja po ocenah ministra Gregorja Viranta ni razloga, da bi ga zmanjšali, saj je po velikosti v...

Slovenija Špela Mikuš Simobil z novo ponudbo za cenejše mobilno gostovanje 8

Tarifa za mobilno gostovanje v EU bo stala 2,99 evra na dan

Slovenija STA Eurostat: marčna inflacija v evro območju znašala pol odstotka 2

Letno inflacijo v območju evra so marca navzgor potisnile višje cene tobaka in cene v restavracijah in kavarnah

Slovenija Lana Dakić Februarja več espejev 3

Število espejev se je februarja glede na lanski februar povečalo za 5,6 odstotka; stopnja brezposelnosti obstala pri 14,2 odstotka

Novice Sabina Petrov Nemci se bojijo, ker so naši dobavitelji brez denarja

Razlogi za zdrs na lestvici so neugodno davčno okolje, neučinkovit boj s korupcijo in slaba plačilna disciplina

Slovenija Mateja Bertoncelj Direktorji, svetle zmagovalne zglede še vedno najdete na Dolenjskem [P]3

Pogledali smo, komu je lani uspelo in kdo bo letos najbolj rasel, zaposloval in povečal dobiček

Slovenija Matic Cvelbar Tudi zaradi Kanina Računsko sodišče izreklo Krivcu negativno mnenje 3

Nekdanji župan Bovca Danijel Krivec je prepričan, da niso storili nič nepravilnega

Bo Mercator Agrokorjev že do 1. junija? Kdaj dobi končnega lastnika? Slovenija Bo Mercator Agrokorjev že do 1. junija? Kdaj dobi končnega lastnika? [P] 4

Deveti krog prodaje Mercatorja gre h koncu - in videti je, da ni več ovir, ki bi ustavile Ivico Todorića in njegov Agrokor.

Operaterji obljubljajo Poleti boste lahko na mobilnikih srfali ceneje! Slovenija Operaterji obljubljajo Poleti boste lahko na mobilnikih srfali ceneje! [P]2

Za poletje mobilni operaterji obljubljajo super ugodne akcije klicev in podatkovnega prenosa v tujini. Oziroma - kot pravijo na Simobilu -...

Slovenija Teja Grapulin Za legalizacijo črnih gradenj tri leta časa [P]2

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v javno obravnavo dalo osnutek zakona o ravnanju z nedovoljenimi gradnjami.

Slovenija Simona Toplak Kozlarija 2 [P]14

Čakam na volitve, predčasne, redne, katerekoli volitve. Naj zmagata Janša in Janković. Prvi ukrep: ustavni zakon o amnestiji za oba na...

Jankovićev sef je omara za hrambo orožja283

avtor 14.02.2013  09:33  Dopolnjeno: 14.02.2013 14:16
Na Financah smo odprli sef Jureta Jankovića, ki smo ga kupili za 970 evrov na ponedeljkovi javni dražbi

sef

14.10

Kakšni so prvi vtisi po odprtju sefa? Zdi se, da ga niso veliko uporabljali. Največji del sefa je namenjen hrambi pušk. Poleg tega sta v sefu še dve posebni omarici, njune ključe smo, kot smo zapisali pred nekaj minutami, našli v sefu.

Zakaj je Jure Janković potreboval stojala za puške? Odgovora (še) nimamo. Revija Lady je včeraj poročala, da se je Jure konec lanskega leta vpisal med lovce in objavila fotomontažo Jureta Jankovića s puško in nemškim ovčarjem. Vendar pa so v sefu stojala za kar 11 pušk.

13.55

V Jankovićevem sefu smo našli ključe od sefa. Sef je narejen za hrambo orožja. V njem so stojala za 11 pušk. Predali so prazni.

13.50

Uspeli smo! Sef je odprt.

13:45

Potem ko smo zaradi precejšne zahtevnosti vrtanja uničili kar nekaj svedrov in zamenjali spodobno število preznojenih majic, imamo občutek, da bo Jankovićev sef kmalu odprt. Vrtalni stroji so namreč začeli pri vrtanju v težko kovino reagirati drugače kot ob začetku akcije.

13:30

Sef smo po ponovnem agresivnem vrtanju spet poskusili odpreti s posebnim ključem. Brez uspeha. Jankovićev sef ima očitno precej varnostnih mehanizmov, ki preprečujejo enostaven vdor.

Od začetka servisnega odpiranja je minilo že slabih pet ur. Ne bomo odnehali. Obljubljamo, da bomo uspeli.

13:20

Novinarji Financ smo spet začeli z vrtanjem. Prepričani smo, da bomo uspeli. Kljub močnemu varnostnemu mehanizmu ne bomo vrgli puške v koruzo.

13:05

Odpiranje sefa Jureta Jankovića traja že dobre štiri ure. Ker nam je na enem izmed vrtalnih strojev zmanjkalo baterije, smo postopek odpiranja morali začasno zaustaviti. Pri tem naj omenimo, da imamo sicer več vrtalnih strojev, vsak pa ima svojo posebno lastnost za vrtanje pod kotom.

Odpiranje Jankovićevega težkokategornega sefa bo očitno trajalo dlje, kot smo sprva predvidevali. Ob tem smo se spomnili na zloglasni rop bančnih sefov SKB, ki se je zgodil leta 2005. Roparji so takrat po okoli šestih urah vlamljanja uspeli odpreti kar 428 sefov, še v dodatnih 29 pa so poskusili vlomiti.

Znoj teče v potokih.

12.50

Sef smo prvič poskušali odpreti z univerzalnim ključem. Ni šlo. Vrtati moramo naprej.

12.15

Pri odpiranju sefa uporabljamo posebne kronske svedre, ki pa se hitro obrabijo. Zamenjati smo jih morali že precej. Znoj lije v potokih.

sef

12.00

Delo na sefu uspešno napreduje. Težko sicer napovemo, kako dolgo bo še trajalo, vendar se moštvo Financ zelo trudi.

11.40

"Če boste našli karkoli v zvezi s sumi kaznivih dejanj ali kaj takega, kar se mora po kazenskem zakoniku vzeti (droga ...), nas obvestite." Tako so nam na naša vprašanja v zvezi z odpiranjem sefa sporočili iz policijske službe za stike z javnostmi.

11.00

Številni bralci nas sprašujejo, zakaj ne smemo izdati več podrobnosti o poteku servisnega odpiranja sefa. Ponovimo: razlogi so pravni, drugih podrobnosti ne smemo objaviti.

V šali pa lahko dodamo, da bi vsaka podrobnost lahko prišla prav morebitnim nepridipravom.

10.45

Čigavi bi bili predmeti, ki bi jih morebiti našli v sefu?

Vprašanje smo zastavili dvema odvetnikoma. Prvi pravi, da bi morali vse najdene predmete predati izvršitelju, češ da smo kupili sef, ne pa predmetov v njem.

Drugi odvetnik pa nima jasnega odgovora. Njegova prva razlaga: glede na to, da smo kupili zaprt sef, smo kupili tudi vsebino. Po njegovi drugi razlagi pa bi morali vrniti vsebino Juretu Jankoviću, saj vsebina sefa ni bila vključena v zapisnik o rubežu.

Ob tem je dodal: "Če so v sefu zlate palice, me pokličite še enkrat, da ponovno razmislim o odgovoru!"

Odvetnika sta si enotna le, da moramo poklicati policijo, če bi naleteli na sledove prepovedanih drog, orožje oziroma na sledove kriminalnih dejanj.

10.30

Prošnjo za prisotnost forenzika smo poslali tudi policijski službi za stike z javnostjo. Tudi na njihov odgovor še čakamo.

10.20

Sef verjetno ni povsem prazen. Ko smo ga premikali, se je iz notranjosti slišal hrup, podobno kot da bi bili v njem kamenčki. Ni pa bilo jasno, kakšni kamenčki.

10.00

Novinarji Financ odlično napredujemo z odpiranjem Jankovićevega sefa.

Notranjemu ministru Vinku Gorenaku pa smo poslali sporočilo SMS. Zaprosili smo ga za policijskega forenzika, ki bi bil prisoten ob odprtju sefa. Odgovora še nismo dobili.

8.00

Začeli smo s pripravami na servisno odpiranje sefa. Iz uredništva smo ga prestavili v primernejše prostore, kar je bil logistično zahteven postopek. Pri prenosu smo si pomagali s posebno ročno dvigalko z gosenicami, ki omogoča prenos težkih predmetov po stopnicah.

Sef je sedaj na mestu, primernem za odpiranje. Zaradi pravnih razlogov odpiranje sefa ne sme potekati javno.

283
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.